VICEPRIMARUL MONICA ILIE: “PRIMĂRIA ASIGURĂ MATERIALELE SANITARE PENTRU ALEGERILE LOCALE, DEȘI GUVERNUL ESTE OBLIGAT SĂ LE ASIGURE, IAR PREFECTURA SĂ LE DISTRIBUIE”

Prima pagină » Administratie » VICEPRIMARUL MONICA ILIE: “PRIMĂRIA ASIGURĂ MATERIALELE SANITARE PENTRU ALEGERILE LOCALE, DEȘI GUVERNUL ESTE OBLIGAT SĂ LE ASIGURE, IAR PREFECTURA SĂ LE DISTRIBUIE”

Legea 135/2020 privind stabilirea alegerilor locale pentru autoritățile publice locale pentru anul 2020 cuprinde, la capitolul 6, și măsuri pentru buna desfășurare a procesului electoral.  La art. 6 (2) se precizează: Materialele de protecție sanitară prevăzute la alin. (1), precum și igiena și dezinfecția localurilor de vot se asigură de Ministerul Sănătății, iar transportul și distribuirea acestora se asigură prin grija Ministerului Afacerilor Interne și a instituțiilor prefectului, cu sprijinul primarilor.

Deși este stipulat de lege, până în acest moment, la nivelul primăriei municipiului Târgoviște, nu a ajuns niciun astfel de material igienico-sanitar. Pe acest subiect, viceprimarul Monica Ilie face mai multe precizări, sancționând aspru dezinteresul afișat de actualii guvernanți.

“Asta înseamnă că noi trebuie să primim aceste materiale și să le distribuim în secțiile de vot. După experiența pe care am avut-o și din informațiile pe care le avem până la acest moment, nu știe nimeni dacă vom primi dezinfectant pentru sălile de vot, pentru mâini, pentru tot ceea ce înseamnă dezinfectarea locurilor respective. Nu știe nimeni dacă vom primi acele măști pe care trebuie să le oferim alegătorilor care se întâmplă să vină fără mască. Înțeleg că s-a făcut o achiziție de măști, nu suficiente, pentru membrii birourilor. Cam atât. În rest, este tăcere.”.precizează aceasta.

Pentru că “are experiența incapacității Guvernului”, primaria Târgoviște și-a achizitiinat din buget propriu tot ceea ce este necesat pentru ca secțiile de votare să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții, iar alegătorii să fie în siguranță.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

LA DĂRMĂNEȘTI SE VA CONSTRUI O BAZĂ SPORTIVĂ NOUĂ

Expoziție și concert la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi – Rânduiala ospețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principilor fanarioți”

O NOUĂ INVESTIȚIE PRIN PJDL A FOST INAUGURATĂ ÎN SATUL MĂRCEȘTI, DIN COMUNA DOBRA! VIDEO!

MOROENI: CEREMONIAL RELIGIOS ȘI DEPUNERI DE COROANE ÎN CINSTEA EROILOR NEAMUL

EROII NEAMULUI, COMEMORAȚI ÎN CUMONUA BUTIMANU, PRINTR-UN EVENIMENT EMOȚIONANT

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.