TRAFICANȚI DE MIGRANȚI, SĂLTAȚI DE PROCURORII DIICOT DÂMBOVIȚA

Prima pagină » Actualitate » TRAFICANȚI DE MIGRANȚI, SĂLTAȚI DE PROCURORII DIICOT DÂMBOVIȚA

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați împreună cu  polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, cu sprijinul  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița au pus în aplicare 11  mandate de percheziție domiciliară în județele Ilfov și Dâmbovița, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți. 
Din cercetările efectuate a rezultat  că,  în perioada 2022 – 2023, 11 suspecți, cetățeni  români, moldoveni și  cu dublă cetățenie ( română și moldovenească), organizați într-o  structură infracțională  pe niveluri ierarhice,  au acționat pe teritoriile României și  Republicii Moldova în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

Astfel,  membrii grupului infracțional au achiziționat autovehicule  de capacitate mare pentru a  transporta persoane provenite din țări afro-asiatice peste frontierele de stat  către țări din vestul Europei. 
Investigațiile întreprinse  au relevat că  suspecții au pretins și primit  pentru fiecare migrant  sume cuprinse între 3.000 și 5.000 de euro, în funcție de posibilitățile financiare ale persoanei transportate  și de țara  în care aceasta intenționa să ajungă. 
Traseele urmate de membrii grupului de criminalitate organizată pentru a ajunge  cu migranții în  țări din Vestul Europei   au fost : Grecia – Bulgaria – România – Ungaria –  Austria,   Grecia – Bulgaria – Serbia sau Croația – Ungaria – Austria.
În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate mijloace de comunicații, înscrisuri, precum și alte probe.
În luna aprilie 2024, sub egida EUROJUST, a fost încheiat acordul de constituire a unei echipe comune de anchetă între autoritățile judiciare din România și autoritățile judiciare din Republica Moldova în vederea documentării activității infracționale   în care  sunt implicați  și cetățeni moldoveni.  
În ziua de 16.05.2024, polițiștii Direcției combaterea criminalității organizate și Direcției urmărire penală din cadrul INI al IGP Moldova au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, acțiune la care au participat și polițiști ai  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.  
La activitățile de urmărire penală desfășurate pe teritoriul României au  participat și reprezentanți ai autorităților judiciare din  Republica Moldova, acțiunea fiind realizată cu sprijinul SELEC.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală precum și de prezumția de nevinovăție.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

SC ECO LIFE STYLE, ANUNȚ DEPUNERE RAPORT PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI

UVT: FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE ADMINISTRATIVE ÎȘI DESCHIDE PORȚILE PENTRU O NOUĂ SESIUNE DE AMDITERE

CATD, UN NOU APEL PENTRU UTILIZAREA RESPONSABILĂ A APEI! SE VOR APLICA AMENZI!

UNIVERSITATEA “VALAHIA” TÂRGOVIȘTE ORGANIZEAZĂ CONCURS DE ADMITERE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL SUPERIOR

ACCIDENT GRAV LA ȘELARU! DOI COPII ȘI DOI ADULȚI AU AJUNS LA SPITAL!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.