Partidul Național Liberal sărbătorește astăzi 148 de ani de liberalis

Prima pagină » Politica » Partidul Național Liberal sărbătorește astăzi 148 de ani de liberalis

Partidul Național Liberal sărbătorește astăzi 148 de ani de liberalism. 24 mai 1875 este ziua în care se semna certificatul de naștere al Partidului Național Liberal, în prezent cea mai veche formațiune politică din țară.

De numele și istoria Partidului Național Liberal se leagă cele mai importante evenimente din istoria României moderne. Liberalii și-au adus o contribuție majoră în momente-cheie precum obținerea Independenței de Stat -1877, proclamarea României ca regat-1881; Primul Război Mondial- războiul pentru întregirea neamului și crearea României Mari-1918. Viziunea liberală și-a pus amprenta în dezvoltarea României cu măsuri fundamentate pe principiul libertății, al democrației, al stabilității și progresului precum reforma agrară-1921; adoptarea Constituției-1923 sau dezvoltarea economiei de piață, încurajarea inițiativei private și a investițiilor.

Ideologia și principiile liberale au fost îmbrățișate de personalități care au marcat istoria României și cărora astăzi le datorăm o țară liberă și unită: Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, Dimitrie Studza, Vasile Lascăr și Spiru Haret sau I.G. Duca. Lecțiile lor au servit generațiilor întregi de liberali pentru care politica a fost mai întâi de toate, o datorie. Principiile lor ne sunt și astăzi busolă în dezvoltarea politicilor pentru țară.

În Partidul Național Liberal Dâmbovița se conturează astăzi o echipă frumoasă, ce reunește experiența, răbdare și perseverența seniorilor liberali, cu efervescența generației tinere, cu viziune și inițiativă.

La mulți ani, PNL! La mulți ani, colegi liberali!

BIROUL DE PRESĂ PNL DÂMBOVIȚA

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

CONDUCEREA OFSD DÂMBOVIȚA, ÎNTÂLNIRI, ÎN TERITORIU, CU FEMEILE SOCIAL-DEMOCRATE

Delegația Parlamentului României în Republica Chile,condusă de deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban

PSD va cere în Coaliția de guvernare suspendarea importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina

“CĂȚELUȘUL CREȚ” AL POLITICII DÂMBOVIȚENE! S-A ÎNSCRIS ȚUȚUIANU ÎN PSD?

ION NELI A FOST ALEASĂ PREȘEDINTE AL ORGANIZAȚIEI DE FEMEI A PARTIDULUI ECOLOGIST ROMÂN

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.