LA GURA FOII TRADIȚIA SE PĂSTREZĂ CU SFINȚENIE PRIN ATELIERE DE CUSUT UNDE DE INVAȚĂ CUSUTUL IILOR

Prima pagină » Administratie » LA GURA FOII TRADIȚIA SE PĂSTREZĂ CU SFINȚENIE PRIN ATELIERE DE CUSUT UNDE DE INVAȚĂ CUSUTUL IILOR

In comuna dâmbovițeană Gura Foii s-a format, găsiți grupul “Foița cu Altita”- grup constituit la Biblioteca Publica în vederea păstrării, prezervării și promovării tradițiilor locale.

Pentru atingerea acestui scop în cadrul grupului au loc ateliere de cusut unde se învața pas cu pas, cusutul iilor traditionale.

Din satul Bumbuia au fost culese câteva astfel de piese a căror vechime trece granița unui secol, fiecare dintre ele fiind acea zestre de preț oferită în dar din generație în generație și un unicat realizat în mare taină.

Povestea acestor ii este scrisă cu ajutorul acului de cusut, iar grupul încerarcă să o descifrezepentru a fi rescrisă de generațiile viitoare, în memoria celor care odinioară, au început să o scrie la lumina plăpânda a unei lămpi.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

Expoziție și concert la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi – Rânduiala ospețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principilor fanarioți”

O NOUĂ INVESTIȚIE PRIN PJDL A FOST INAUGURATĂ ÎN SATUL MĂRCEȘTI, DIN COMUNA DOBRA! VIDEO!

MOROENI: CEREMONIAL RELIGIOS ȘI DEPUNERI DE COROANE ÎN CINSTEA EROILOR NEAMUL

EROII NEAMULUI, COMEMORAȚI ÎN CUMONUA BUTIMANU, PRINTR-UN EVENIMENT EMOȚIONANT

EROII NEAMULUI, CINSTIȚI AȘA CUM SE CUVINE LA BUCȘANI

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.