ROTARY, O NOUĂ CAMPANIE PENTRU A AJUTA CADRELE MEDICALE ÎN PERIAODA PANDEMIEI COVID-19

Prima pagină » Eveniment » ROTARY, O NOUĂ CAMPANIE PENTRU A AJUTA CADRELE MEDICALE ÎN PERIAODA PANDEMIEI COVID-19

În data de 28 februarie 2020, în România, a fost înregistrat primul caz de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus). O lună mai târziu, avem înregistrate peste 2000 de cazuri, însă cel mai îngrijorător este că 285 dintre acestea sunt din rândul cadrelor medicale.

Personalul medical și spitalele României sunt în prima linie de luptă, riscându-și viața în fiecare minut. Ei au nevoie de resurse pentru a combate efectele noului tip de Coronavirus: echipamente medicale, echipamente de protecție, substanțe dezinfectante medicale, teste diagnostic.

Cluburile Rotary din București, care fac parte din Districtul 2241 România și Republica Moldova, au inițiat o campanie de strângere de fonduri cu scopul de a servi cauzei cruciale a acestor vremuri, și anume să îi păstrăm sănătoși pe medici, pe asistenții medicali, pe infirmieri, pe laboranți și pe cei care lucrează pe ambulanțe.

”Salvează-i pe salvatori!” este o inițiativă complexă, cu strângere de fonduri în rândul colegilor din Rotary dar și în rândul membrilor comunității, preocupați de înlăturarea rapidă a pericolului. Prin contribuțiile strânse se vor achiziționa măști, viziere, ochelari, mănuși, combinezoane și halate, botoși, teste rapide și substanțe dezinfectante, ventilatoare mecanice și consumabile.

Dorin Dumitru Prunariu, membru Rotary, primul și singurul cosmonaut român ne spune: “În aceste vremuri deloc bune, ține de fiecare dintre noi să facem tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă de sănătatea noastră și mai ales a personalului medical. Rotary International este o organizație reprezentativă pentru societatea civilă, cu un rol activ de peste 115 ani în a sprijini sistemul sanitar și populația. Împreună trebuie să arătăm că suntem mai puternici dacă acționăm în spiritul binelui general și de aceea, orice contribuție a fiecăruia dintre noi pe www.salveaza.org este un pas spre a înfrânge virusul COVID-19.”

Deja s-au strâns și donat echipamente de peste 60.000 euro, care au fost direcționate până acum către spitale atât din București – Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul de Urgență București – dar și în țară – Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și Spitalul de Urgenţă Petroşani.

 

Cum te poți implica? Rotary și-a propus să strângă 200.000 de euro, donațiile contribuind la protecția personalului medical împotriva îmbolnăvirii lor. Te invităm să fii responsabil și să te alături inițiativei noastre printr-o donație online pe website-ul www.salveaza.org sau transfer:

 

Lei: RO94RNCB0071143937690004 Asociația Rotary Club Cișmigiu, 33839972, BCR

Euro: RO75BTRLEURCRT0462157302 Asociația Rotary Club Nord, 40034010, BT

 

Împreună, solidari pentru România, reușim să fie bine!

Despre organizatori: Rotary International formează o rețea globală de lideri în afaceri și comunitate. Grupați în peste 34.000 de Cluburi în întreaga lume, Rotarienii își oferă în mod voluntar timpul și competențele lor pentru a servi în comunități locale sau în întreaga lume, formând prietenii puternice și de durată. Cluburile Rotary din București fac parte din aceasta organizație internațională. De-a lungul existenței sale de 115 ani, organizația non-profit Rotary International a demonstrat și demonstrează, la nivel global sau local, că poate învinge maladii (vezi cazul Poliomielitei) și de aceea Rotarienii sunt pregătiți și acum să încline balanța.

CONTACT: rotary@salveaza.org / www.salveaza.org / 0743 200 117

 

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

PETRECE PAȘTELE LA ZĂPADĂ! CABANA DICHIU VINE CU O OFERTĂ DE NEREFUZAT

DIANA MATEI ȘI TARAFUL CLEANTE VIN LA TÂRGOVIȘTE, LA CEA MAI TARE PETRECERE DE ZIUA FEMEII

SĂRBĂTORI DE IARNĂ ÎN INCINTA CURȚII DOMNEȘTI DIN TÂRGOVIȘTE! “???̆???? ?? ????!” ORGANIZAT DE CONSILIUL JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA

ACCIDENT GRAV ÎN TÂRGOVIȘTE! UN PIETON A FOST SPULBERAT PE TRECEREA PENTRU PIETONI ȘI ARUNCAT ÎNTR-UN CAMION

ÎNCĂ O NENOROCIRE ÎN ZONA GĂEȘTI! O COPILĂ A MURIT ÎN CONDIȚII SUSPECTE

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.