CORNELIU ȘTEFAN A PORNIT RĂZBOIUL CU “MAFIA GUNOAIELOR” ! ȘTEFAN: “Am propus Adunării Generale ADI Deșeuri rezilierea contractului cu operatorul depozitelor de gunoi”

Prima pagină » Actualitate » CORNELIU ȘTEFAN A PORNIT RĂZBOIUL CU “MAFIA GUNOAIELOR” ! ȘTEFAN: “Am propus Adunării Generale ADI Deșeuri rezilierea contractului cu operatorul depozitelor de gunoi”

Județul Dâmbovița pare că a devenit groapa de gunoi a altor județe. Zilele trecute au fost depistate la Titu mașini din alte județe care aduceau  tone întregi de gunoi în gropile de gunoi din județul nostru. Situația aceasta se pare că a aprins scânteia. L a propunerea președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, ADI Deșeuri a cerut rezilierea contractului cu operatorul gropilor de gunoi.

“Această situație este inadmisibilă și, în calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, în calitate de președinte al ADI Deșeuri, împreună cu colegii mei, nu acceptăm astfel de practici. Am ajuns în această situație din cauza unui operator al depozitului de deșeuri care are contract cu ADI Deșeuri, și nu în ultimul rând al unui operator de transport din afara județului Dâmbovița, cu care nimeni din județ, nicio autoritate publică nu are niciun contract. În baza unui contract încheiat între cei doi n.r. operator groapă gunoi și transportator , fără acordul Consiliului Județean Dâmbovița, fără ca cineva să le fii încuviințat depozitarea deșeurilor provenite din alte județele în depozitele conforme de la Titu și de la Aninoasa, operatorul a recunoscut, de-a lungul timpului, că a primit cantități de deșeuri menajere.

Astfel de nereguli au mai avut loc în județul Dâmbovița. Un singur exemplu, în anul 2019, fără a solicita autorizație de Mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului și fără a raporta datele privind gestionarea deșeurilor pe teritoriul județului, au fost aduse și depozitate la Aninoasa 500 de tone de deșeuri și 500 de tone la Titu. Conform contractului pe care-l avem încheiat între CJD-ADI Deșeuri și operatorul gropilor de la Titu și Aninoasa, este același operator, acesta a fost somat pentru plata unei penalități cu 10% a redevenței care nici până astăzi nu s-a plătit. Legat de acest operator, nici la depozitul de la Aninoasa și nici la cel de la Titu nu și-a îndeplinit condițiile contractuale, țintele stabilite prin contract nu au fost îndeplinite. Nici până în acest moment nu au început investițiile asumate tot prin contractul semnat cu Consiliul Județean Dâmbovița. La Aninoasa, de exemplu, stația de sortare nu funcționează din cauza unor defecțiuni neremediate în timp util, straturile de deșeuri depozitate nu sunt izolate așa cum ar trebui conform contractului. La groapa de la Titu canalul colector aferent stației de epurare este colmatat, iar incinta de acces și calea de acces nu există. Acestea sunt doar câteva condiții, clauze pe care și le-a asumat în contract. Vreau să anunț public astăzi că pentru abaterea gravă de a aduce deșeuri din alte județe în depozitele de aici, am propus Adunării Generale ADI Deșeuri rezilierea contractului cu operatorul depozitelor de gunoi, toți membri votând pentru, și am început procedura de reziliere. De astăzi, împreună cu conducerea ADI Deșeuri, pentru ceea ce s-a întâmplat la sfârșitul săptămânii la Titu, vom sesiza IPJ Dâmbovița, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu și toate instituțiile cu atribuții în acest domeniu. Vreau să transmit operatorilor din Dâmbovița, cetățenilor, dar și celor din alte zone ale țării, și tuturor celor care încearcă astfel de practici, faptul că județul Dâmbovița nu e groapa de gunoi a nimănui, iar cei care au greșit trebuie să răspundă în consecință.

Nu am de ce să tolerez asemenea practici… Am început deja procedurile de reziliere a contractului. Le-am transmis public că nu fac niciun pas înapoi. Eu țin cu județul Dâmbovița și cu dâmbovițenii. Nu am ajuns groapa de gunoi a nimănui… Și dacă cineva nu a înțeles până astăzi că nu este de joacă, îi transmit public că am pornit războiul cu „mafia gunoaielor” a declarat Corneliu Ștefan, președintele Conisliului Județean Dâmbovița

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

SATUL BĂLTENI, DIN NOU LUAT CU ASALT DE MASCAȚI! CE CAUTĂ OAMENII LEGII!

CHIRURGUL BUCUREȘTEAN, ACUZAT DE UCIDERE DIN CULPĂ A FOST ARESTAT LA DOMICILIU

AB EXPLO AGREGATE  S.R.L, ANUNȚ SOLICITARE OBȚINERE AUTORIZAȚIE DE MEDIU

UN MEDIC DIN BUCUREȘTI, SĂLTAT DE POLIȚIȘTII DÂMBOVIȚENI! ESTE CERCETAT ÎNTR-UN DOSAR DE UCIDERE DIN CULPĂ

TÂRGOVIȘTE: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE PE STRADA GRIGORE ALEXANDRESCU, DIN CAUZA LUCRĂRILOR DE MODERNIZARE

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.