PSD DÂMBOVIȚA: LIBERARII VOR SĂ LE INTERZICĂ ROMÂNILOR SĂ CREASCĂ PORCI ÎN GOSPODĂRII

Prima pagină » Politica » PSD DÂMBOVIȚA: LIBERARII VOR SĂ LE INTERZICĂ ROMÂNILOR SĂ CREASCĂ PORCI ÎN GOSPODĂRII

COMUNICAT DE PRESĂ
Guvernul PNL și reprezentanții săi au găsit o nouă metodă să tragă spuza pe turta companiilor importatoare de carne de porc şi a producătorilor din ţările exportatoare de porcine. Ascunși în spatele condiţiilor minime de biosecuritate în exploataţiile de porcine, liberalii vor să interzică reproducerea porcilor în gospodăriile românilor și vor să pedepsească orice țăran pentru mișcarea porcilor vii din sau către gospodăriile individuale.
De asemenea, dacă intenția liberalilor devine lege, românii vor plăti în plus pentru achiziția purceilor din import, în urma interdicției reproducerii suinelor în gospodăriile proprii. În aceste condiții, se impun câteva întrebări la care Partidul Național Liberal și membrii săi trebuie să le răspundă dâmbovițenilor.
Prima dintre ele ar fi de ce nu se aplică aceleași metode de prevenire a răspândirii pestei porcine africane ca și în alte țări ale Uniunii Europene și se trece direct la interzicerea reproducerii suinelor în gospodării. Spre exemplu, în Letonia, o țară cu o situație asemănătoare cu a României din punctul de vedere al răspândirii pestei porcine, s-a decis, mai înainte de toate, organizarea în mod repetat de campanii de instruire și conștientizare a micilor crescători!
Reprezentanții PNL din teritoriu trebuie să explice de ce măsurile cele mai aspre sunt îndreptate către țărani, deși un raport epidemiologic înaintat forurilor europene la câteva zile după preluarea guvernării arăta că, în gospodăriile oamenilor, doar 0,32% dintre animale erau bolnave, iar în crescătoriile comerciale numărul cazurilor de porci infestați era de 3 ori mai mare.
PSD cere guvernării PNL să aplice metodele corecte care îi protejează și pe cei ce cresc porci pentru propriul consum. Este de neconceput ca, în alte țări al Uniunii Europene, guvernele și autoritățile să vină cu sfaturi precum “Fără contact între porcii din gospodărie și animale sălbatice” sau “Proprietarul / deținătorul trebuie să-și schimbe hainele la intrarea în grajd și la părăsirea acestuia”, iar în România se interzice reproducerea porcilor.
De ce această inițiativă produce profit doar samsarilor care importă purcei pentru piața românească, aducându-i din Germania și Danemarca, este o altă întrebare la care trebuie să răspundă cei care vor cere voturile dâmbovițenilor.
Aceste întrebări i le adresăm și noi domnului Virgil Guran, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, actual președinte al PNL Dâmbovița. Din nefericire pentru dâmbovițeni, nu o să știe să răspundă. Și nici nu ar avea de ce. Potrivit CV-ului domniei sale, domnul Virgil Guran a menținut un dialog permanent, constructiv și eficient cu cetățenii din circumscripția electorală nr. 31.
Prahova însă, nu Dâmbovița. Din județul nostru vrea doar voturi.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

BOMBĂ LA MORENI! ȘASE CONSILIERI PNL, PRO ROMÂNIA ȘI PER AU TRECUT LA PSD!

CORNELIU ȘTEFAN, DECLARAȚIE CARE DĂ FIORI PNL DÂMBOVIȚA: “CEL PUȚIN UN ORAȘ ȘI CINCI COMUNE CONDUSE ÎN PREZENT DE PNL VOR AVEA PRIMARI DIN PARTEA PSD, DUPĂ ALEGERI! ”

PSD DÂMBOVIȚA: “Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare provoacă frisoane doar celor care nu au făcut nimic din 2020 până acum sau celor care, ocazional, apar în politică”

PROIECTE FĂRĂ PRECEDENT IMPLEMENTATE ÎN COMUNA COBIA, CONDUSĂ DE PRIMARUL MARIN MANDA

PSD DÂMBOVIȚA: “Municipiul Moreni a fost, întotdeauna, în centrul atenției  echipei PSD Dâmbovița”

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.