PRIMARUL DIN FINTA, CAMPIONUL CAMPIONILOR  LA “IROSIREA” BANILOR PUBLICI!

Prima pagină » Actualitate » PRIMARUL DIN FINTA, CAMPIONUL CAMPIONILOR  LA “IROSIREA” BANILOR PUBLICI!

Florentin Oprea, primarul comunei dâmbovițene Finta poate fi declarat cu ușurință campionul campionilor la irosirea banilor publici! De ce spunem asta? Pentru că a investit zeci de miliarde de lei vechi în obiective care acum ori zac nefolosite, ori nu pot fi folosite. Într-o comună care nu are în totalitate rețea de canalizare, rețea de gaze, nu are toate străzile asfaltate, de șanțuri de scurgere a apelor pluviale nici nu poate fi vorba, nici de accese moderne la proprietăți și cu alte multe lipsuri, edilul investește bani intr-un sediu nou de primărie, în reabilitarea și modernizarea căminelor culturale, unde se pare că nu a avut loc niciun eveniment cultural, în dispensar medical în satul Gheboaia, care este încuiat și nu este folosit pentru că nu are o sursă de încălzire eficientă …și lista poate continua.

Din ciclul “Ce-i trebuie chelului? Tichie de mărgăritar!”, la Finta se fac investiții care par făcute doar din plăcerea de a cheltui banii publici. De exemplu comuna Finta dispune de un sediu de primărie inaugurat în 2011, un sediu mare, cu etaj și tot confortul.

Cu toate acestea, primarul Florentin Oprea s-a apucat să construiască un nou sediu, și mai mare, dar într-o zonă în care se pare că nici toate utilitățile nu sunt încă prezente. Investiția se face prin Compania Națională de Investiții și are o valoarea estimată de 2.603.433,99 lei fără TVA. Construirea a demarat în noiembrie 2012, în pragul iernii, și nu știm când va fi finalizată pentru că pe pancarta de la obiectiv nu este specificată data finalizării obiectivului.

Unii spun că edilul s-ar fi apucat de construirea unui nou sediu de primărie, pentru că actualul nu ar avea autorizație de funcționare. Cu alte cuvinte, dacă n-ai benzină în mașină, îți cumperi alta nouă, că doar nu este din banii tăi. Probabil faptul că s-a apucat de un sediu nou, l-a determinat pe edil să nu mai execute la sediul actual al primăriei lucrări de reparații. Chiar la intrarea în primărie, scările au început să se deterioreze vizibil.

Tot în aceeași zonă în care se ridică falnicul sediu nou de primărie, edilul a construit un Centru Cultural.

Alte miliarde! Finalizat în luna septembrie a anului 2023, noul Centru Cultural se pare că a “funcționat” doar la inaugurare, atunci când edilul a fost gazdă pentru mai marii din PNL Dâmbovița.

De atunci, niciun alt eveniment important nu a avut loc, sediul fiind încuiat. La fel și cu căminele culturale din satul Finta și din satul Gheboaia.

În cele două s-au bagat bani mulți pentru modernizare și reabilitare. De ce? Pentru ce? Probabil pentru a avea ce să se deterioreze, pentru că și aceste cămine sunt aproape nefolosite. Finta, o comună cu trei cămine culturale, fără niciun eveniment cultural de marcă. Ar fi de râs, dacă nu e de plâns! Ar fi de Cartea Recordurilor!

O altă investiție “măreață” a edilului din Finta este Centrul de zi pentru seniori. Fosta clădire a primăriei a fost reabilitată. S-au cheltuit alte miliarde pe studii, consultanță și lucrări, aproape 9 miliarde de lei vechi. Clădirea arată acum bine, însă și aceasta este nefolosită, dar tot e bine că au unde să crească ciulinii.

La fel și dispensarul medical din satul Gheboaia! Primii “pacienți”au fost tot mai marii PNL Dâmbovița, care n-au făcut nicio radiografie, însă au făcut poze, așa, să dea bine la public.

De la inaugurarea care a avut loc în luna mai a anului 2022, acest dispensar medical stă încuiat. Niciun medic nu vrea să-l folosească pentru că nu are o sursă eficientă de încălzire. Singurul lucru care se petrece acum în acest sediu este degradarea.

Lista nu se oprește aici! La capitolul investiții “doar pentru a avea” notăm și dorința edilului de a amenaja în comuna fără asfalt pe toate străzile, piste pentru bicicliști! Pe 10 noiembrie 2022, primăria Finta face două achiziții pe SEAP pentru acest obiectiv. O achiziție pentru consultanță pentru proiectul de piste pentru biciclete în valoare de 124.369, 75 lei și una pentru studii de fezabilitate și DALI tot pentru piste pentru biciclete, achiziție de 99.495, 80 lei, adică un total de peste 2 miliarde de lei vechi, doar pentru hărtii! De acest proiect nu se mai știe mai nimic!

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

DOUĂ INVESTIȚII IMPORTANTE, INAUGURATE LA BĂLENI, ÎN PREZENȚA PREȘEDINTELUI CONSILIULUI JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA – VIDEO!

GHS CE EUROPE SRL, ANUNȚ ASUPRA LUĂRII DECIZIEI DE ÎNCADRARE

BUCȘANI: INVESTIȚII FĂRĂ PRECEDENT ÎN ȘCOALA DIN SATUL RĂȚOAIA! TOT ÎN RĂȚOAIA SE LUCREAZĂ ȘI LA REȚEAUA DE CANALIZARE

CASA DE PENSII DÂMBOVIȚA FACE ANGAJĂRI! DETALIILE, ÎN ARTICOL!

S.C. DELTA RACOM IMPEX S.R.L., ANUNȚ ASUPRA LUĂRII DECIZIEI ETAPEI DE ÎNCADRARE

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.