Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale „Radu cel Mare” se apropie de final!

Prima pagină » Administratie » Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale „Radu cel Mare” se apropie de final!

Proiectul de reabilitare a Școlii Gimnaziale „Radu cel Mare” din microraionul IV al municipiului Târgoviște se apropie de final!

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a declarant astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținute pe șantier că lucrările la această școală vor fi finalizate în luna august, iar din septembrie elevii se vor întoarce într-o „casă nouă”, modernă și dotată la cele mai înalte standarde.

Unitatea de învățământ face obiectul unui proiect în valoare de aproximativ 11.000.000 lei, prin care întreg imobilul este termoizolat, va fi schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice, etc.

Totodată, în cadrul unei investiții separate, va fi amenajată și curtea școlii, inclusiv prin construirea unui teren de sport multifuncțional, cu suprafață sintetică!

În același timp, toate clasele vor beneficia de dotări moderne constând în mobilier, materiale didactice sau echipamente digitale.

„Suntem la Școala „Radu cel Mare” din municipiul Târgoviște, cunoscută și sub numele de Școala Nr. 10, unde administrația locală târgovișteană implementează un proiect de aproximativ 11 milioane de lei. Prin acest proiect, întregul imobil va fi termoizolat, tâmplăria și geamurile vor fi schimbate, vor fi instalate surse alternative de producere a energiei, iar instalațiile electrice și termice vor fi modernizate. În general, toate lucrările de anvelopare termică și de instalații vor fi realizate la o unitate de învățământ care nu a beneficiat niciodată de lucrări importante.

În afara acestui proiect, care este finanțat prin PNRR, mai avem un proiect finanțat de la bugetul de stat, de aproximativ 5 milioane de lei, pentru refacerea bazei sportive și a împrejmuirii de la Școala „Radu cel Mare”. Astfel, întreaga unitate de învățământ va fi schimbată radical. Până la începutul anului școlar, vom finaliza proiectul la care lucrăm în acest moment, urmând ca la baza sportivă să se poată interveni chiar și atunci când procesul de învățământ este reluat. Estimăm ca la finalul lunii august această unitate de învățământ să fie finalizată, iar elevii să-și reia cursurile din luna septembrie într-o școală nouă, dotată printr-un alt proiect care a vizat modernizarea tuturor unităților de învățământ din Târgoviște”, a transmis Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

„Aș vrea să mulțumesc administrației publice locale pentru realizarea acestui proiect. Este prima școală realizată prin PNRR și, cum a transmis și domnul primar, la final vom avea o școală complet transformată. Nu mă refer doar la partea de reabilitare, la partea exterioară, ci și la partea de interior: mobilier, dotări, digitalizare, renovare completă, dar și modernizarea bazei sportive. Această școală a renăscut într-o școală modernă, la cele mai înalte standarde și, implicit, calitatea educației va crește semnificativ”, a transmis Ovidiu Vasile Nițescu, directorul unității de învățământ.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ZILELE COMUNEI DĂRMĂNEȘTI VOR AVEA LOC ÎN ULTIMUL WEEKEND AL LUNII IULIE! CE ARTIȘTI VOR URCA PE SCENĂ!

FERMIERII DIN MORTENI, AFECTAȚI DE SECETĂ, POT DEPUNE SOLICITĂRI LA PRIMĂRIE PENTRU EVALUAREA PAGUBELOR

YNY SEBI, LORA, ELENA GHEORGHE ȘI MULȚI ALȚI ARTIȘTI VIN LA GĂEȘTI, PE 19 IULIE, DE ZIUA ORAȘULUI

O NOUĂ CAMPANIE DE COLECTARE A DEȘEURILOR VOLUMINOASE, LA PRODULEȘTI

APROAPE 400 DE ELEVI ȘI PROFESORI DIN TÂRGOVIȘTE AU FOST PREMIAȚI LA “GALA PERFORMANȚEI”, ORGANIZATĂ DE PRIMĂRIA TÂRGOVIȘTE

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.