VLAD DRUGĂ, TÂNĂRUL CARE A REUȘIT SĂ SCOATĂ DIN ANONIMAT GARDA DE MEDIU DÂMBOVIȚA

Până de curând mai nimeni, nici măcar, noi, jurnaliștii, nu auzeam ceva despre activitatea Gărzii de Mediu Dâmbovița. Mai mult, pot merge până acolo încât să afirm că în unele cazuri nici nu știam cine conduce acestă instituție. Și nu era vina noastră, a jurnaliștilor, ci a lor! Despre Garda de Mediu Dâmbovița nu s-a auzit mai nimic până acum, nici măcar când târgoviștenii își strigau amarul din casele pline de praf provenit, spuneam ei, de la combinatul rușilor. O activitate slabă, prea slabă, pentru a fi mediatizată în vreun fel. Pot spune că mi se părea că se piteau de noi, jurnaliștii, cei din conducerea Gărzii de Mediu Dâmbovița. Ne-au chemat, țin minte, când au făcut un protest în fața instutuției, nemulțumiți de salarizarea precară, spuneau ei. De ceva timp, la conducerea instituției a fost numit Vlad Drugă, un tânăr energic din Găești. Vlad a reușit în scurt timp să scoată din anonimat acestă instituție. Îi vedem prezenți în tot județul! A resuscitat și primarii, prin descinderi repetate la depozitele necontrolate de gunoi, i-a făcut să ia măsuri, chiar dacă, de multe ori, de frica amenzilor. Am văzut pentru prima dată comisarii Gărzii de Mediu, printre țiganii din Bălteni, unde este un factor poluator extrem de periculos. Da, a fost prima acțiune cu Garda de Mediu în “inima”Bălteniului, acolo unde au fost găsite tone de deșeuri periculoase în depozite ilegale. Cei drept, acea acțiune a fost organizată de Garda Națională de Mediu, însă pe baza informațiilor din județul nostru. Acum au început să vâneze indivizi care aruncă gunoaie la voia întâmplării. Până acum au fost prinși vreo patru-cinci, cărora li s-au conficat camioanele și li s-au aplicat amenzi de zeci de mii de lei. Pe scurt, acum, cei de la Garda de Mediu chiar iși fac treaba!

Iată activitatea pe scurt a Gărzii de Mediu în acest an!
De la începutul anului, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița a realizat următoarele activități din Planul anual de acțiuni pe 2021:Inspecții 301, din care:
– 10 inspecții planificate la obiective IED;
– 4 inspecții tematice planificate;
– 287 inspecții neplanificate ( 119 sesizări, 69 autosesizări ,
1 poluare accidentală, 3
3 inspecții tematice,
37 inspecții cu alte autorități,
21 inspecții pentru respectarea condițiilor impuse în actele de reglementare,
6 inspecții pentru verificarea realizării măsurilor impuse).
Cu ocazia controalelor desfășurate au fost confiscate 4 autoturisme, au fost aplicate 50 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 630 000 lei și impuse 2 măsuri de sistare a activității.