PREȘEDINTELE PSD DÂMBOVIȚA, CORNELIU ȘTEFAN: ” GUVERNUL ARE UN SINGUR SCOP, SĂ ORGANIZEZE ALEGERILE PARLAMENTARE”

Nu este pentru prima dată când Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița trage semnale de alarmă vizavi de modul în care autoritățile centrale gestionează criza impusă de COVID 19. Potrivit acestuia, „Guvernul are un singur scop, să organizeze alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.” Aceasta este explicația pe care Corneliu Stefan o are pentru branbureala de ieri, dintre cifrele prezentate de Institutul Național de Sănătate Publică și Grupul de Comunicare Strategică în ceea ce privește incidența infectărilor cu noul ccoronavirus pentru București.

Marți, INS a anunțat o rată de infectare în București de 3,11%, calculată după numărul populației rezidente, cifră care a creat panică și în urma căreia s-a discutat despre închiderea școlilor și a capitalei, iar la prânz, Grupul de Comunicare Strategică a venit cu o altă cifră de infectare, mai mică, de 2,69% la 1000 de locuitori. În scurt timp INSP a revenit cu o recalculare, de această dată ținând cont de populația cu domiciliul în București, și a anunțat o rată de infectare de 2,65%. 

Potrivit social democratului dâmbovițean, această joacă de-a cifrele este făcută cu bună știință, scăderea ratei de incidență fiind necesară pentru ca alegerile parlamentare să poată fi organizate. Dacă rata de infectare ar fi mai mare, Bucureștiul ar trebui carantinat.

„Cei din Guvernul României au un singur scop, să organizeze alegerile, foarte mulți cetățeni s-au infectat după alegerile locale și cred că primordial ar fi pentru Guvernul României să vină cu un plan de măsuri concrete. 

Nimic nu este întâmplător, am văzut ceea ce a declarat și doamna ministru a Educației și este tragic că un ministru din Guvernul României poate să declare așa ceva, mai ales că vorbim de copii, despre părinți și despre bunici. În loc să vină cu un plan concret de măsuri și în București și în România, până astăzi, doar se joacă cu cifrele pentru că au un singur scop, cei din Guvernul României au un singur scop, să organizeze alegerile. Nu au alt scop. Am observat cu toții, și în Dâmbovița unde am foarte mulți colegi primari care au fost infectați în ultimul timp, și în țară sunt foarte mulți cetățeni care s-au infectat după alegerile locale și cred că primordial ar fi pentru Guvernul României să vină cu un plan de măsuri și să știm foarte clar, noi toți, care este rata de infectare și în București și în România, care sunt măsurile pe care le vom lua în România. Dar se pare că și cu rata de infectare este exact ca la alegeri, depinde cine numără, nu a contat cine a votat. Eu cred că ar trebui să le spunem românilor cifre reale și să știm foarte clar un plan de măsuri care să fie luate în România.

Am observat și declarațiile celor din Guvern și declarațiile prefectului capitalei, lucrurile sunt foarte clare, ne jucăm cu cifrele și oamenii nu știu ce au de făcut. Ar trebui să vină cu cifrele exacte, corecte, în primul rând pentru a informa corect populația și nu să ne jucăm sau să facem un recensământ anul viitor, pentru că virusul nu ne așteaptă până în februarie 2021”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Share on facebook
Distribuie
Share on whatsapp
Trimite
Share on email
Trimite
S-ar putea sa te intereseze:

NUME „GRELE” PE LISTA PSD DÂMBOVIȚA PENTRU PARLAMENTARE

Partidul Social Democrat Dâmbovița a depus lista de candidaturi pentru alegerile parlamentare programate pentru data de 6 decembrie a.c. La Senat, deschide lista, Titus Corlățean, urmat fiind de Claudia Gilia, Ionuț Săvoiu, Ion Cucui și Cătălin Olteanu. Pentru Camera Deputaților vor candida Ionuț Vulpescu, Carmen Holban, Radu Popa, Marian Țachianu Ionuț Bănică, Emanuel Spătaru, Liviu Vasilescu, Mihail Istrate. „Partidul Social Democrat Dâmbovița a depus astăzi semnăturile de susținere, peste 58000,

Citeste in continuare »

TRAGEDIE LA VULCANA BĂI! O FEMEIE A MURIT ARSĂ DE VIE ÎN LOCUINŢA CUPRINSĂ DE FLĂCĂRI

La data de 21 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orasului Pucioasa au fost sesizaţi cu privire la faptul că la un imobil, de pe raza localității Vulcana Băi a izbucnit un incendiu. Echipa de cercetare s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care a constatat că o persoană, respectiv o femeie, în varsta de 70 de ani, este decedată. În acest moment poliţiştii continuă cercetarile, urmând a fi stabilite

Citeste in continuare »

PMP, PRIMUL PARTID CARE A DEPUS DOSARELE PENTRU PARLAMENTARE! IULIAN VLADU ȘI ALEXANDRU OPREA SUNT CAP DE LISTĂ PENTRU CAMERA DEPUTAȚILOR ȘI SENAT!

Cea mai surprinzătoare echipă politică dâmbovițeana și-a depus astăzi listele pentru Camera Deputaților și Senat. Iulian Vladu și Alexandru Oprea, însoțiți de un grup de susținători, au mers astăzi la Biroul Electoral Județean, unde și-au depus candidaturile. Cei doi dâmbovițeni au declarat ca din echipa PMP fac parte doar oameni ai locului, cu care și-au propus să miște Dâmbovița spre dezvoltare. „Mergem în Parlament cu gândul și dorința de a

Citeste in continuare »

CRUCEA ROȘIE A TRIMIS AJUTOARE ÎN LOCALITATEA CARANTINATĂ DOBRA

Zeci de pachete cu alimente au ajuns la familiile cu nevoi din localitatea Dobra, localitate aflată în carantină din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. Alimentele au fost oferite de către Crucea Roșie, filiala Dâmbovița, și au fost distribuite de către angajații primăriei, însoțiți de Daniel Nica, primarul ales al comunei Dobra, alături de alți voluntari. Au primit ajutoare familiile cu nevoi speciale și mai multe persoane vârstnice singure.

Citeste in continuare »