LA PUCIOASA SE VOR CONSTRUI TREI BLOCURI SOCIALE, SISTEMUL DE SUPRAVEGHERE VIDEO VA FI EXTINS IAR CLĂDIREA BIBLIOTECII VA FI MODERNIZATĂ

„În data de 14.05.2020, Primaria Pucioasa a semnat încă două contracte de finanțare în cadrul POR 2014 – 2020, Axa prioritară 13, acestea fiind primele doua semnate, din cele patru depuse!

Cele doua proiecte, foarte complexe sunt:

Primul proiect este „Reabilitarea, modernizarea și dotarea bibliotecii orășenești și reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere video în orașul Pucioasa”

Clădirea bibliotecii (în care funcţionează şi dispeceratul sistemului de supraveghere video), va fi reabilitată şi modernizată, scopul nostru fiind acela de a-i reda stralucirea acestei cladiri simbol a orasului!

Vor fi achiziţionate dotări necesare funcţionării bibliotecii la cele mai inalte standarde.

Totodata, se va amenaja o parcare pentru bibliotecă si se vor asigura utilităţile necesare pentru funcţionarea ei.

In plus, se vor amenaja spaţiile publice urbane din jurul clădirii dispeceratului/bibliotecii: alei pietonale, spaţii verzi, mobilier stradal, un suport parcare biciclete.

Valoarea acestui proiect este de 3.186.473,3 lei, iar cota de cofinanțare a UAT Oraș Pucioasa este de 2%.

Al doilea proiect este si mai important, in conditiile in care nu reusim sa devenim proprietari ai blocului Omnia, iar oamenii de acolo au nevoie de o solutie. Este vorba despre proiectul „Construire trei blocuri cu locuințe sociale în orașul Pucioasa și îmbunătățirea spațiilor urbane din zonă”

Așadar, vor fi construite 3 blocuri cu locuinţe sociale în oraşul Pucioasa, cu un număr total de 21 apartamente şi 27 garsoniere.

Se vor amenaja si: o parcare pentru blocuri, o platformă gospodărească şi un loc de joacă, se vor amenaja spaţiile publice urbane din zona blocurilor, spaţii verzi, vor fi reabilitate strazile Independenţei şi Glodeni 3 (Caloiesti) şi va fi construita o punte pietonală care leagă cele două străzi!

Valoarea proiectului este de 20.252.517,32lei din care cota de cofinanțare a UAT Oraș Pucioasa este tot de 2%.

Concluzia mea este simpla: Pucioasa incepe sa arate a oras, spre satisfactia noastra, a tuturor celor care am muncit „pe brânci” aproape patru ani de zile!” a anunțat pe Facebook, Ana Constantin, primarul orașului Pucioasa

Share on facebook
Distribuie
Share on whatsapp
Trimite
Share on email
Trimite
S-ar putea sa te intereseze:

PERCHEZIȚII ÎN TÂRGOVIȘTE ȘI PUCIOASA , LA SUSPECȚI, ÎNTR-UN DOSAR DE CĂMĂTĂRIE ȘI ȘANTAJ

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au efectuat 10 percheziții domiciliare, pe raza localităților Târgoviște și Pucioasa, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de camătă și șantaj, faptele fiind săvârșite în perioada 2017-2020, respectiv 2019-2020. De asemenea, au fost puse în executare 6 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului

Citeste in continuare »

COMUNA VĂCĂREȘTI FACE FAȚĂ CU BRIO PANDEMIE

Comuna Văcărești face față cu brio pandemiei de coronavirus! În comună, la acestă oră nu sunt cazuri de localnici infectați cu coronavirus. Romică Stoica, primarul comunei, a luat totul în serios încă de la început și a acționat ca la carte pentru a preveni eventuale îmbolnăviri în comună. În localitate s-au făcut dezinfecții cu firme specializate, iar la primărie totul este bine organizat, exact cum impun normele de prevenire a

Citeste in continuare »

UN CIOBAN A FOST GĂSIT MORT ÎN PĂDURE

La data de 26 mai a.c., politistii din cadrul Politiei Orasului Fieni au fost sesizati de o femeie cu privire la faptul ca un barbat de 55 de ani, din localitatea Branesti, a plecat cu o turma de animale spre o stana din muntele Tataru-Masivul Bucegi, fara a ajunge la destinatie.Astazi, 28 mai, barbatul a fost gasit decedat. La o prima examinare, cadavrul nu prezinta urme vizibile de violenta.Politistii efectueaza

Citeste in continuare »

ÎNCONJURATĂ NUMAI DE LOCALITĂȚI CU CAZURI COVID-19, COMUNA BITIMANU FACE FAȚĂ CU BRIO PANDEMIEI

Comuna Butimanu face față cu brio pandemiei de coronavirus! În comună, la acestă oră nu sunt cazuri de localnici infectați cu coronavirus. Singura problemă din comună a fost în urmă cu câteva săptămâni, când o femeie care lucra la azilul din Răcari s-a infectat. Gabriel Dragnea, primarul comunei, a luat totul în serios încă de la început și a acționat ca la carte pentru a preveni eventuale îmbolnăviri în comună.

Citeste in continuare »