ZI ISTORICĂ PENTRU COMUNA MOROENI! A FOST TÂRNOSITĂ BISERICA DIN GLOD, DUPĂ 20 DE ANI DE LA PUNEREA PIETREI DE TEMELIE

Prima pagină » Actualitate » ZI ISTORICĂ PENTRU COMUNA MOROENI! A FOST TÂRNOSITĂ BISERICA DIN GLOD, DUPĂ 20 DE ANI DE LA PUNEREA PIETREI DE TEMELIE

Sute de credincioși au fost prezenți încă de le primele ore, în satul Glod, din comuna Moroeni, pentru a participa la slujba de sfințire a bisericii din sat. Construcția bisericii a fost începută în urmă cu aproximativ 20 de ani. Biserica va purta hramul Sf. Cuv. Antonie cel Mare.

Slujba a fost oficiată de către Înaltpresfințitul Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, alături de preotul Ionuț Adrian Ghibanu, vicarul Arhiepiscopiei Târgoviștei și de un numeros sobor de preoți și diaconi. Evenimentul s-a bucurat și de prezența multor oficialități, printre care: deputatul Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița, deputatele Carmen Holban și Claudia Gilia, doamna Luciana Cristea – vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița și primari din comunele învecinate.

“Ziua de 13 septembrie este un moment deosebit  pnetru comuna noastră. Astăzi, a avut loc târnosirea Bisericii din satul Glod, biserică începută în urmă cu 20 de ani. Vreau să le mulțumesc celor care au început construcția acestei biserici și celor care au contribuit la finalizarea acestor lucrări. Vreau să mulțumesc Înalpreasfințitului Părinte Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei și soborului de preoți, care au fost astăzi alături de noi la târnosirea bisericii. Mulțumesc și parlamentarilor, colegilor primari și tuturor enoriașilor  pentru că au fost prezenți la acest eveniment deosebit.” a declarat Laurențiu Mihai Moraru , primarul comunei Moroeni.

După slujbă, credincioșii, atât bărbații, cât și femeile, au putut intra în Sfântul Altar , pentru a se închina.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

„Noaptea Muzeelor 2024” în judeţul Dâmboviţa

CONSILIERII LOCALI DIN ȘELARU, CONVOCAȚI ÎN ȘEDINȚĂ ORDINARĂ ÎN DATA DE 23 MAI

SATUL BĂLTENI, DIN NOU LUAT CU ASALT DE MASCAȚI! CE CAUTĂ OAMENII LEGII!

VLĂDENI: A FOST INAUGURAT UN NOU LOC DE JOACĂ PENTRU COPII! CE ALTE INVESTIȚII VOR DEMARA!

CHIRURGUL BUCUREȘTEAN, ACUZAT DE UCIDERE DIN CULPĂ A FOST ARESTAT LA DOMICILIU

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.