VIN NINSORILE! METEOROLOGII AU EMIS UN COD PORTOCALIU ȘI ALTUL GALBEN

Prima pagină » Actualitate » VIN NINSORILE! METEOROLOGII AU EMIS UN COD PORTOCALIU ȘI ALTUL GALBEN

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod PORTOCALIU ŞI COD GALBEN de ninsori şi viscol pentru mai multe zone din ţară. Prima avertizare meteo intră în vigoare marţi la ora 13. De miercuri, ninsorile îşi fac apariţia şi la Bucureşti.
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 13:00 – 05 februarie, ora 08:00
Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului și cantități de precipitații; ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 m
În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.
Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.
Intensificări temporare ale vântului vor mai fi și în restul teritoriului, dar în special în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 50…55 km/h. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș.
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 15:00 – 04 februarie, ora 23:00
Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații
În zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40…50 l/mp.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

BABEL FAST, PROGRAMUL ZILEI DE 6 IUNIE

BABEL FAST, PROGRAMUL ZILEI DE LUNI, 5 IUNIE

BABEL FAST! PROGRAMUL ZILEI DE DUMINICĂ, 4 IUNIE

LA DĂRMĂNEȘTI SE VA CONSTRUI O BAZĂ SPORTIVĂ NOUĂ

FUEGO, CONCERT EXTRAORDINAR ÎN ACEASTĂ SEARĂ, LA TÂRGOVIȘTE, DE ZILELE JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.