CARMEN HOLBAN,MESAJ DE ZIUA ÎNVĂȚĂTORILOR

Prima pagină » Actualitate » CARMEN HOLBAN,MESAJ DE ZIUA ÎNVĂȚĂTORILOR

“Jos pălăria în fața învățătorilor! Vrem, nu vrem, în spatele fiecăruia dintre noi se află un dascăl. E un lucru pe care-l recunoaştem rar, dar care se vede zi de zi. Spre cinstea sau dezamăgirea celor care ne-au pus în mână, pentru prima oară tocul (vă mai aduceţi aminte cum arată un toc şi o călimară?) şi beţişoarele (mai există?)…

Învăţătorul, de la Comenius încoace, conştientizează că şcoala este un „atelier al umanităţii” şi „drumul regal spre înţelepciune”.
Întotdeauna învăţătorii au găsit resursele interioare pentru a depăşi conjuncturi neprielnice. În jurul lor s-au creionat portrete memorabile care au străbătut vremurile şi sunt argumente solide ale devotamentului lor profesional.

Profesia de dascăl (învăţător, îndrumător, profesor) are un statut flexibil într-o societate modernă: instructor, actor (care emoţionează prin descifrarea unor texte perene, pentru a fi receptat de elevi aflaţi în formare), mediator, moderator între actorii comunicării educaţionale, autoritate instituţională, confesor şi protector al celor mai slabi, consilier şi terapeut, lider de opinie ştiinţifică, manager profesionalizat al colectivităţilor de elevi.

Ce este dascălul? Un om cu har şi vocaţie, un sculptor de suflete şi caractere, adesea cel mai bun dintre noi. Un model de succes în viaţă, chiar un ideal, în ultimă instanță. Pentru ca tinerii, elevii şi studenţii să-i soarbă vorbele, să se uite la el(ea) cu nespusă admiraţie, să creadă în ştiinţa pe care le-o transmite, în judecăţile de valoare pe care le face. Pentru ca părinţii să-l respecte şi pentru ca să-şi găsească locul binemeritat în comunitate. E mult mai uşor să fii un foarte bun specialist în orice domeniu, decât să-i înveţi pe alţii ce ştii şi, mai ales, să faci din ei oameni, să-i formezi.

La ceas aniversar, urez dascălilor din judeţul Dâmbovița şi din toată ţara cât mai multe succese în bătălia pentru marile performanțe ale celor mici! Vă doresc sănătate şi putere pentru continuarea muncii pe care o faceţi cu atâta dăruire.

La Mulţi Ani generaţiilor de profesori şi de elevi deveniţi profesori, care duceţi pe umeri dulcea povară a luminii!

La Mulți Ani, dragi dascăli!” transmite deputatul PSD Carmen Holban

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

PRIMĂRIA MOROENI ORGANIZEAZĂ O NOUĂ EDIȚIE A FESTIVALULUI COLINDELOR! INVITAT SPECIAL : FUEGO!

TÂRGOVIȘTEA ÎMBRACĂ HAINE DE SĂRBĂTOARE! PE 3 DECEMBRIE SE APRINDE ILUMINATUL FESTIV, IAR MOȘUL VA AJUNGE ÎN ORAȘ PE 15 DECEMBRIE

INCENDIU DEVASTATOR LA UN SERVICE AUTO DIN IONEȘTI! AU ARS 7 MAȘINI!

INVESTIȚII NOI ÎN GĂEȘTI! PRIMARUL GRIGORE GHEORGHE A MAI SEMNAT UN CONTRACT ÎN VALOARE DE 7,3 MILIOANE DE LEI!

CONDUCEREA PSD DÂMBOVIȚA, ÎNTÂLNIRE CU ACTIVUL DE PARTID DIN ORGANIZAȚIA PSD TÂRGOVIȘTE

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.