SE REDESCHID MUZEELE DIN JUDEȚ ȘI PEȘTERA IALOMICIOAREI – UITE CE NORME TREBUIE SĂ RESPECȚI!

Odată cu ridicarea stării de urgență ce a fost instituită de autorități în contextul pandemiei de Sars-Cov-2, o parte dintre muzeele dâmbovițene și-au redeschis, începând cu data de 26 mai 2020, porțile către publicul iubitor de istorie, artă și cultură. Este vorba despre Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” (CNMCD), Peştera Ialomiţei şi Ansamblul Brâncovenesc Potlogi.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole au făcut astăzi o vizită la câteva dintre muzeele din municipiul Târgoviște (Complexul Muzeal „Curtea Domnească”, Muzeul de Istorie și Muzeul Casa Romanței) pentru a constata modul în care sunt aplicate regulile concepute pentru protecţia vizitatorilor şi a angajaţilor din instituțiile de cultură.

În perioada stării de alertă sunt restricționate grupurile de vizitatori, tururile ghidate și organizarea de evenimente culturale cu participarea publicului, cum ar fi: vernisajele, lansările de carte, proiecțiile de filme documentare etc.

Dintre măsurile prevăzute în planul conceput de managerul CNMCD, Ovidiu Cârstina, amintim: la intrarea în muzeu se va efectua un triaj și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree); purtarea de măşti care să acopere nasul şi gura este obligatorie atât pentru vizitatori, cât şi pentru personalul muzeului; un reprezentant al muzeului va verifica temperatura vizitatorilor; se vor utiliza covoare cu dezinfectant pentru încălțăminte, aflate la intrarea în muzeu; vizitatorii își vor steriliza mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție la intrarea în muzeu.

            De asemenea, vizitatorii nu pot forma grupuri mai mari de 3 persoane, cu excepţia familiilor care au doi sau mai mulţi copii. Accesul grupurilor (maximum 3 persoane) se face la intervale de 5 minute și se va păstra distanțarea fizică de minimum 2 m.

            În cazul în care numărul persoanelor din muzeu depăşeşte 50% din capacitatea acestuia, curtea de onoare a muzeului va servi drept spaţiu de aşteptare pentru vizitatori.

Persoanelor care refuză conformarea față de aceste măsuri nu li se va permite accesul în muzeu.

Căile de acces, precum și sensul de circulație în interiorul muzeului au fost diferențiate conform semnalizărilor de separare a fluxurilor intrare/ieșire, iar spațiul expozițional a fost delimitat prin realizarea unor trasee pe care publicul este rugat să le urmeze. De asemenea, vizitatorii sunt sfătuiți să respecte instrucțiunile personalului.

            Vizita va fi limitată la o durată de cel mult o oră, iar în spațiul expozițional nu se pot afla în același timp mai mult de 50 de persoane. Accesul de noi vizitatori va fi permis gradual, pe măsură ce persoanele care au vizitat expoziția părăsesc muzeul.

            În intervalul orar 13:00 – 14:00 se va realiza igienizarea spațiului expozițional. Se recomandă ca plata cu cardul să se realizeze cât mai des posibil.  

            Începând cu data de 1 iunie 2020, își vor relua programul cu publicul și celelalte muzee aflate în administrarea Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.

            De asemenea, tot pe 1 iunie 2020, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, cei mici se vor putea bucura de intrare gratuită la muzeele dâmbovițene.

            Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a continuat vizita la Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” pentru a verifica în ce fel sunt aplicate măsurile gândite pentru protecția cititorilor care, în perioada de alertă, vor trece pragul acestei prestigioase instituții de cultură pentru a împrumuta diferite publicații.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Share on facebook
Distribuie
Share on whatsapp
Trimite
Share on email
Trimite
S-ar putea sa te intereseze:

ASFALT DE CALITATE PE APROAPE 3 KILOMETRI, LA CORBII MARI!

Continuă investițiile de calitate la Corbii Mari, comună trecută de curând printr-o grea periaodă, după ce mai mulți cetățeni s-au îmbolnăvit de coronavirus. Edilul din Corbii Mari a fost unul dintre primarii care au arătat afecțiune fața de oameni și le-a sărit în ajutor. Chiar și așa, Ionuț Bănică nu a lăsat de-o parte investițiile în comună. Cea mai recentă este asfaltarea drumului județean 701. “Când am fost ales în

Citeste in continuare »

PSD CRITICĂ PLANUL DE RELANSARE PREZENTAT DE PNL

Planul de relansare economică prezentat ieri de PNL arată negru pe alb că liberalii nu au capacitatea necesară gestionării unui asemenea subiect, dar şi că nu sunt în stare să conceapă o astfel de strategie. Superficialitate crasă este descrierea corectă a programului pregătit în 4 luni de PNL şi în care nu prezintă nicio bază economică pe care să își fundamenteze propunerile: lipsesc termenele de realizare pentru multe propuneri și

Citeste in continuare »

PROBLEME CU FURNIZAREA APEI LA RACIU ȘI LUCIENI!

            Vă informăm că din cauza creşterii consumului de apă potabilă în această perioadă, datorită temperaturilor crescute din ultimele zile, începând cu data de 02.07.2020, între orele 09:00 -15:00, în comunele Raciu şi Lucieni se furnizează apa cu presiune scazută pentru acumulare apă în rezervor. Vă recomandăm ca pentru o bună gestionare a resurselor de apă să utilizaţi apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă numai în

Citeste in continuare »

SE ASFALTEAZĂ LA FOC CONTINUU LA GURA ȘUȚII! PRIMARUL NU MAI VREA CA ÎN COMUNA SĂ FIE VREO STRADĂ NEASFALTATĂ!

Deși suntem în pandmeie, la Gura Șuții autoritățile locale nu dau un pas înapoi și continua investițiile. În aceste momente pe mai multe străzi din comună se toarnă asfalt de calitate. „Chiar dacă temperaturile ridicate încurcă puțin desfășurarea activității, lucrările de modernizare a străzilor de pe raza comunei sunt în grafic. Sperăm ca în cel mai scurt timp să acoperim toate străzile rămase neasfaltate.” a sdeclarat Constantin Dinu, primarul primarul

Citeste in continuare »