PRIMARUL DIN TÂRGOVIŞTE, ATAC DUR LA ADRESA GUVERNULUI, DUPĂ CE TÂRGOVIŞTEA NU A PRIMIT NICIUN BAN LA RECTIFICAREA BUGETARĂ

Prima pagină » Politica » PRIMARUL DIN TÂRGOVIŞTE, ATAC DUR LA ADRESA GUVERNULUI, DUPĂ CE TÂRGOVIŞTEA NU A PRIMIT NICIUN BAN LA RECTIFICAREA BUGETARĂ

“Cineva își bate joc de copii din Târgoviște, de părinți, de cadrele didactice. Am constatat că pentru PNL Târgoviște nu există. Prin rectificarea bugetară publicată în Monitorul Oficial pe data de 10 septembrie municipiul Târgoviște este singura unitate administrativ teritorială din județ care nu a primit niciun leu.
De ce?
În Târgoviște învată o treime din elevii din județ, Târgoviște are cea mai numeroasă și cea mai mare infrastructură educațională din județ.
Nu pot să înțeleg ipocrizia unora care pe de o parte spun că sunt alături de educație, vin cu proiecte care mai de care mai pompoase, iar pe de altă parte municipiul Târgoviște, prin această hotărâre de Guvern este ignorat de către actualul Guvern.
Avem peste 20.000 copii în creșe, grădinițem școli, licee. Ei nu există, ei nu au dreptul la condiții decente, pentru ei nu au început anul școlar?
Stan a dat și exemple Bezdead 1,5 milioane lei, Brezoaele 670.000, Finta 1.1 000000, Motățieni 700.000
Odobești 850.000 lei.
„Este o alocare clientelară, mizerabilă, josnică, o bătaie de joc față de cea mai mare comunitate din județul Dâmbovița într-un moment esențial.

Este o nedreptate fără precedent, o bătaie de joc față de târgovișteni, sunt fapte, dovezi, bani dați aiurea, fără legătură cu suportul clar pe care îl au unitățile de învățământ. Pur și simplu au ignorat peste 30 de unitați de învățământ târgoviștene. Acesta este adevărul despre PNL.
Bine că nu am așteptat vreun ajutor, că dacă mă luam după domnul Orban care a ieșit și a aspus că pentru debutu anului școlar am alocat bani către toate unitățile de învătământ din țară. Asta a spus. Minciuni, așa cum afost și minciuna cu tabletele, și cea cu dezinfectanții, și cea cu măștile. Nu, toate școlie trebuie să-și procure aceste lucruri. În speranța că undeva în decembrie, sau anul viitor, într-o zi le vor putea fi rambursate aceste cheltuieli din fonduri europene.
Cu toate aceste Primăria municipiului Târgoviște a făcut eforturi considerabile pentru începerea anului școlar, am alocat peste 4 milioane lei la școli și peste 100.000 lei la grădinițe, iar celor care au spus că nu au nevoie de niciun ban le-am alocat 10.000 lei pentru cheltuieli neprevăzute.
Am solicitat Ministerului Finanțelor și Guvernului 40 milioane lei de la începutul acestui an, sprijin din cote defalcate din TVA, pentru că acesta este sursa alocărilor pe începutul de an școlar.
Vom ataca în contencios administrativ această hotărâre a Guvernului pentru că alocările au fost clientelare și în funcție de implicațiile și consecințele juridice vom face toate demersurile legale în vederea apărării intereselor târgoviștenilor.” a declarat Daniel CRistina Stan, în cadrul conferinţei de presă susţinute la sediul PSD Dâmboviţa

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

SENIORII DIN PSD GĂEȘTI, SĂRBĂTORIȚI DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A VÂRSTNICILOR

Deputatul Carmen Holban, vești excelente privind copiii și proaspeții părinți. Indemnizația pentru gemeni și tripleți creste cu 50%, iar Dâmbovița va avea spital de pediatrie super modern

VLĂDUȚ NICULAE, PRIMARUL COMUNEI ANINOASA, A PREZENTAT PROINCIPALELE PROIECTE LA CARE SE LUCREAZĂ ÎN ACEST MOMENT ÎN COMUNĂ

CONDUCEREA PSD, ÎNTÂLNIRE CU ORGANIZAȚIA DE LA MORENI, UNA DINTRE CELE MAI PUTERNICE DIN JUDEȚ

CORNELIU ȘTEFAN: ” LA GĂEȘTI AVEM O ECHIPĂ PUTERNICĂ, IAR ALEXANDRU IORGA VA CÂȘTIGA ALEGERILE!”

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.