ȘELARU: PRIMARUL FLORIAN DUȚICĂ A ATRAS ÎN COMUNĂ APROAPE 100 DE MILIARDE DE LEI VECHI PRIN PROGRAME FINANȚATE DE GUVERN SAU DE UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN INTERVALUL 2016-2020 – VIDEO!

Seriozitatea și profesionalismul își spun din nou cuvântul la Șelaru! În ultmiii patru ani, comuna dâmbovițeană Șelaru a continuat să se dezvolte. Primarul Florian Duțică a reușit să atragă în comună, prin diferite proiecte împortante, aproape 100 de miliarde de lei vechi, atât din fonduri guvernamentale, cât și din bani europeni. Iată cele mai importante proiecte implementate în comuna Șelaru în perioada 2016 -2020!

  1. REABILITARE ȘCOALA GIMNAZIALĂ FIERBINȚI, proiect finanțat din PNDL, cu o valoare de 7 miliarde lei vechi. Acest proiect a fost finalizat în anul 2018

2. EXTINDERE ȘCOALĂ GIMNAZIALĂ FIERBINȚI CU GRUPURI SANITARE ȘI ÎNCĂLZIRE CENTRALĂ- proiect finanțat tot prin PNDL, cu o valoare de 6,5 miliarde de lei vechi. Această investiție a fost finalizată în anul 2019.

3. MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE – proiect finanțat cu fonduri europene prin AFIR. Este vorba despre asfaltarea a 6 km de drumuri comunale și construirea unui pod în satul Glogoveanu, peste râul Jîrnov. Proiectul este în derulare, până în prezent fiind asfaltați 4 km de drum. Valoarea acestui proiect deosebit de important este de aproximativ 1 milion de euro.

4. CONSTRUIRE GRĂDINIȚĂ CU PROGRAM PRELUNGIT ÎN SATUL ȘELARU – finanțat prin Ministerul Educației, prin POR. Lucrările sunt la stadiul de 70%. Valoare acestui proiect este de 11 miliarde  de lei vechi. Construcția va fi finalizată în acest an.

5. CONSTRUIRE GRĂDINIȚĂ NOUĂ + DOTĂRI ÎN SATUL FIERBINȚI – acest proiect este finanțat prin AFIR – PNDR și are o valoare de 11 miliarde de lei vechi.

6. CONSTRUIRE DISPENSAR UMAN + DOTĂRI ÎN ȘELARU – proiect finanțat prin PNDL II, cu o valoare de 12 miliarde de lei vechi. Proiectul este finalizat și recepționat.

7. MODERNIZAREA ILUMINATULUI PUBLIC PE LED ÎN TOATE SATELE DIN ȘELARU – proiect finanțat din PNDL, cu o valoare de 5 miliarde de lei.  Edilul din Șelaru spune că de când a fost modernizat sistemul de iluminat public, cheltuielile la acest serviciu au scăzut cu aproximativ 40%.

Comuna Șelaru este în plină dezvoltare acum, în ceea ce privește infrastructura rutieră. Drumurile județene care străbat comuna vor fi reabilitate și asfaltate. Drumurile vor fi lărgite, iar în intravilan se vor construi șanțuri betonate. Valoarea acestor investiții este uriașă și este susținută de Consiliul Județean.

Primarul Florian Duțică ne-a declaat că a întocmit studii de fezabilitate atât pentru extinderea sistemului de canalizare, cât și pentru inființarea retelei de distribuție a gazelor naturale. În acest sens, comuna Șelaru se va asocia cu comunele din zonă pentru a putea obține finanțare mult mai ușor.

În ceea ce privește cultele, primăria Șelaru a sprijinit cele două biserici din Șelaru și Fierbinți, prin alocări de sume importante necesare pentru reparații capitale ale acoperișurilor și alte lucrări.

Edilul din Șelaru a declarat că poartă discuții cu reprezentanții Telekom, pentru a reuși montarea unui releu în zona Fierbinți, pentru a eficientiza calitatea semnalului de telefonie mobilă și a internetului.

Nu în ultimul rând, în comuna Șelaru, în toate satele,  se va înființa un sistem de supraveghere video cu 42 de camere, din bugetul local, pentru a spori siguranța oamenilor în comună , dar și pentru prevenirea furturilor sau identificarea autorilor lor.

Vezi declarațiile primarului și investițiile din comună!

Share on facebook
Distribuie
Share on whatsapp
Trimite
Share on email
Trimite
S-ar putea sa te intereseze:

ACŢIUNE INEDITĂ LA PRIMĂRIA DIN VLĂDENI! PRIMĂRIŢA ŞI ANGAJAŢII INSTITUŢIEI AU FĂCUT CURĂŢENIE GENERALĂ ÎN PRIMĂRIE, AU VOPSIT GARDUL ŞI CLĂDIREA PE EXTERIOR, ÎN MOD VOLUNTAR

Un exemplu bun de urmat! La Vlădeni, în judeţul Dâmboviţa, primăriţa Maria Poşircă, împreună cu angajaţii primăriei au igienizat şi au demarat lucrări de curăţenie generală atât în primărie, cât şi în exteriorul acesteia, în mod voluntar. Este un gest lăudabil, având în vedere că multe primării, pentru astfel de lucrări, fac contracte cu diferite firme şi cheltuiesc sume uriaşe. Iată că se poate şi un exemplu de normalitate!    

Citeste in continuare »

ACCIDENT GRAOZNIC LA VULCANA PANDELE!

La data de 2 august a.c., în jurul orei 02:47, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism s-a izbit de un stâlp de susținere a energiei electrice. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constat că un bărbat de 27 de ani, ar fi condus un autoturism, pe raza localității Toculesti, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice

Citeste in continuare »

INTERNET GRATUIT ÎN LOCURILE PUBLICE DIN GURA FOII

Încă un proiect important prinde contur în comuna dâmbovițeană Gura Foii. Localnicii vor beneficia de internet gratuit de mare viteză în multe spații și instituții publice din comună, printr-un proiect cu fonduri europene. “Astăzi implementăm proiectul European WifiEU. 22 puncte publice din comună vor avea internet gratuit. Astfel, am ales zonele des aglomerate gen curtea școlii Gura Foii, în fața primăriei Gura Foii, teren fotbal Gura Foii, stație DN7, stadion

Citeste in continuare »

GRĂDINIȚA DIN SATUL VOIA PRINDE CONTUR

Începută în urmă cu scurt timp, construirea grădiniței din satul Voia prinde contur. Proiectul este realizat prin prorgamul guvernamental PNDL și are o valoare de 12 miliarde. Lucrările merg pe repede-înainte, în acest moment, muncitorii lucrează la zidărie. Primarul comunei Crângurile, Costin Barbu, promitea la începutul proiectului că se va implica personal în acest proiect și că acesta va fi gata în primăvara anului viitor. „Temperaturile ridicate din aceste zile 

Citeste in continuare »