PARTDIUL SOCIAL DEMOCRAT PROPUNE PROGRAMUL „REPORNIM ROMÂNIA”

Astazi in conferita de presa am prezentat programul PSD – Repornim România.

România are nevoie de o relansare serioasă, cu măsuri ferme și clare, care să protejeze veniturile oamenilor și care să dea încredere antreprenorilor. angajaților și pensionarilor că pot depăși rapid această criză.

Timp de două luni am lansat nenumărate apeluri să oprim atacurile politice și să ne gândim mai mult la oameni și la economie. Acesta este, din nou, un astfel de apel.

Partidul Social Democrat propune programul ”Repornim România”, care cuprinde un prim pachet de măsuri de relansare economică.
Sunt măsuri șoc de susținere economică pentru protejarea veniturilor românilor, pentru familiile vulnerabile și mediul de afaceri.
Sunt 28 de măsuri economice și sociale care au patru obiective fundamentale:

 1. menținerea puterii de cumpărare a populației
 2. repornirea economiei
 3. protejarea locurilor de muncă
 4. stimuli economici.
  PSD propune un pachet de măsuri ce poate fi finanțat 50 la sută din fonduri interne și 50 la sută din fonduri europene și care va costa mai puțin de 8% din PIB. Mult mai puțin decât ceea ce alocă toate statele din jur. Dar sunt măsuri bine direcționate, care sunt menite în primul rând să deblocheze economia, în al doilea rând să stimuleze economia și nu în ultimul rând să reducă presiunea fiscală pe o perioadă determinată.

Principalele măsuri economice și sociale PSD – “Repornim România”:

 1. PSD sprijină angajatorii care își reiau activitatea și reîncadrează românii care și-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgență și pentru cei care au revenit în țară
  Propunem 2 măsuri concrete:
 • Acordarea sumei de 2.250 de lei timp de 3 luni pentru angajatori și a sumei de 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revină la muncă. tot pe o perioadă de 3 luni.
 • Acordarea acestui stimul de reinserție va fi condiționată de menținerea locului de muncă timp de cel puțin 1 an de la data încetării subvenției.
 1. PSD susține locurile de muncă
  prin suspendarea impozitului pe venit, a contribuțiilor și taxelor locale până la sfârșitul anului pentru companiile din sectorul Turismului, Transporturi, Horeca, Cosmetică, Profesii liberale – dacă mențin locurile de muncă.
 2. PSD protejează puterea de cumpărare a populației printr-o schemă de ajutor pentru ca oamenii să poată suporta facturile mai mari la energie si gaze. Acestea vor crește prin liberalizarea prețurilor de aceea guvernul are termen până la 1 iulie 2020 să definească consumatorul vulnerabil.
 3. PSD susține familiile cu venituri mici asigurand o indemnizație de sprijin pentru o perioadă de 3 luni in valoare de 700 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de până la 1.500 de lei pe lună și de 300 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de la 1501 la 2000 lei pe lună.
  Acești bani pot fi folosiți doar pentru alimente și medicamente și vor fi dați sub forma unor vouchere.
 4. PSD deblochează economia și diminuează blocajul financiar și creditul comercial prin eșalonarea obligațiilor fiscale pentru firmele afectate pentru o perioadă de 6 luni fără penalităti și dobânzi și prin susținerea activă a mediului de afaceri prin linii de credit finantate prin băncile cu capital de stat CEC și Eximbank la dobânzi de maxim 1,7%;
  Termene scurte de plată a facturilor de către stat și companiile de stat către operatorii economici privați;
  Decontarea rapidă a concediilor medicale.
 5. PSD susține IMM-urile și tinerii antreprenori prin Flexibilizarea clauzelor din contractele încheiate în cadrul programului Start Up Nation astfel încat derularea acestora să poata fi continuată;
  Diminuarea blocajelor financiare prin garantarea cumpării de creanțe de la IMM-uri de către instituțiile de credit.
 6. PSD sustine exporturile prin garanții de stat 100% Precum și cu credite cu perioada de grație extinsă fără plata ratelor pe perioada de grație.
 7. PSD susține agricultura românească prin Plata la 5 zile pentru produse proaspete și la 15 zile pentru celelalte produse;
  Dar și printr-o schemă de ajutor de stat în valoare de 500 de milioane de lei pentru susținerea fermierilor care au fost afectați de secetă sau de pandemie.
 8. PSD încurajează revenirea imediata a sectorului de transport și a sectorului de productie auto și electrocasnice prin Suspendarea taxelor specifice în sectorul transporturi;
  Dublarea bugetului programului Rabla Clasic și direcționarea programului Rabla Plus catre achizitiile de autoturisme exclusiv românești făcute de instituțiile publice;
  Creșterea de 10 ori a plafonului pentru programul Rabla pentru Electrocasnice de la 30 la 300 milioane lei în anul 2020.
 9. PSD încurajează turismul din România
  Printr-o schemă de ajutor de stat pentru susținerea turiștilor și a operatorilor de turism care prevede acordarea de vouchere de vacanță care pot fi folosite până la 31 decembrie 2021;
  Stimularea investițiilor în cele 31 de stațiuni balneare cu un buget alocat de 1 miliard de euro pe următorii 10 ani.

Acestea este doar o parte din cele 28 de masuri economice și sociale care sunt incluse în programul nostru ”REPORNIM ROMANIA”.

PSD are acest program și îl dă la cheie președintelui Iohannis și Guvernului său care nu au fost în stare să facă nimic până acum.

Guvernul României trebuie doar să implementeze acest program. Noi suntem pregătiți cu oamenii noștri să îi sprijinim în implementare. Dacă acest guvern nu va face nimic vom pregăti legi în Parlament pentru a proteja veniturile românilor și a reporni economia.

Share on facebook
Distribuie
Share on whatsapp
Trimite
Share on email
Trimite
S-ar putea sa te intereseze:

PERCHEZIȚII ÎN TÂRGOVIȘTE ȘI PUCIOASA , LA SUSPECȚI, ÎNTR-UN DOSAR DE CĂMĂTĂRIE ȘI ȘANTAJ

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au efectuat 10 percheziții domiciliare, pe raza localităților Târgoviște și Pucioasa, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de camătă și șantaj, faptele fiind săvârșite în perioada 2017-2020, respectiv 2019-2020. De asemenea, au fost puse în executare 6 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului

Citeste in continuare »

COMUNA VĂCĂREȘTI FACE FAȚĂ CU BRIO PANDEMIE

Comuna Văcărești face față cu brio pandemiei de coronavirus! În comună, la acestă oră nu sunt cazuri de localnici infectați cu coronavirus. Romică Stoica, primarul comunei, a luat totul în serios încă de la început și a acționat ca la carte pentru a preveni eventuale îmbolnăviri în comună. În localitate s-au făcut dezinfecții cu firme specializate, iar la primărie totul este bine organizat, exact cum impun normele de prevenire a

Citeste in continuare »

UN CIOBAN A FOST GĂSIT MORT ÎN PĂDURE

La data de 26 mai a.c., politistii din cadrul Politiei Orasului Fieni au fost sesizati de o femeie cu privire la faptul ca un barbat de 55 de ani, din localitatea Branesti, a plecat cu o turma de animale spre o stana din muntele Tataru-Masivul Bucegi, fara a ajunge la destinatie.Astazi, 28 mai, barbatul a fost gasit decedat. La o prima examinare, cadavrul nu prezinta urme vizibile de violenta.Politistii efectueaza

Citeste in continuare »

ÎNCONJURATĂ NUMAI DE LOCALITĂȚI CU CAZURI COVID-19, COMUNA BITIMANU FACE FAȚĂ CU BRIO PANDEMIEI

Comuna Butimanu face față cu brio pandemiei de coronavirus! În comună, la acestă oră nu sunt cazuri de localnici infectați cu coronavirus. Singura problemă din comună a fost în urmă cu câteva săptămâni, când o femeie care lucra la azilul din Răcari s-a infectat. Gabriel Dragnea, primarul comunei, a luat totul în serios încă de la început și a acționat ca la carte pentru a preveni eventuale îmbolnăviri în comună.

Citeste in continuare »