ȘCOALA NR 6 DIN TÂRGOVIȘTE VA FI REABILITATĂ CU FONDURI EUROPENE

Prima pagină » Administratie » ȘCOALA NR 6 DIN TÂRGOVIȘTE VA FI REABILITATĂ CU FONDURI EUROPENE

„Școala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu” Nr. 6 este o unitate de învățământ, care face obiectul unui important proiect de reabilitare, modernizare, extindere și dotare, cu o valoare de peste 20 de milioane de lei. (…) Astăzi semnăm contractele de finanțare, care vizează Școala ,,Tudor Vladimirescu” , din municipiul Târgoviște, iar această unitate de învățământ va fi schimbată radical. Este vorba despre intervenții pe toate planurile, atât la structura existentă, unde vor fi lucrări de reabilitare, de schimbare de rețele, schimbare tâmplărie, instalație electrică, sistem de supraveghere video și așa mai departe. De asemenea, se va construi un corp de clădire, vom avea și o sală de festivități și un nou corp administrativ, o sală de festivități foarte mare, cu peste 600 de locuri. Se vor pute organiza evenimente importante pentru educația târgovișteană și dâmbovițeană. Vor fi făcute două baze sportive, una cu două terenuri de baschet, o altă bază va avea teren de mini-fotbal, cu tribună, cu nocturnă. Școala va fi reabilitată integral, totodată se vor face spațiile verzi, vor fi dotări de laborator pentru sala de sport, pentru sala de festivități și așa mai departe. Este important de subliniat că licitația de execuție este pe sfârșite, asta înseamnă că luna viitoare, imediat ce vom găsi o soluție cât mai bună pentru relocarea copiilor de la această unitate de învățământ sau vom aborda mai târziu corpul didactic al acestei unități de învățământ, vom vedea în funcție de discuțiile pe care le vom avea cu constructorul. Lucrările ar putea să înceapă chiar de luna viitoare, durata maximă de execuție este de 24 de luni, eu sper să finalizăm mai repede de atât. Iată că după finalizarea lucrărilor de la Școala numărul 8 ,,Mihai Viteazul” , în paralel cu lucrările de la Școala ,,Matei Basarab” , în paralel cu lucrările de la Grădinița Nr. 8 ,,Rază de Soare”, în paralel cu lucrările de la creșele 2, 13, 16 și finalizarea bazei sportive de la Colegiul Național ,,Constantin Carabella”, după finalizarea sălii de sport de la Clubul Sportiv Școlar, iată că o nouă investiție pe zona educațională va debuta, iar municipiul Târgoviște, cu semnarea acestui contract de finanțare depășește suma de 300 de milioane de lei, pe fonduri europene în acest program operațional regional. Cred eu că este un lucru îmbucurător în contextul în care finanțarea europeană reprezintă practic cea mai ieftină resursă de finanțare pentru investițiile locale, cofinanțarea noastră fiind numai de 2%. „, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Alături de executivul administrației locale târgoviștene, la evenimentul de semnare al contractului a fost prezent și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care și-a arătat, încă o dată, susținerea pentru toate proiectele care au în vedere dezvoltarea comunității.

”Astăzi este un eveniment deosebit, atât pentru județul Dâmbovița, cât și pentru municipiul Târgoviște. Este al doilea contract pe care îl semnăm la nivelul județului nostru privind structura educațională. Este un proiect important pentru municipiul Târgoviște, este un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional – Axa Nr. 10 privind infrastructura educațională. Este un proiect de care se vor bucura foarte mulți tineri și nu numai din această zonă a municipiului Târgoviște.”, a precizat acesta.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

CJD: PROGRAMUL LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ PENTRU PERIOADA 23-27 OCTOMBRIE

ECHIPA “GLORIA BUCȘANI” A CÂȘTIGAT PRIMA EDIȚIE A “CUPEI TOAMNEI LA FOTBAL”

FESTIVALUL TOAMNEI, UN EVENIMENT DEOSEBIT PREGĂTIT DE MICUȚII DE LA GRĂDINIȚA “INOCENȚA” DIN GĂEȘTI – VIDEO!

MANAGEMENTUL DE SUCCES DE LA PARCUL INDUSTRIAL MORENI, PREMIAT LA TOPUL FIRMELOR DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

MOROENI! TREI NOI INVESTIȚII IMPORTANTE SUNT APROAPE DE FINALIZARE!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.