MOROENI: NOUL PLAN URBANISTIC ZONAL DIN ZONA MONTANĂ VA FI GATA PÂNĂ LA SFÂRȘITUL ANULUI

Prima pagină » Administratie » MOROENI: NOUL PLAN URBANISTIC ZONAL DIN ZONA MONTANĂ VA FI GATA PÂNĂ LA SFÂRȘITUL ANULUI

Vești bune pentru locuitorii comunei Moroeni! Primarul Mihai Laurențiu Moroaru a a nunțat că până la sfârșitul acestui an Planul Urbanistic Zonal (PUZ) din zona montană va fi gata.  Edilul, împreună cu Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița, a avut ieri o întâlnire cu prorectorul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” – București, persoană cheie în acest proiect, unde a primit asigurări că după dezbaterea publică programată pe data de 29 mai, documentația va fi trimisă spre avizare instituțiilor abilitate, ceea ce ar însemna că în toamnă noul PUZ va putea intra în ședința de consiliu local pentru aprobare.

“Dezvoltarea Stațiunii Turistice Peștera-Padina din comuna noastră este pe drumul cel bun.

Am fost astăzi la dl prof.dr.arh. Tiberiu FLORESCU, Prorector al Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” – București, persoana cheie al proiectului privind noul Plan Urbanistic Zonal (PUZ)  din munte. Dânsul m-a asigurat că după dezbaterea publică programată în data de 29 mai 2023, documentația va fi trimisă spre avizare instituțiilor abilitate.

Având în vedere că deja am parcurs etapa premergătoare în care fiecare dintre aceste instituții și-au spus punctele de vedere și acestea au fost integrate în documentația PUZ-ului, ne așteptăm ca până în septembrie-octombrie să putem avea toate actele necesare introducerii pe ordinea de zi în vederea votului consilierilor noștri locali de aprobare a acestui important document de urbanism.

Reamintesc că vechiul PUZ are deja 20 de ani și evident, nu mai corespunde realității, nu poate fi suport pentru dezvoltarea durabilă a unei stațiuni la standard european, unica stațiune din România înconjurată de un Parc Natural.

Investițiile în dezvoltarea infrastructurii realizate de către conducerea Consiliului Județean Dâmbovița sunt vitale și urmare a aprobării noului PUZ vom putea accesa programe de finanțare pentru realizarea în continuare a rețelelor de utilități și drumuri locale.

La întâlnirea de astăzi a participat și dl Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița.” a anunțat Mihai Laurențiu Moraru, primarul comunei Moroeni

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

LA DĂRMĂNEȘTI SE VA CONSTRUI O BAZĂ SPORTIVĂ NOUĂ

Expoziție și concert la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi – Rânduiala ospețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principilor fanarioți”

O NOUĂ INVESTIȚIE PRIN PJDL A FOST INAUGURATĂ ÎN SATUL MĂRCEȘTI, DIN COMUNA DOBRA! VIDEO!

MOROENI: CEREMONIAL RELIGIOS ȘI DEPUNERI DE COROANE ÎN CINSTEA EROILOR NEAMUL

EROII NEAMULUI, COMEMORAȚI ÎN CUMONUA BUTIMANU, PRINTR-UN EVENIMENT EMOȚIONANT

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.