Școala „Radu cel Mare” din Târgoviște a intrat în reabilitare! Este primul proiect târgoviștean pe PNRR care a ajuns la faza de execuție !

Prima pagină » Actualitate » Școala „Radu cel Mare” din Târgoviște a intrat în reabilitare! Este primul proiect târgoviștean pe PNRR care a ajuns la faza de execuție !

Conducerea Primăriei Târgoviște a susținut în această dimineață o conferință de presă la Școala „Radu cel Mare” din Târgoviște, acolo unde au început lucrările de execuție la primul proiect târgoviștean pe PNRR. Daniel Cristina Stan, primarul municipiului Târgoviște, a prezentat principalele lucrări care vor fi executate prin acest proiect.

“Ne aflăm la Școala „Radu cel Mare” din Târgoviște, aici unde marcăm un moment important pentru investițiile din municipiu. Este primul proiect pe PNRR care a ajuns la faza de execuție. Mă bucur că discutăm de o unitate de învățământ, mă bucur că discutăm de o școală care avea nevoie cu siguranță de intervenția noastră. Discutăm despre un proiect în valoare de peste 8 milioane de lei, cu o durată de execuție de opt luni. Acest lucru înseamnă că această investiție va fi finalizată undeva anul viitor.

Ce se va întâmpla mai exact la această unitate de învățământ? Este vorba despre reabilitare energetică, avem intervenții pe zona de izolare termică, va fi schimbat acoperișul, va fi schimbată tâmplăria, vor fi schimbate rețelele electrice și rețelele termice. De asemenea, vor fi montate panouri solare, vor fi montate panouri fotovoltaice. Întreaga unitate de învățământ va fi schimbată. De asemenea, vom avea intervenții pe zona curții  școlii, va fi refăcută și împrejmuirea. Totodată, trebuie să spunem că și la această unitate de învățământ va intra, sperăm foarte curând, și proiectul pe dotări. Acest lucru înseamnă că începând de la curtea școlii, continuând cu clădirea unității de învățământ și cu dotările, discutăm despre un cumul de investiții de natură să schimbe în totalitate ceea ce astăzi înseamnă  Școala „Radu cel Mare”. Practic, acesta este momentul când dăm startul investițiilor prin PNRR, pentru faza de execuție. Mai trebuie precizat că valoarea totală a proiectelor semnate la nivel de contract de finanțare pe PNRR este de aproximativ 200 de milioane de lei, la care, dacă le adăugăm tot pe celelalte, tot pe finanțare nerambursabilă, depășim de 1 miliard de lei ca valoare a investițiilor. Ca număr, avem 92 de investiții pe fonduri nerambursabile.”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

„Aș vrea să adresez mulțumiri administrației publice locale pentru interesul manifestat și pentru accesarea acestui proiect în premieră, prin PNRR, pentru reabilitarea unei școli gimnaziale.  Această investiție a fost așteptată de noi cu mult interes și sunt convins că va avea un impact deosebit. La final, totul va fi transformat, atât în interior, cât și în exterior, școala și baza sportivă, dar și ce există în împrejurul școlii va fi reabilitat. Nu trebuie să ne facem griji pentru relocarea elevilor. Liceele unde aceștia au fost relocați asigură condiții optime. Liceul „Nicolae Ciorănescu” a fost reabilitat și sălile de clasă arată impecabil. Condițiile sunt foarte bune și la Liceul Auto. Prin urmare, nu trebuie să avem niciun motiv de îngrijorare în această perioadă de tranziție.”, a adăugat Ovidiu Nițescu, directorul general al Școlii „Radu cel Mare”.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

BALUL MĂRȚIȘORULUI, LA DOBRA ȘI MĂRCEȘTI, ORGANIZAT DE PRIMARUL DANIEL NICA!

GUN AL MADENCILIK INSAAT NAKLIYE VE TICARET ANONIM SIRKETI  ANKARA, ANUNȚ

IPJ DÂMBOVIȚA, EVALUARE ACTIVITĂȚII DESFĂȘURATE ÎN ANUL 2023

S.C. SOLAREALIZE PARK LUSCA S.R.L, ANUNȚ DEPUNERE SOLICITARE OBȚINERE ACORD DE MEDIU

S.C. SOLAREALIZE PARK LUSCA S.R.L, ANUNȚ DEPUNERE SOLICITARE OBȚINERE ACORD DE MEDIU

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.