PRIMARII FOTBALIȘTI DIN ROMÂNIA, VICECAMPIONI AI CAMPIONATULUI EUROPEAN DE FOTBAL AL PRIMARILOR! JUDEȚUL NOSTRU A FOST REPREZENTAT CU SUCCES DE VLĂDUȚ NICULAE, PRIMARUL DIN ANINOASA!

Prima pagină » Actualitate » PRIMARII FOTBALIȘTI DIN ROMÂNIA, VICECAMPIONI AI CAMPIONATULUI EUROPEAN DE FOTBAL AL PRIMARILOR! JUDEȚUL NOSTRU A FOST REPREZENTAT CU SUCCES DE VLĂDUȚ NICULAE, PRIMARUL DIN ANINOASA!

În perioada 4 – 10 mai 2024, în Leipzig, Germania, a avut loc Campionatul European de Fotbal al Primarilor, la care au participat echipele naționale de fotbal ale primarilor din Austria, Cehia, Croația, Germania, Italia, Moldova, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Tirol și Ucraina.

România a fost în grupă cu echipele naționale din Moldova, Croația și Cehia (echipa a doua) și a desfășurat meciurile de calificare în zilele de 5 și 6 mai 2024.

La festivitatea de deschidere dl Hermann Winkler, președintele Asociației Saxone de fotbal a  evidențiat rolul sportului în viața comunităților locale, dar și importanța faptului că peste 350 de primari și viceprimari din mai multe țări europene s-au întâlnit pentru a avea o competiție sportivă.

România a fost distribuită în Grupa D, alături de Moldova, Croația și echipa a doua a Cehiei. celelalte grupe sunt compuse din: Grupa A – Germania 1, Italia, Ucraina 1, Slovacia 2, Grupa B – Cehia 1, Slovenia, Polonia, Ucraina 2, Grupa C – Slovacia 1, Sud-Tirol, Austria, Germania 2.

În primul meci la acest campionat european, România a câștigat cu 4 la 0 cu echipa a doua a Cehiei, prin golurile marcate de George POPESCU, primarul comunei Sulița, județul Botoșani, Brian FILIMON, primarul comunei Măureni, județul Caraș-Severin, 2 goluri și Dumitru-Marcel POPA, primarul comunei Cărpiniș, județul Timiș.

În sferturile de finală,România a întâlnit echipa a doua a Germaniei, pe care a învins-o cu scorul de 6 la 0, prin golurile marcate de Roland-Tiberiu ZELENCZ, primarul comunei Mica, județul Cluj – 2 goluri, Brian FILIMON, primarul comunei Măureni, județul Caraș-Severin, Gheorghe JURJ, viceprimarul comunei Pișchia, județul Timiș, Claudiu MIHĂLCEANU, primarul comunei Giarmata, județul Timiș și Vlăduț NICULAE, primarul comunei Aninoasa, județul Dâmbovița.

În semifinale, echipa Romîniei a învins Croația cu scorul de 7-1.

Primarii români fotbaliști au jucat finala cu echipa primarilor din Cehia, partidă care s-a încheiat cu scorul de 1-3. Golul românilor a fost marcat de Vlăduț Niculae, primarul comunei dâmbovițene Aninoasa. Așadar, echipa primarilor fotbaliști din România a câștigat medalia de argint a Campionatului European de Fotbal al Primarilor.

“A fost o competiție frumoasă la care am participat cu tot dragul și am încercat să dau tot ce-i mai bun pe teren. Echipa noastră este o echipă nu numai pe teren. Am legat prietenii, ne-am împărtășit idei din administrație și acesta este cel mai important câștig, faptul că s-a format o echipă care nu este unită doar pe terenul de fotbal. Majoritatea sunt colegi primari tineri, primari care au demonstrat eficiență și de la care poți primi oricând un sfat bun și sprijin. ”a declarat pentru exclusivdb.ro, Vlăduț Niculae, primarul comunei dâmbovițene Aninoasa.

Membrii echipei naționale de fotbal a primarilor din România, selecționați pentru acest turneu au fost :

 1. Vasile LOMBREA, comuna Sălciua, jud. Alba;
 2. Remus-Florin MOȚIU, comuna Roșia, jud. Bihor;
 3. Dumitru CHELARIU, comuna Pomârla, jud. Botoșani;
 4. George POPESCU, comuna Sulița, jud. Botoșani;
 5. Stelian GEOABĂ, comuna Stâlpu, jud. Buzău;
 6. Brian FILIMON, comuna Măureni, jud. Caraș-Severin;
 7. Nicolae BEG, comuna Marga, jud. Caraș-Severin;
 8. Roland-Tiberiu ZELENCZ, comuna Mica, jud. Cluj;
 9. Vlăduț NICOLAE, comuna Aninoasa, jud. Dâmbovița;
 10. Adrián ISTVÁN, comuna Dârjiu, jud. Harghita;
 11. Ovidiu-Ilie FURDUI, comuna Criscior, jud. Hunedoara;
 12. Vasile POPA, comuna Gârbovi, jud. Ialomița;
 13. Gabriel-Stelian MUREȘAN, comuna Apold, jud. Mureș;
 14. Victor PRODAN, orașul Ungheni, jud. Mureș;
 15. Alexandru BEXA, comuna Lunca Bradului, jud. Mureș;
 16. Sergiu CONSTANDA, comuna Poiana Câmpina, jud. Prahova;
 1. Ioan FILIMON, comuna Porumbacu de Jos, jud. Sibiu;
 2. Claudiu MIHĂLCEANU, comuna Giarmata, jud. Timiș;
 3. Dumitru-Marcel POPA, comuna Cărpiniș, jud. Timiș;
 4. Gheorghe JURJ, comuna Pișchia, jud. Timiș;
 5. Dănuț-Ionel DRĂGHICI, comuna Nițchidorf, jud. Timiș;
 6. Gheorghe-Valerian POPOLAN, comuna Dăești, jud. Vâlcea;
 7. Constantin-Daniel TUDOR, comuna Șușani, jud. Vâlcea.
DIN ACEEAŞI CATEGORIE

DOUĂ INVESTIȚII IMPORTANTE, INAUGURATE LA BĂLENI, ÎN PREZENȚA PREȘEDINTELUI CONSILIULUI JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA – VIDEO!

BUCȘANI: INVESTIȚII FĂRĂ PRECEDENT ÎN ȘCOALA DIN SATUL RĂȚOAIA! TOT ÎN RĂȚOAIA SE LUCREAZĂ ȘI LA REȚEAUA DE CANALIZARE

CASA DE PENSII DÂMBOVIȚA FACE ANGAJĂRI! DETALIILE, ÎN ARTICOL!

S.C. DELTA RACOM IMPEX S.R.L., ANUNȚ ASUPRA LUĂRII DECIZIEI ETAPEI DE ÎNCADRARE

ȘACALII AU TERORIZAT LOCALNICII DIN PIETRARI! LA ULTIMUL ATAC AU UCIS MAI MULTE OI!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.