TÂRGOVIȘTE: FESTIVALUL BABEL – 10-16 IUNIE, UN BABEL PLIN DE CONEXIUNI!

Prima pagină » Actualitate » TÂRGOVIȘTE: FESTIVALUL BABEL – 10-16 IUNIE, UN BABEL PLIN DE CONEXIUNI!

În perioada 10-16 iunie, un Babel plin de CONEXIUNI la Târgoviște!

Fosta Cetate de Scaun se pregătește de „magia” Babel Fast 2024, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate festivaluri din România, care a pus municipiul Târgoviște pe harta internațională a evenimentelor de profil, acesta bucurându-se în fiecare an de prezența celor mai importante instituții teatrale din țară și de peste hotare.

Tema care va uni sub cupola sa toate spectacolele și manifestările culturale este CONEXIUNI, concept care are un impact major asupra oamenilor.

Ediţia din 2024 propune un program care aduce la Târgovişte participanţi din peste 30 de ţări și prezintă peste 50 de evenimente ce se desfășoară în 15 de spaţii, aşteptând zilnic peste 5.000 de spectatori, artişti şi profesionişti din domeniul teatrului.

Conducerea Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște dă asigurări târgoviștenilor și nu numai că vor fi martorii unor spectacole uimitoare, care ajutate de mijloace tehnice ingenioase, vor da viață unor povești spectaculoase, actuale, reale, pline de sensibilitate și adrenalină.

Festivalul Internaţional BABEL Târgovişte a arătat în ediţiile de până acum cum o comunitate poate fi întărită prin cultură şi cum poate găsi strategii inovatoare şi creatoare, modele şi parteneriate, apte de a integra cultura în mod intim în procesul de constituire sau regenerare al acelei comunităţi.

Companii de renume din domeniul artelor spectacolului, regizori români şi străini, critici, operatori din turismul cultural local şi regional, operatori culturali străini, mii de spectatori din comunitatea locală, regională şi internaţională se întâlnesc la Târgovişte pentru a sărbători, pe parcursul a şapte zile, creaţia şi creativitatea artistică în cadrul unui eveniment cultural ce urmăreşte promovarea reperelor valorice valabile la nivel mondial.

La ediția cu numărul XII vor călca pragul Târgoviștei trupe de teatru din peste 30 de țări, precum Algeria, Anglia, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Bahrain, Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Coreea de Sud, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irak, Israel, Italia, Japonia, Lituania, Mexic, Norvegia, Polonia, Portugalia, Qatar, Republica Moldova, Scoția, Spania, SUA, Ucraina, Ungaria.

TEATRU, DANS, MUZICĂ, SPECTACOLE DE STRADĂ, CARTE, FILM, EXPOZIȚII, ATELIERE, CONFERINȚE, sunt reperele din cele 7 zile de festival.

Festivalul este organizate de Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, cu sprijinul financiar al Primăriei Târgoviște și al Ministerului Culturii.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

SC ECO LIFE STYLE, ANUNȚ DEPUNERE RAPORT PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI

UVT: FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE ADMINISTRATIVE ÎȘI DESCHIDE PORȚILE PENTRU O NOUĂ SESIUNE DE AMDITERE

CATD, UN NOU APEL PENTRU UTILIZAREA RESPONSABILĂ A APEI! SE VOR APLICA AMENZI!

UNIVERSITATEA “VALAHIA” TÂRGOVIȘTE ORGANIZEAZĂ CONCURS DE ADMITERE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL SUPERIOR

ACCIDENT GRAV LA ȘELARU! DOI COPII ȘI DOI ADULȚI AU AJUNS LA SPITAL!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.