“MASĂ CALDĂ” PENTRU ELEVII DIN DĂRMĂNEȘTI ȘI ALTE DOUĂ COMUNE DÂMBOVIȚENE

Prima pagină » Administratie » “MASĂ CALDĂ” PENTRU ELEVII DIN DĂRMĂNEȘTI ȘI ALTE DOUĂ COMUNE DÂMBOVIȚENE

Guvernul României a aprobat, marţi, prin ordonanţă de urgenţă, programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, program cunoscut şi sub titulatura de „Masa caldă”. În anii anteriori acesta funcţionat în 50 de unităţi de învăţământ.
”Studiile de impact au arătat că această măsură a avut ca efect scăderea ratei abandonului şcolar, diminuarea absenteismului, precum şi formarea deprinderii, la copii, pentru o alimentaţie sănătoasă. Astfel, în perioada derulării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii din cele 150 de unităţi de învăţământ vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA)”, a transmis Ministerul Educaţiei.
Potrivit sursi citate, comparativ cu anul precedent, numărul beneficiarilor programului este mai mare cu 41.888 de elevi, însumând pentru anul în curs un număr total de 65.343 de elevi. Suma estimată, necesară implementării programului pentru anul 2020, este de 81.983.000 lei.
Trei unități de învățământ din județul Dâmbovița au fost incluse în lista celor care vor beneficia de progamul “Masa caldă”. Acestea sunt:
– Școala gimnazială Râncaciov, din comuna Dragomirești
– Școala gimnazială “Buică Ionescu” din Glodeni
– Școala gimnaziala Dărmănești, comuna Dărmănești.
Valentin Mihalache, primarul comunei Dărmănești a făcut acest anunț pe pagina sa de Facebook.
“Elevii școlilor din comuna Dărmanești vor beneficia în anul 2020 de Programul :Masă caldă în școli. Mulțumim Guvernului României, Ministerului Educației Naționale și Inspectoratului Școlar Dâmbovița pentru atenția acordată școlilor noastre. Proiecte bune pentru Dărmanești !” a scris edilul pe Facebook.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

CJD: PROGRAMUL LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ PENTRU PERIOADA 23-27 OCTOMBRIE

ECHIPA “GLORIA BUCȘANI” A CÂȘTIGAT PRIMA EDIȚIE A “CUPEI TOAMNEI LA FOTBAL”

FESTIVALUL TOAMNEI, UN EVENIMENT DEOSEBIT PREGĂTIT DE MICUȚII DE LA GRĂDINIȚA “INOCENȚA” DIN GĂEȘTI – VIDEO!

MANAGEMENTUL DE SUCCES DE LA PARCUL INDUSTRIAL MORENI, PREMIAT LA TOPUL FIRMELOR DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

MOROENI! TREI NOI INVESTIȚII IMPORTANTE SUNT APROAPE DE FINALIZARE!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.