VICEPRIMARUL MONICA ILIE: “PRIMĂRIA ASIGURĂ MATERIALELE SANITARE PENTRU ALEGERILE LOCALE, DEȘI GUVERNUL ESTE OBLIGAT SĂ LE ASIGURE, IAR PREFECTURA SĂ LE DISTRIBUIE”

Prima pagină » Administratie » VICEPRIMARUL MONICA ILIE: “PRIMĂRIA ASIGURĂ MATERIALELE SANITARE PENTRU ALEGERILE LOCALE, DEȘI GUVERNUL ESTE OBLIGAT SĂ LE ASIGURE, IAR PREFECTURA SĂ LE DISTRIBUIE”

Legea 135/2020 privind stabilirea alegerilor locale pentru autoritățile publice locale pentru anul 2020 cuprinde, la capitolul 6, și măsuri pentru buna desfășurare a procesului electoral.  La art. 6 (2) se precizează: Materialele de protecție sanitară prevăzute la alin. (1), precum și igiena și dezinfecția localurilor de vot se asigură de Ministerul Sănătății, iar transportul și distribuirea acestora se asigură prin grija Ministerului Afacerilor Interne și a instituțiilor prefectului, cu sprijinul primarilor.

Deși este stipulat de lege, până în acest moment, la nivelul primăriei municipiului Târgoviște, nu a ajuns niciun astfel de material igienico-sanitar. Pe acest subiect, viceprimarul Monica Ilie face mai multe precizări, sancționând aspru dezinteresul afișat de actualii guvernanți.

“Asta înseamnă că noi trebuie să primim aceste materiale și să le distribuim în secțiile de vot. După experiența pe care am avut-o și din informațiile pe care le avem până la acest moment, nu știe nimeni dacă vom primi dezinfectant pentru sălile de vot, pentru mâini, pentru tot ceea ce înseamnă dezinfectarea locurilor respective. Nu știe nimeni dacă vom primi acele măști pe care trebuie să le oferim alegătorilor care se întâmplă să vină fără mască. Înțeleg că s-a făcut o achiziție de măști, nu suficiente, pentru membrii birourilor. Cam atât. În rest, este tăcere.”.precizează aceasta.

Pentru că “are experiența incapacității Guvernului”, primaria Târgoviște și-a achizitiinat din buget propriu tot ceea ce este necesat pentru ca secțiile de votare să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții, iar alegătorii să fie în siguranță.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

CJD: PROGRAMUL LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ PENTRU PERIOADA 23-27 OCTOMBRIE

ECHIPA “GLORIA BUCȘANI” A CÂȘTIGAT PRIMA EDIȚIE A “CUPEI TOAMNEI LA FOTBAL”

FESTIVALUL TOAMNEI, UN EVENIMENT DEOSEBIT PREGĂTIT DE MICUȚII DE LA GRĂDINIȚA “INOCENȚA” DIN GĂEȘTI – VIDEO!

MANAGEMENTUL DE SUCCES DE LA PARCUL INDUSTRIAL MORENI, PREMIAT LA TOPUL FIRMELOR DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

MOROENI! TREI NOI INVESTIȚII IMPORTANTE SUNT APROAPE DE FINALIZARE!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.