PRIMARUL COMUNEI BUTIMANU: “DUPĂ FINALIZAREA CONSTRUCȚIEI NOII ȘCOLI, ÎN CLĂDIREA VECHE VA FUNCȚIONA UN AFTER-SCHOOL”

Prima pagină » Administratie » PRIMARUL COMUNEI BUTIMANU: “DUPĂ FINALIZAREA CONSTRUCȚIEI NOII ȘCOLI, ÎN CLĂDIREA VECHE VA FUNCȚIONA UN AFTER-SCHOOL”

“Școala, educația, traseul prin viață al tinerelor vlăstare, de la primul contact cu prima formă de învățământ, până la maturitate, sunt o grijă permanentă a mea, în primul rând ca om, bun creștin, și mai apoi ca primar al comunei Butimanu. De aceea nu aș vrea să se creadă că aspectul educațional nu m-a preocupat sau nu mă preocupă, doar pentru că nu am căutat faimă laudându-mă cu ce am reușit să fac pentru educație în acești patru ani, cu bugete chinuite și siluite de un județ prea roșu ca să tolereze o primărie galbenă! Nu voi mai pomeni de anualele ample acțiuni de reamenajare, reparații și întreținere, schimbat mobilier etc. Nici de sărbătorile legale care nu au trecut, în niciun an, fără o vizită din partea mea și a consilierilor mei, de Paște, 1 Iunie sau Crăciun, vizite care le-au adus multe zâmbete și multă satisfacție copiilor cuprinși în sistemul de învățământ din comuna Butimanu.

Am renovat, igienizat și efectuat lucrările de reparație an de an, și în plus, de câte ori a fost nevoie, atât la Școala Gimnazială, cât și la grădinițele de pe raza administrativ-teritorială a comunei Butimanu.
A fost schimbată integral instalația electrică din Școala Gimnazială, cea veche fiind veche, perimată și periculoasă.
Luna aceasta (august 2020),vom începe lucrările pentru schimbarea acoperișului Grădiniței Sterianu, urmând apoi efectuarea reparațiilor curente, igienizarea și întreținerea spațiului, pentru ca luna septembrie să ne prindă pregătiți, indiferent de care formă de învățământ se va hotărî că se va practica.
Pentru Școala Gimnazială Butimanu a fost recent achiziționat mobilier nou, pentru dotarea tuturor sălilor de clasă, mobilierul fiind momentan depozitat în clădirea Căminului Cultural, până la definitivarea lucrărilor de igienizare și întreținerea spațiului, percum și a reparațiilor curente.
Tot pentru Școala Butimanu am achiziționat calculatoare noi și performante, de asemenea, am dotat fiecare sală de clasă cu videoproiectoare pentru efectuarea cursurilor online.
La Grădinița din Butimanu se schimbă pardoseala și de asemenea se efectuează un amplu proces de reamenajare, reparații și întreținere.
Tot aici, la Grădinița Butimanu am făcut, în timpul mandatului de primar, o investiție pe care toți copiii care trec pragul unității de învățământ o vor ține minte: am înlocuit vechea centrală termică cu una nouă, modernă, ecologică și de mare capacitate și randament.
În timpul mandatului prezent, am făcut demersurile necesare pentru începerea lucrărilor de construcție a unei noi școli gimnaziale pentru copiii din comuna noastră. În acest sens avem deja efectuați primii pași, fiind deja identificat amplasamentul viitoarei construcții, amplasament care corespunde tuturor cerințelor necesare: utilități, acces facil etc.
De asemenea, odată finalizată construcția noii școli, vechea clădire va fi transformată în after-school, venind așadar în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră, știind, ca părinte, cât de dificil este să te împarți între problemele de zi cu zi și supravegherea copilului. Clădirea actualei școli va mai găzdui, în afara after-school-ului de care pomeneam, și câteva săli pentru efectuarea de activități școlare și extrașcolare, în principiu extra-curriculare, de tip „Școala Altfel”, laboratoare etc, pe care le vom dota corespunzător, în încercarea de a-i ține în comună pe copiii noștri, prea obișnuiți cu drumul către Buftea sau alte localități cu unități de învățământ mai bine dotate sau after-school-ul care nouă ne lipsește. Așadar, vechea școală va avea o nouă utilitate, corespunzătoare timpurilor și nevoilor actuale.
O să închei cu noul meu slogan, care dealtfel este un crez de viață pentru mine: „Țineți minte cinci cuvinte, Dragnea poate și nu minte”!
Este timpul să scriem împreună „Capitolul Doi” din opera contemporană „Butimanu, o comună europeană”! Fiți părtași la ea, fiți parte din ea!” a menționat Gabriel Dragnea, primarul comunei Butimanu

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

CONSILIERII LOCALI DIN ȘELARU, CONVOCAȚI ÎN ȘEDINȚĂ ORDINARĂ ÎN DATA DE 23 MAI

VLĂDENI: A FOST INAUGURAT UN NOU LOC DE JOACĂ PENTRU COPII! CE ALTE INVESTIȚII VOR DEMARA!

SPECTACOL PENTRU COPIII DIN TITU, DE ZIUA COPILULUI

TÂRGOVIȘTE: INVESTIȚII DE 10 MILIOANE DE LEI PENTRU MODERNIZAREA ȘCOLII NR.9 DIN ORAȘ

DE ZIUA FAMILIEI, PRIMĂRIA ANINOASA A PREMIAT CUPLURILE CARE AU ÎMPLINIT 25 ȘI 50 DE ANI DE CĂSĂTORIE

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.