Partidul Național Liberal sărbătorește astăzi 148 de ani de liberalis

Prima pagină » Politica » Partidul Național Liberal sărbătorește astăzi 148 de ani de liberalis

Partidul Național Liberal sărbătorește astăzi 148 de ani de liberalism. 24 mai 1875 este ziua în care se semna certificatul de naștere al Partidului Național Liberal, în prezent cea mai veche formațiune politică din țară.

De numele și istoria Partidului Național Liberal se leagă cele mai importante evenimente din istoria României moderne. Liberalii și-au adus o contribuție majoră în momente-cheie precum obținerea Independenței de Stat -1877, proclamarea României ca regat-1881; Primul Război Mondial- războiul pentru întregirea neamului și crearea României Mari-1918. Viziunea liberală și-a pus amprenta în dezvoltarea României cu măsuri fundamentate pe principiul libertății, al democrației, al stabilității și progresului precum reforma agrară-1921; adoptarea Constituției-1923 sau dezvoltarea economiei de piață, încurajarea inițiativei private și a investițiilor.

Ideologia și principiile liberale au fost îmbrățișate de personalități care au marcat istoria României și cărora astăzi le datorăm o țară liberă și unită: Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, Dimitrie Studza, Vasile Lascăr și Spiru Haret sau I.G. Duca. Lecțiile lor au servit generațiilor întregi de liberali pentru care politica a fost mai întâi de toate, o datorie. Principiile lor ne sunt și astăzi busolă în dezvoltarea politicilor pentru țară.

În Partidul Național Liberal Dâmbovița se conturează astăzi o echipă frumoasă, ce reunește experiența, răbdare și perseverența seniorilor liberali, cu efervescența generației tinere, cu viziune și inițiativă.

La mulți ani, PNL! La mulți ani, colegi liberali!

BIROUL DE PRESĂ PNL DÂMBOVIȚA

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

SENIORII DIN PSD GĂEȘTI, SĂRBĂTORIȚI DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A VÂRSTNICILOR

Deputatul Carmen Holban, vești excelente privind copiii și proaspeții părinți. Indemnizația pentru gemeni și tripleți creste cu 50%, iar Dâmbovița va avea spital de pediatrie super modern

VLĂDUȚ NICULAE, PRIMARUL COMUNEI ANINOASA, A PREZENTAT PROINCIPALELE PROIECTE LA CARE SE LUCREAZĂ ÎN ACEST MOMENT ÎN COMUNĂ

CONDUCEREA PSD, ÎNTÂLNIRE CU ORGANIZAȚIA DE LA MORENI, UNA DINTRE CELE MAI PUTERNICE DIN JUDEȚ

CORNELIU ȘTEFAN: ” LA GĂEȘTI AVEM O ECHIPĂ PUTERNICĂ, IAR ALEXANDRU IORGA VA CÂȘTIGA ALEGERILE!”

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.