TÂRGOVIȘTE: INVESTIȚII DE 10 MILIOANE DE LEI PENTRU MODERNIZAREA ȘCOLII NR.9 DIN ORAȘ

Prima pagină » Administratie » TÂRGOVIȘTE: INVESTIȚII DE 10 MILIOANE DE LEI PENTRU MODERNIZAREA ȘCOLII NR.9 DIN ORAȘ

Încă o unitate de învățământ târgovișteană va fi transformată din temelii cu fonduri europene!

S-a dat startul lucrărilor de reabilitare și modernizare și la Școala Gimnazială „Grigore Alexandrescu”, unitate de învățământ din microraionul nr. 11 (actualul Cartier Vlad Țepeș) al municipiului Târgoviște!

Potrivit primarului Cristian Stan, este o școală care, până în 1989, găzduia aproximativ 3000 de elevi, care învățau în 3 schimburi și care, din diverse motive, de ceva timp se confruntă cu probleme în ceea ce privește asigurarea unui număr decent de elevi, pierzându-și, din acest motiv, și personalitatea juridică ca unitate de învățământ.

Școala Gimnazială „Grigore Alexandrescu” din Târgoviște face obiectul unui proiect important de renovare energetică, va beneficia de lucrări de termoizolare, va fi schimbată tâmplăria, va fi refăcut sistemul de încălzire, vor fi instalate echipamente alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, vor fi refăcute sistemele de climatizare, instalațiile de iluminat vor fi modernizate.

Finanțarea lucrărilor, în cuantum de 12.941.748 lei, este asigurată prin Planul național de redresare și reziliență, Componenta C5 – Runda 2 – Valul renovării.

„O școală care până în 1989 găzduia peste 3000 de elevi, se învăța pe trei schimburi. Am învățat și eu la această școală, situată chiar în centrul cartierului. În ultimii ani, după cum se poate observa nu a cunoscut lucrări de modernizare sau reabilitare, de o importanță deosebită. Așa că astăzi discutăm despre debutul lucrărilor într-un proiect de peste 10 milioane de lei prin care unitatea de învățământ va fi modernizată, de asemenea avem un proiect separat prin grupul de acțiune locală prin care vom realiza aici și o bază sportivă. Proiectul privind dotările este deja în implementare așa că discutăm de o unitate de învățământ cu totul nouă. Ce se va întâmpla? Va fi refăcut termosistemul, tâmplăria, geamurile, va fi refăcut acoperișul, vor fi montate sisteme de producere a energiei electrice și termice din surse regenerabile. Eu sper să reușim să facem lucrările cât mai rapid, în așa fel încât și în acest cartier mare și important al Târgoviștei să avem o unitate de învățământ la standarde europene. Cum în micro 12 nu este școală adresabilitatea poate fi una deosebită, în condițiile în care întreaga zonă este deservită de o singura școală, Școala Smaranda Gheorghiu.

Școala 9 și-a pierdut și personalitatea juridică din cauza lipsei de elevi. Poate și lipsa infrastructurii adecvate a determinat acest lucru. Sperăm, și e un pariu pe care îl punem, ca după finalizarea lucrărilor de modernizare și reabilitate să putem discuta de o unitate de învățământ care poate găzdui lejer 1000 de elevi. Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a ne atinge acest deziderat. De altfel este și un obiectiv pe care ni-l asumăm prin acest proiect”, a declarat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ZILELE COMUNEI DĂRMĂNEȘTI VOR AVEA LOC ÎN ULTIMUL WEEKEND AL LUNII IULIE! CE ARTIȘTI VOR URCA PE SCENĂ!

FERMIERII DIN MORTENI, AFECTAȚI DE SECETĂ, POT DEPUNE SOLICITĂRI LA PRIMĂRIE PENTRU EVALUAREA PAGUBELOR

YNY SEBI, LORA, ELENA GHEORGHE ȘI MULȚI ALȚI ARTIȘTI VIN LA GĂEȘTI, PE 19 IULIE, DE ZIUA ORAȘULUI

O NOUĂ CAMPANIE DE COLECTARE A DEȘEURILOR VOLUMINOASE, LA PRODULEȘTI

APROAPE 400 DE ELEVI ȘI PROFESORI DIN TÂRGOVIȘTE AU FOST PREMIAȚI LA “GALA PERFORMANȚEI”, ORGANIZATĂ DE PRIMĂRIA TÂRGOVIȘTE

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.