PSD DÂMBOVIȚA ȘI-A LANSAT CANDIDAȚII PENTRU PARLAMENTARE

Prima pagină » Politica » PSD DÂMBOVIȚA ȘI-A LANSAT CANDIDAȚII PENTRU PARLAMENTARE


„Vom lua cele mai importante măsuri și avem un program de guvernare bine pus la punct și vreau să amintesc dâmbovițenilor și românilor că suntem primul partid care în 2016 a anunțat un program de guvernare și ne-am ținut de el și suntem singura organizație politică din județul Dâmbovița care în alegerile locale am venit cu un program de guvernare locală, am avut curajul să-l scriem pe hârtie, am mers din casă în casă și l-am prezentat și ne vom ține de toate măsurile pe care le-am propus dâmbovițenilor.
Am să încep prezentarea celor mai importante măsuri din Programul de guvernare al Partidului Social Democrat în perioada 2021-2024 cu axa de dezvoltare locală și regională. Cum s-a văzut în guvernarea social-democrată de până anul trecut, s-au făcut pași importanți în realizarea tuturor proiectelor pe care ni le-am propus pentru comunitățile locale, și amintim aici rețele de apă, canalizare, gaze, proiecte care vor fi prinse și în următorii ani, în perioada 2021-2024. Principalul scop al acestei axe îl reprezintă reducerea decalajelor între mediul urban și mediul rural. Suntem conștienți cu toții că primăriile, dar și persoanele fizice și juridice, au probleme privind birocrația din România. Se așteaptă și în următorii ani trecerea la o execuție corectă, o execuție pe bani europeni. Tocmai de aceea propunem un sistem care să fie interconectat de toate instituțiile din județul nostru și din România, precum și reducerea volumului solicitărilor privind documentațiile tehnice și economice. Tot la acest capitol, cel mai important lucru privind dezvoltarea locală și regională, PSD aduce în discuție, și dacă în acest an eram la guvernare realiza această măsură, pachetul minim de servicii publice care trebuie să existe în orice comună dâmbovițeană, în orice comună din România. Vorbim aici de proiectul 10 servicii, începând de la dispensare, centre medicale de performanță, școli, grădinițe, utilități, până la baze sportive, reabilitarea lăcașelor de cult sau construirea de locuințe pentru tineri și construirea de locuințe pentru specialiști. Ne dorim ca în orașele din județul nostru să fie cât mai multe proiect competitive. Vom investi infrastructura de afaceri, vom moderniza sistemele de transport public, un exemplu este primarul municipiului Târgoviște care a început deja să facă acest lucru. Mai important, dorim ca mediul de afaceri să devină parteneri al administrațiilor publice locale. O axă importantă pentru noi, din programul de guvernare, este mediul și protejarea acestuia, care reprezintă o componentă importantă a programului nostru de guvernare. Trebuie să investim în sisteme inteligente de alimentare cu apă, iar acolo unde este cazul, să le extindem. În județul nostru avem cel mai mare proiect privind infrastructura de apă și canal, un poriectd e peste 320 milioane de euro, care va fi realizat împreună cu toți aleșii locali din județul Dâmbovița.
La capitolul sănătate, cel mai important capitol în zilele noastre, vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru ca noi toți să avem acces sigur și echitabil la serviciile de sănătate de calitate dar și la costuri care să ne permită acest lucru. Se simte nevoia de înființarea a unor centre comunitare de sănătate și a unor centre de asistență medicală ambulatorie de specialitate. Spitalele din județul nostru trebuie să se ridice la standarde europene, iar pentru acest lucru avem nevoie de un management profesionist și, nu în ultimul rând, de oameni competenți care să lucreze în Spitalul Județean, pentru dâmbovițeni. Medicii de familie sunt în atenția noastră pentru următorii ani și aceștia au nevoie de o creștere substanțială a finanțării activității dumnealor. Pentru tot ceea ce v-am spus, și în Dâmbovița și în România avem surse de finanțare. Alocările financiare din perioada guvernării 2021-2024 pentru sănătate se ridică la 59 de miliarde de euro, 53 de miliarde de euro provenind din bugetul național și restul din fonduri europene.
Un alt capitol important este sistemul de educație, este un capitol pe care nu trebuie să-l neglijăm. Trebuie să existe un dialog între Guvern, Parlament, părinți, elevi și profesori, iar în centrul tuturor măsurilor noastre trebuie să existe elevul. Viitorul sistem de învățământ trebuie să vină în sprijinul familiei și am prevăzut pentru următorii ani școli cu program prelungit, este obligatoriu ca școala românească să se adapteze la diversitatea nevoilor educaționale și la particularitățile de învățare și de dezvoltare a copiilor.
De fiecare dată când PSD a fost la guvernare în toată țara s-a resimțit creșterea economică, creștere economică produsă de proiectele noastre, gândite și puse în aplicare de Partidul Social Democrat. Guvernul Orban se apropie de o scădere economică drastică. În acest moment, acest Guvern s-a dus la nivelul anului 1998.
Ce vom face imediat când vom ajunge la guvernare? Vom face ceea ce au refuzat cei din PNL să facă, adică vom dubla alocațiile pentru copii, să creștem punctul de pensie, să creștem puterea de cumpărarea a românilor prin majorarea anuală a salariului minim și a salariului mediu brut. Tot din prima zi de guvernare vrem impozit zero pentru salariul minim, creșterea imediată a salariilor din educație și a indemnizațiilor de șomaj. Mediul privat are un rol important pentru PSD. Vom oferi tot sprijinul necesar angajatorilor pentru menținerea și crearea de noi locuri de muncă. Statul va garanta împrumuturile companiilor strategice și va duce mai departe Programul Start-UP Nation inventat de PSD și vom acorda granturi de peste 200.000 euro pentru investițiile în IMM-uri din zona de producție.
O axă importantă pentru România și județul Dâmbovița este agricultura. Obligatoriu și cât mai rapid, agricultura românească trebuie resuscitată, producătorii români trebuie ajutați, nu împinși spre faliment așa cum a făcut Guvernul Orban. Decizia închiderii piețelor ne arată cât de puțin se gândesc acești guvernanți la români. Ne arată cât de puțin se gândesc la micul producător.
Este doar o mică parte din ceea ce vom face când vom ajunge la guvernare. Toate acestea se vor întâmpla după data de 6 decembrie, o zi sfântă pentru România.
Vom face tot ceea ce am spus astăzi imediat după ce va ajunge la guvernare. Vom câștiga alegerile din România, alegerile din Dâmbovița și vor fi puse în practică de viitorii deputați și senatori.


Aceștia sunt candidații pe care eu, în calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, împreună cu consilierii locali, județeni, îi vom sprijini pentru a duce bătăliile grele din Parlamentul României
Județul Dâmbovița, CJ, Primăria Târgoviște și toate primăriile din județ, se bazează pe legi care vor fi adoptate de către aceștia în cele două Camere.
Pe 6 decembrie vă invit la vot, alegerile din 6 decembrie sunt despre viitor, nu despre trecut, nu despre prezent, ci despre viitor. Alegerile din 6 decembrie sunt despre siguranța noastră, despre siguranța românilor. Alegerile din 6 decembrie sunt despre siguranța unui trai mai bun. România nu mai are nevoie de oameni care să se opună, din neștiință, din rea credință sau răuvoitori. România nu mai are nevoie de oameni care să refuze dublarea alocațiilor, majorarea pensiilor, dar în același timp să scutească băncile de plata unor taxe de sute de milioane de euro. România nu mai are nevoie de guvernanți care să închidă școli și piețe și nu maia re nevoie de oameni care nu fac nimic pentru sănătatea românilor. Dâmbovițenii au nevoie de oameni care să le fie aproape. E timpul ca PNL să plece acasă. E timpul ca în Parlament să ajungă oameni sprijiniți de noi toți, să fie oameni susținuți de primari, de cei 63 de primari PSD din județul Dâmbovița și de mine, în calitate de președinte al Consiliului Județean. Planurile de dezvoltare ale comunităților din județ vor sta în forța echipei PSD Dâmbovița, vor sta în forța echipei de aleși locali, împreună cu parlamentarii noștri, senatori și deputați. Pe 6 decembrie aveți cel puțin 6 motive să votați candidații PSD:

  1. Guvernările PSD au fost făcute cu profesionalism și coerență, am demonstrat acest lucru, am generat stabilitate economică și echilibru social în România
  2. Oamenii au fost mereu pe primul loc pentru PSD, salariile, pensiile și veniturile românilor au crescut doar când PSD s-a aflat la guvernare
  3. Chiar și în opoziție, am oferit soluții concrete și eficiente pentru gestionarea crizei
  4. Am ascultat sugestiile și criticile românilor și am trecut printr-o reformă internă aducând la aceste alegeri o echipă de profesioniști, o echipă pregătită să gestioneze provocările acestei perioade dificile
  5. Noul program de guvernare al PSD este gândit pornind de la problemele de zi cu zi ale românilor și construit pentru a duce România mai aproape de standardele economice și sociale europene
  6. PSD s-a ținut întotdeauna de cuvânt. PSD și-a dus mereu la îndeplinire programele de guvernare, iar când PSD s-a aflat la guvernare România a urcat cu fiecare guvernare mai aproape de un nivel de trai mai european.
    Împreună pe 6 decembrie putem pune PSD pe primul loc pentru a aduce siguranță economică, socială, sanitară, în casele românilor.
    Așa să ne ajute Dumnezeu” a declarat Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița și președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
DIN ACEEAŞI CATEGORIE

SENIORII DIN PSD GĂEȘTI, SĂRBĂTORIȚI DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A VÂRSTNICILOR

Deputatul Carmen Holban, vești excelente privind copiii și proaspeții părinți. Indemnizația pentru gemeni și tripleți creste cu 50%, iar Dâmbovița va avea spital de pediatrie super modern

VLĂDUȚ NICULAE, PRIMARUL COMUNEI ANINOASA, A PREZENTAT PROINCIPALELE PROIECTE LA CARE SE LUCREAZĂ ÎN ACEST MOMENT ÎN COMUNĂ

CONDUCEREA PSD, ÎNTÂLNIRE CU ORGANIZAȚIA DE LA MORENI, UNA DINTRE CELE MAI PUTERNICE DIN JUDEȚ

CORNELIU ȘTEFAN: ” LA GĂEȘTI AVEM O ECHIPĂ PUTERNICĂ, IAR ALEXANDRU IORGA VA CÂȘTIGA ALEGERILE!”

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.