ȘELARU: PRIMARUL FLORIAN DUȚICĂ A ATRAS ÎN COMUNĂ APROAPE 100 DE MILIARDE DE LEI VECHI PRIN PROGRAME FINANȚATE DE GUVERN SAU DE UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN INTERVALUL 2016-2020 – VIDEO!

Prima pagină » Administratie » ȘELARU: PRIMARUL FLORIAN DUȚICĂ A ATRAS ÎN COMUNĂ APROAPE 100 DE MILIARDE DE LEI VECHI PRIN PROGRAME FINANȚATE DE GUVERN SAU DE UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN INTERVALUL 2016-2020 – VIDEO!

Seriozitatea și profesionalismul își spun din nou cuvântul la Șelaru! În ultmiii patru ani, comuna dâmbovițeană Șelaru a continuat să se dezvolte. Primarul Florian Duțică a reușit să atragă în comună, prin diferite proiecte împortante, aproape 100 de miliarde de lei vechi, atât din fonduri guvernamentale, cât și din bani europeni. Iată cele mai importante proiecte implementate în comuna Șelaru în perioada 2016 -2020!

  1. REABILITARE ȘCOALA GIMNAZIALĂ FIERBINȚI, proiect finanțat din PNDL, cu o valoare de 7 miliarde lei vechi. Acest proiect a fost finalizat în anul 2018

2. EXTINDERE ȘCOALĂ GIMNAZIALĂ FIERBINȚI CU GRUPURI SANITARE ȘI ÎNCĂLZIRE CENTRALĂ- proiect finanțat tot prin PNDL, cu o valoare de 6,5 miliarde de lei vechi. Această investiție a fost finalizată în anul 2019.

3. MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE – proiect finanțat cu fonduri europene prin AFIR. Este vorba despre asfaltarea a 6 km de drumuri comunale și construirea unui pod în satul Glogoveanu, peste râul Jîrnov. Proiectul este în derulare, până în prezent fiind asfaltați 4 km de drum. Valoarea acestui proiect deosebit de important este de aproximativ 1 milion de euro.

4. CONSTRUIRE GRĂDINIȚĂ CU PROGRAM PRELUNGIT ÎN SATUL ȘELARU – finanțat prin Ministerul Educației, prin POR. Lucrările sunt la stadiul de 70%. Valoare acestui proiect este de 11 miliarde  de lei vechi. Construcția va fi finalizată în acest an.

5. CONSTRUIRE GRĂDINIȚĂ NOUĂ + DOTĂRI ÎN SATUL FIERBINȚI – acest proiect este finanțat prin AFIR – PNDR și are o valoare de 11 miliarde de lei vechi.

6. CONSTRUIRE DISPENSAR UMAN + DOTĂRI ÎN ȘELARU – proiect finanțat prin PNDL II, cu o valoare de 12 miliarde de lei vechi. Proiectul este finalizat și recepționat.

7. MODERNIZAREA ILUMINATULUI PUBLIC PE LED ÎN TOATE SATELE DIN ȘELARU – proiect finanțat din PNDL, cu o valoare de 5 miliarde de lei.  Edilul din Șelaru spune că de când a fost modernizat sistemul de iluminat public, cheltuielile la acest serviciu au scăzut cu aproximativ 40%.

Comuna Șelaru este în plină dezvoltare acum, în ceea ce privește infrastructura rutieră. Drumurile județene care străbat comuna vor fi reabilitate și asfaltate. Drumurile vor fi lărgite, iar în intravilan se vor construi șanțuri betonate. Valoarea acestor investiții este uriașă și este susținută de Consiliul Județean.

Primarul Florian Duțică ne-a declaat că a întocmit studii de fezabilitate atât pentru extinderea sistemului de canalizare, cât și pentru inființarea retelei de distribuție a gazelor naturale. În acest sens, comuna Șelaru se va asocia cu comunele din zonă pentru a putea obține finanțare mult mai ușor.

În ceea ce privește cultele, primăria Șelaru a sprijinit cele două biserici din Șelaru și Fierbinți, prin alocări de sume importante necesare pentru reparații capitale ale acoperișurilor și alte lucrări.

Edilul din Șelaru a declarat că poartă discuții cu reprezentanții Telekom, pentru a reuși montarea unui releu în zona Fierbinți, pentru a eficientiza calitatea semnalului de telefonie mobilă și a internetului.

Nu în ultimul rând, în comuna Șelaru, în toate satele,  se va înființa un sistem de supraveghere video cu 42 de camere, din bugetul local, pentru a spori siguranța oamenilor în comună , dar și pentru prevenirea furturilor sau identificarea autorilor lor.

Vezi declarațiile primarului și investițiile din comună!

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

Expoziție și concert la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi – Rânduiala ospețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principilor fanarioți”

O NOUĂ INVESTIȚIE PRIN PJDL A FOST INAUGURATĂ ÎN SATUL MĂRCEȘTI, DIN COMUNA DOBRA! VIDEO!

MOROENI: CEREMONIAL RELIGIOS ȘI DEPUNERI DE COROANE ÎN CINSTEA EROILOR NEAMUL

EROII NEAMULUI, COMEMORAȚI ÎN CUMONUA BUTIMANU, PRINTR-UN EVENIMENT EMOȚIONANT

EROII NEAMULUI, CINSTIȚI AȘA CUM SE CUVINE LA BUCȘANI

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.