VICEPRIMARUL MONICA ILIE: “PRIMĂRIA ASIGURĂ MATERIALELE SANITARE PENTRU ALEGERILE LOCALE, DEȘI GUVERNUL ESTE OBLIGAT SĂ LE ASIGURE, IAR PREFECTURA SĂ LE DISTRIBUIE”

Prima pagină » Administratie » VICEPRIMARUL MONICA ILIE: “PRIMĂRIA ASIGURĂ MATERIALELE SANITARE PENTRU ALEGERILE LOCALE, DEȘI GUVERNUL ESTE OBLIGAT SĂ LE ASIGURE, IAR PREFECTURA SĂ LE DISTRIBUIE”

Legea 135/2020 privind stabilirea alegerilor locale pentru autoritățile publice locale pentru anul 2020 cuprinde, la capitolul 6, și măsuri pentru buna desfășurare a procesului electoral.  La art. 6 (2) se precizează: Materialele de protecție sanitară prevăzute la alin. (1), precum și igiena și dezinfecția localurilor de vot se asigură de Ministerul Sănătății, iar transportul și distribuirea acestora se asigură prin grija Ministerului Afacerilor Interne și a instituțiilor prefectului, cu sprijinul primarilor.

Deși este stipulat de lege, până în acest moment, la nivelul primăriei municipiului Târgoviște, nu a ajuns niciun astfel de material igienico-sanitar. Pe acest subiect, viceprimarul Monica Ilie face mai multe precizări, sancționând aspru dezinteresul afișat de actualii guvernanți.

“Asta înseamnă că noi trebuie să primim aceste materiale și să le distribuim în secțiile de vot. După experiența pe care am avut-o și din informațiile pe care le avem până la acest moment, nu știe nimeni dacă vom primi dezinfectant pentru sălile de vot, pentru mâini, pentru tot ceea ce înseamnă dezinfectarea locurilor respective. Nu știe nimeni dacă vom primi acele măști pe care trebuie să le oferim alegătorilor care se întâmplă să vină fără mască. Înțeleg că s-a făcut o achiziție de măști, nu suficiente, pentru membrii birourilor. Cam atât. În rest, este tăcere.”.precizează aceasta.

Pentru că “are experiența incapacității Guvernului”, primaria Târgoviște și-a achizitiinat din buget propriu tot ceea ce este necesat pentru ca secțiile de votare să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții, iar alegătorii să fie în siguranță.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

CONSILIERII LOCALI DIN ȘELARU, CONVOCAȚI ÎN ȘEDINȚĂ ORDINARĂ ÎN DATA DE 23 MAI

VLĂDENI: A FOST INAUGURAT UN NOU LOC DE JOACĂ PENTRU COPII! CE ALTE INVESTIȚII VOR DEMARA!

SPECTACOL PENTRU COPIII DIN TITU, DE ZIUA COPILULUI

TÂRGOVIȘTE: INVESTIȚII DE 10 MILIOANE DE LEI PENTRU MODERNIZAREA ȘCOLII NR.9 DIN ORAȘ

DE ZIUA FAMILIEI, PRIMĂRIA ANINOASA A PREMIAT CUPLURILE CARE AU ÎMPLINIT 25 ȘI 50 DE ANI DE CĂSĂTORIE

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.