SALVAMONTIȘTII ȘI JANDARMII MONTANI AU INTERVENIT PENTRU A AJUTA DOUĂ TURISTE SURPRINSE DE VREMEA REA ȘI DE ÎNTUNERIC, ÎN BUCEGI

Prima pagină » Actualitate » SALVAMONTIȘTII ȘI JANDARMII MONTANI AU INTERVENIT PENTRU A AJUTA DOUĂ TURISTE SURPRINSE DE VREMEA REA ȘI DE ÎNTUNERIC, ÎN BUCEGI

Sâmbătă, 24 octombrie a.c., în urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii montani și salvamontiștii au intervenit pe un traseu turistic din munții Bucegi, în sprijinul unor turiste.

Acestea se aflau într-o drumeţie pe traseul montan Canionul Horoabelor. La lăsarea întunericului din cauza vizibilității reduse, a necunoașterii traseului practicat și a condițiilor meteorologice nefavorabile, respectiv burniță, cele două s-au panicat și au solicitat ajutorul salvatorilor montani.

Ajunși în zona Izbuc, jandarmii de la Postul Montan Peștera și salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmbovița le-au condus pe bucureștencele în vârstă de 43, respectiv 49 de ani, în condiții de siguranță până la Padina, unde aveau mașinile personale. Turistele erau echipate corespunzător și nu au necesitat îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Acțiunea a început în jurul orei 17:35 și s-a încheiat la ora 20:00.

Pentru prevenirea accidentărilor/ situațiilor de pericol în zona montană sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, recomandăm turiştilor care se aventurează pe munte următoarele:

– înainte de a pleca în drumeție, să vă informați asupra itinerariului propus, gradului de dificultate al acestuia, stării vremii, condiţiilor climatice locale etc.;

– să plecați pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor și nu riscaţi să plecaţi singuri la drum;

– să folosiţi numai traseele marcate și să urmăriţi marcajele de pe traseu;

– să apelaţi cu încredere la jandarmii montani şi salvamontiști, să respectaţi indicaţiile acestoraspecificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate;

Turiştii aflaţi în dificultate în zona munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

PERCHEZIȚII ÎN DÂMBOVIȚA ȘI ALTE JUDEȚE LA CĂMĂTARI ȘI PROXENEȚI

VLĂDUȚ NICULAE, PRIMARUL DIN ANINOASA: “ VĂ MULȚUMESC PENTRU CĂ ZILNIC IMI DEMONSTRAȚI CĂ AM DEVENIT O CHIPĂ PUTERNICĂ, DE NEÎNVINS! ”

O MAMĂ DE 26 DE ANI ARE NEVOIE URGENT DE DONAȚII DE SÂNGE! Ce s-a întâmplat, de fapt, în urma accidentului de azi-dimineață, din Găești?

A FOST SEMNAT CONTRACTUL PENTRU CONSTRUIREA INSTALAȚIEI DE TRATARE A DEȘEURILOR DE LA ȘOTÂNGA! INVESTIȚIA SE RIDICĂ LA PESTE 94 DE MILIOANE DE EURO!

SEPTIMIU BURTESCU, LĂMURIRI DESPRE ZVONURILE CĂ I S-AR FI INTERZIS PARTICIPAREA LA JOCURI OFICIALE SAU AMICALE

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.