Ministrul Educaţiei, anunţ important despre salariile profesorilor. Ce se întâmplă cu banii în 2020

Prima pagină » Actualitate » Ministrul Educaţiei, anunţ important despre salariile profesorilor. Ce se întâmplă cu banii în 2020

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat luni, în cadrul unei întâlniri cu parlamentarii PNL că salariile profesorilor vor fi majorate anul acesta.

“Pot să vă spun faptul că am asigurat pe toată lumea de un lucru foarte important, şi anume că de la 1 ianuarie şi de la 1 septembrie salarizarea profesorilor va fi pe grila maximă. Deci, se va face această mărire de salariu pentru cadrele didactice”, a spus ministrul Educaţiei, după întâlnire.

Ea a adăugat că programul pilot “Masa caldă” va fi extins de la 50 de unităţi de învăţământ la 150. “Probabil că mâine această ordonanţă de urgenţă va fi pe ordinea de zi şi va fi adoptată (…) Generic, lumea îl cunoaşte sub denumirea ‘Masă caldă’, de fapt se cheamă un supliment alimentar, un pachet alimentar. Acolo unde au cantine, e clar unde vor primi această masă, iar unde nu există această posibilitate, există soluţia acelui sandviş pe care îl poate primi copilul în conformitate cu normele de aplicare a ordonanţei de urgenţă”, a spus Monica Anisie. Aceasta a subliniat că programul “Masa caldă” nu se suprapune cu “Laptele şi Cornul”.

Totodată, ministrul a arătat că bursa profesională a crescut de la 200 de lei la 300 de lei, susţinând că aceasta va creşte gradual. Ea a indicat că există un program de modernizare a liceelor tehnologice şi a laboratoarelor din învăţământul preuniversitar.

Ministrul Educaţiei a solicitat primarilor să furnizeze săpun unităţilor de învăţământ.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

LA MOROENI A AVUT LOC CEA DE-A V-A EDIȚIE A FESTIVALULUI COLINDELOR! VIDEO!

ATENȚIE! SE OPREȘTE FURNIZAREA APEI ÎNTR-O ZONĂ DIN TÂRGOVIȘTE

Gest de bunătate și generozitate! Daruri pentru copiii de la Spitalul Orășenesc și Centrul de Servicii Sociale Găești

MOȘ CRĂCIUN A AJUNS MAI DEVREME LA COPIII DIN SISTEMUL DE PROTECȚIE SOCIALĂ DIN DÂMBOVIȚA! LUCIANA CRISTEA: “Privirile lor pline de speranță imi amintesc că nimic nu este imposibil!”

VEȘTI BUNE PENTRU PEROANELE CU HANDICAP DIN GĂEȘTI ! CONSILIUL LOCAL A VOTAT RECTIFICAREA BUGETULUI PENTRU CA ACESTEA SĂ-ȘI PRIMEASCĂ TOATE DREPTURILE

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.