TINERELE CARE VOR SĂ ADUCĂ LA ANINOASA TITLUL DE “SAT EUROPEAN DE TINERET 2024” NE-AU POVESTIT EXPERIENȚELE TRĂITE PÂNĂ ACUM ÎN ACEST PROIECT

Prima pagină » Actualitate » TINERELE CARE VOR SĂ ADUCĂ LA ANINOASA TITLUL DE “SAT EUROPEAN DE TINERET 2024” NE-AU POVESTIT EXPERIENȚELE TRĂITE PÂNĂ ACUM ÎN ACEST PROIECT

Cele cinci tinere din comuna dâmbovițeană Aninoasa alături de reprezentanți ai grupurilor de inițiativă ale tinerilor din celelalte 7 comune semifinaliste pentru titlul de Sat European de Tineret 2024 au participat în perioada 12-16 iulie la o întâlnire națională, organizată, în comuna brașoveană Bran, de Guvernanța programului European Youth Village (Asociația pentru Dezvoltare Activă și Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile), cu sprijinul financiar al programului Erasmus Plus al Uniunii Europene. Întâlnirea a avut drept scop interacțiunea între tinerii din toate cele opt comune semifinaliste, ca ei să poată înțelege mai bine programul și cum pot să își îmbunătățească candidaturile pentru următoarea etapă.

Comuna dâmbovițeană Aninoasa este reprezentată de cinci tinere motivațe, care-și doresc din toată inima să fie câștigătoarele titlului de Sat European de Tineret 2024. Au alături de ele și le susțin cu toate forțele toată comunitatea locală, conducerea Primăriei Aninoasa, Consiliul Local și Be You European Youth Association.

Cele cinci fete ambițioase sunt: Ionescu Maria-Lavinia, Negoiță Laura-Antonia, Coman Elena – Teodora, Cristache Ana-Stefania și Maria Domnescu.

Tânăra Lavinia Ionescu se află printre cei cinci tineri din Aninoasa care luptă să aducă la Aninoasa titlul de Sat European de Tineret 2024. Lavinia ne-a povestit ce exeprinețe a trăit până acum în acest proiect.

„Să fiu parte din grupul de inițiativă care candidează pentru titlul de Sat European de Tineret este o experiență pe cât de stresantă, pe atât de extraordinară. Motivația de a duce acest titlu acasă constă în dorința arzătoare de a ne oferi nouă, tinerilor, oportunități de dezvoltare pe plan personal cât și pe plan profesional, în cadrul comunei noastre, să înflorim precum florile de anin. În urma acestui proces, am învățat multe despre programul EYV cât și despre conceptul de comunitate, și am avut șansa să întâlnesc oameni minunați din partea guvernanței și din partea tinerilor din satele semifinaliste, de la care am primit sfaturi, opinii și încurajări. Procesul realizării candidaturii a fost unul plin de anxietate și nesiguranță, dar cu ajutorul grupului extins de tineri, am reușit să o punem la punct. Interviul cu juriul a fost unul cu emoții mari, dar am reușit să ne transmitem mesajul, care la rândul său a fost primit de juriu cu un zâmbet, urmat ulterior de sfaturi și îndrumări valoroase de la membrii acestuia. Aceasta a fost o experiență unică, iar după fiecare activitate, fiecare întâlnire sau discuție consultativă din cadrul acestui proces, simt că am evoluat ca persoană. Împreună dăm upgrade comunității noastre!” ne-a declarat Lavinia Ionescu, Comuna Aninoasa, Județul Dâmbovița

Și Laura Negoiță se află printre cei cinci tineri aninoșeni prinși în acest proiect. Laura spune că a fost copleșită de eomții, însă acestea sunt constructive și nu fac decât să o motiveaze.

„De când m-am conectat la comunitatea European Youth Village, pot spune că am descoperit lucruri noi atât despre mine, cât și despre colegele mele din grupul de inițiativă, am cunoscut oameni minunați, dornici de schimbare și foarte curajoși, dar cel mai important am realizat că dacă ai suficientă motivație, poți realiza foarte multe lucruri. Am intrat în grupul de inițiativă al comunei mele din dorința de a aduce o schimbare în comunitate, de a le oferi aceleași oportunități celor din mediul rural ca și celor din urban și de a le face dorințele și nevoile auzite în fața autorităților locale. A fost pentru prima dată când am luat parte la un eveniment organizat în cadrul acestui program, prima dată când m-am întâlnit cu Guvernanța Programului European Youth Village, prima dată când am prezentat o candidatură în fața unui juriu și prima dată când mi-am reprezentat comuna. Am avut o groază de emoții pe parcursul acestor zile, însă motivația de a aduce o schimbare în comuna Aninoasa m-a făcut să nu le las să mă copleșească. Nu m-am simțit niciodată în plus sau lăsată pe dinafară, toți tinerii fiind deschiși și sociabili. Dacă aș putea să dau timpul înapoi, n-aș sta nicio secundă să mă gândesc dacă vreau să fac parte din nou din acest program.” ne-a povestit Laura Negoiță, Comuna Aninoasa, Județul Dâmbovița

Cele opt comune semifinaliste reprezentate la întâlnirea națională sunt: Aninoasa (Județul Dâmbovița), Drânceni (Județul Vaslui), Jebel (Județul Timiș), Măgurele (Județul Prahova), Peștera (Județul Constanța), Poiana (Județul Galați), Popești (Județul Bihor), Tulucești (Județul Galați).

În data de 20 iulie vor fi anunțate comunele care s-au calificat pentru etapa următoare a acestei competiții.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

PALATUL ADMINISTRATIV DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA VA INTRA ÎNTR-UN PROCES DE MODERNIZARE INTEGRATĂ

CJD: PROGRAMUL LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ PENTRU PERIOADA 25-29 SEPTEMBRIE

UN ANGAJAT AL PRIMĂRIEI CREVEDIA S-A ELECTROCUTAT ÎN TIMP CE LUCRA LA REȚEAUA DE IULUMINAT PUBLIC

ACȚIUNE DE COLECTARE DEȘEURI PERICULOASE,ÎN TÂRGOVIȘTE

ACCIDENT PE DN72A, LA GHEBOIENI! UN ȘOFER A INTRAT CU MAȘINA ÎNTR-UN GARD

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.