TÂRGOVIȘTE: ȘCOLA GIMNAZIALĂ “GRIGORE ALEXANDRESCU” VA INTRA ÎNTR-UN AMPLU PROCES DE RENOVARE

Prima pagină » Administratie » TÂRGOVIȘTE: ȘCOLA GIMNAZIALĂ “GRIGORE ALEXANDRESCU” VA INTRA ÎNTR-UN AMPLU PROCES DE RENOVARE

Școala Gimnazială „Grigore Alexandrescu” din Târgoviște va face obiectul unui proiect important de renovare energetică, în cadrul căruia vor fi realizate intervenții prin care întreaga unitate de învățământ va fi termoizolată, va fi schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate echipamente alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice și alte lucrări importante. Finanțarea lucrărilor, în cuantum de 11.188.101,87 lei, este asigurată prin Planul național de redresare și reziliență, Componenta C5 – Runda 2 – Valul renovării.

,,Ne aflăm la Școala nr.9  ,,Grigore Alexandrescu’’ care este în prezent o subunitate a Școlii nr.3  ,,Smaranda Gheorghiu”. Este o școală care până în 1989 găzduia undeva la 3000 de elevi împărțiți în trei schimburi, era cred cea mai mare școală din județul Dâmbovița. Pe parcursul timpului această școală și-a pierdut din strălucirea de altă dată și în acest moment chiar și-a pierdut personalitatea juridică din cauza numărului redus de copii. Este o școală care deservea inițial două cartiere, micro XI și micro XII, pentru că nu exista școală în micro XII, s-a făcut ulterior. Cunosc acest lucru pentru că am fost elev aici, eu am locuit foarte aproape de Școala nr. 9, așa cum era cunoscută și este cunoscută în Târgoviște. Sunt și vești bune pentru că, după foarte mult timp, această unitate de învățământ va cunoaște niște lucrări importante de reabilitare și modernizare, este vorba de un proiect prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un proiect în valoare de aproximativ 11 milioane de lei prin care această unitate de învățământ va fi transformată… Cel puțin pe zona de izolare termică, de tâmplărie este mare nevoie de investiții. În afară de termoizolare și tâmplărie, investiția vizează chiar și sisteme ecologice de producere a energiei termice, schimbarea tuturor instalațiilor, lucrări la acoperiș și tot ceea ce este nevoie pentru ca această unitate de învățământ să beneficieze de condiții foarte bune și de tot ceea ce-i lipsește la acest moment. Precizăm că mai avem încă două proiecte importante care vor fi derulate la această școală. Unul este proiectul de dotări care vizează mobilier, dotări didactice și de laborator și care se implementează la toate unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Târgoviște. De asemenea mai avem proiectul pe Covid  cu materiale de curățenie, coșuri de gunoi și deja au fost livrate aceste materiale,  în mare parte. Eu cred că această școală își va recăpăta din anvergura de altă dată pentru că este o școală care poate deservi acest cartier, dar și Cartierul Matei Voievod. Nici în micro XII nu există în acest moment o unitate de învățământ preuniversitar, o școală și atunci are adresabilitate foarte mare. Alt obiectiv care poate fi atins este evitarea aglomerației pentru că este o școală situată chiar în mijlocul cartierului și copiii pot veni foarte ușor pe jos la școală fără a mai avea acea problemă care există în zona unităților de învățământ foarte solicitate. Eu nu zic că vom ajunge la 3000 de copiii, nici nu avem cum, dar măcar să ajungem undeva  la 700-800 de elevi aici ar fi foarte bine.”,a transmis primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

GHS CE EUROPE SRL, ANUNȚ ASUPRA LUĂRII DECIZIEI DE ÎNCADRARE

BUCȘANI: INVESTIȚII FĂRĂ PRECEDENT ÎN ȘCOALA DIN SATUL RĂȚOAIA! TOT ÎN RĂȚOAIA SE LUCREAZĂ ȘI LA REȚEAUA DE CANALIZARE

CASA DE PENSII DÂMBOVIȚA FACE ANGAJĂRI! DETALIILE, ÎN ARTICOL!

CJD: PROGRAMUL LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ ÎN PERIOADA 20-26 MAI

ZIUA COMUNEI CORBII MARI, UN REAL SUCCES ȘI ÎN ACEST AN!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.