MIHAI ISTRATE, PSD: “ROMÂNIA ARE CEL MAI SLAB ŞI CEL MAI NEPERFORMANT MINISTRU AL AGRICULTURII DE LA REVOLUŢIE ÎNCOACE”

Prima pagină » Politica » MIHAI ISTRATE, PSD: “ROMÂNIA ARE CEL MAI SLAB ŞI CEL MAI NEPERFORMANT MINISTRU AL AGRICULTURII DE LA REVOLUŢIE ÎNCOACE”

,,Agricultura este domeniul meu de activitate şi vreau să vă spun cu toată responsabilitatea că, de circa doi ani, România are cel mai slab şi cel mai neperformant ministru al Agriculturii de la Revoluţie încoace. Este prima dată, din 1989, când avem un ministru al Agriculturii pe care nu-l interesează ţăranii, fermierii, agricultorii în general. Dumnealui este duşmanul lor şi aş vrea să vă spun  că în campaniile electorale din septembrie şi apoi din decembrie 2020 domnul ministru a spus că până la sfârşitul anului toţi fermierii vor primi despăgubirile pentru secetă, lucru care nu s-a întâmplat. Apoi, i-a păcălit că nu se poate din ianuarie 2021 pentru că nu avem buget, a venit şi bugetul, dar dumnealui, aşa cum v-am spus, este un adversar al agricultorilor pentru că nu s-a zbătut ca în bugetul României aceste despăgubiri să fie prevăzute. Ca să nu mai spun faptul că, la un moment dat, la întrebarea unui ziarist, a spus ,,ce vreţi fraţilor, să aduc bani de acasă ca să plătesc despăgubiri?”. De asemenea, vreau să vă spun că în această primăvară fermierii români aşteptau să-şi primească schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură şi ne referim la banii pentru trimestrul III şi IV din 2020. Vreau să vă spun că au trecut şase şedinţe de Guvern şi domnul ministru al Agriculturii nu a fost în stare să obţină o hotărâre prin care să deblocheze aceşti bani. Aruncă vina pe Ministerul Justiţiei, că nu i-a dat un aviz, pe nu ştiu ce minister, că nu i-a dat un aviz, de parcă ministerele acestea ar fi din Sri Lanka şi nu tot din Guvernul României şi nu sunt tot  colegii dumnealui. Vreau să vă spun că tot în  această primăvară trebuia să acorde ajutoarele naţionale tranzitorii, vegetal şi zootehnic, aferente anului 2020. La ovine ajutoarele au scăzut la jumătate. La sectorul vegetal, pentru plăţile campaniei 2020, ajutoarele au scăzut cu mai mult de jumătate dar nici pe acestea nu le-au dat pentru că nu au obţinut toate avizele…” a declarat Mihai Istate, vicepreședinte PSD Dâmbovița la conferința de presă a partidului.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

PROIECTE FĂRĂ PRECEDENT IMPLEMENTATE ÎN COMUNA COBIA, CONDUSĂ DE PRIMARUL MARIN MANDA

PSD DÂMBOVIȚA: “Municipiul Moreni a fost, întotdeauna, în centrul atenției  echipei PSD Dâmbovița”

PSD DÂMBOVIȚA: “Situația trebuie să se schimbe în Găești, iar acest lucru poate fi realizat doar cu Alexandru Iorga la conducerea primăriei orașului”

CORNELIU ȘTEFAN: “Echipa PSD de la Primăria Târgoviște, condusă de Daniel Cristian Stan, este, de departe, cea mai performantă pe care municipiul nostru a avut-o în ultimii 30 de ani”

SENIORII DIN PSD GĂEȘTI, SĂRBĂTORIȚI DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A VÂRSTNICILOR

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.