PRIMĂRIA MOROENI CONTINUĂ COLABORAREA CU INSTITUTUL DE DEZVOLTARE PENTRU PAJIȘTI ! HECTARE ÎNTREGI DIN PAJIȘTEA MONTANĂ VOR FI FOLOSITE STRICT PENTRU CERCETARE

Prima pagină » Administratie » PRIMĂRIA MOROENI CONTINUĂ COLABORAREA CU INSTITUTUL DE DEZVOLTARE PENTRU PAJIȘTI ! HECTARE ÎNTREGI DIN PAJIȘTEA MONTANĂ VOR FI FOLOSITE STRICT PENTRU CERCETARE

Oaspeți de seamă, astăzi, la primăria comunei Moroeni! Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, dr. ing. Marusca Teodor, coordonator științific gr I la Institutul de Pajiști Brașov și domnul profesor doctor inginer Blaj Vasile Adrian, director general al Institutului de Pajiști, au venit în fața Consiliului Local pentru a cere Primăriei Moroeni prelungirea închirierii mai multor hectare de pășune din zona montană a comunei. Până în prezent Institutul de Dezvoltare pentru Pajiști a închiriat de la Primăria Moroeni cca 17 ha de pajiște în zona Trupul Blana-Bucegi. Această suprafață, împreună cu o alta de 10  ha, pe care Insitutul o deține, a fost valorificată în regim de pășune cu animale aduse de la diferiți proprietari, locuitori ai comunei Moroeni. Totodată, pe întreaga suprafață se desfășoară o tematică de cercetare specifică zonei subalpine, efectuându-se lucrări de îmbunătățire a acestor suprafețe, investindu-se fonduri pentru punerea în valoare a acestei valoroase resurse furajere. Institutul a anunțat că dorește să investească în continuare în zonă, atât fonduri naționale, cât și fonduri europene. Delegația Institutului a fost primită de către domnul Laurențiu Mihai Moraru, primarul comunei Moroeni.

“A fost o onoare pentru noi, ca și comunitate, să avem printre noi astfel de oameni deosebiți. Mi-am dorit să continuăm colaborarea cu Institutul de Dezvoltare pentru Pajiști, pentru că în opinia mea, trebuie să sprijinim cercetarea în acest domeniu, mai ales că noi avem o zonă unde majoritatea oamenilor cresc animale. Țin să menționez că repreznetanții Institutului au precizat faptul că pe întreaga perioadă a închirierii, pe pajiștile respective vor fi doar animale ale locuitorilor comunei Moroeni și un număr redus de animale care aparțin Institutului și sunt folosite strict pentru cercetare, în scop experimental. ” a declarat pentru exclusivdb.ro, Mihai Laurențiu Moraru, primarul comunei Moroeni.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

Expoziție și concert la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi – Rânduiala ospețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principilor fanarioți”

O NOUĂ INVESTIȚIE PRIN PJDL A FOST INAUGURATĂ ÎN SATUL MĂRCEȘTI, DIN COMUNA DOBRA! VIDEO!

MOROENI: CEREMONIAL RELIGIOS ȘI DEPUNERI DE COROANE ÎN CINSTEA EROILOR NEAMUL

EROII NEAMULUI, COMEMORAȚI ÎN CUMONUA BUTIMANU, PRINTR-UN EVENIMENT EMOȚIONANT

EROII NEAMULUI, CINSTIȚI AȘA CUM SE CUVINE LA BUCȘANI

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.