Începe magia BABEL la Târgoviște! De astăzi, 10 iunie, și până pe 16 iunie vor avea loc zeci de reprezentații cu artiști din 30 de țări

Prima pagină » Eveniment » Începe magia BABEL la Târgoviște! De astăzi, 10 iunie, și până pe 16 iunie vor avea loc zeci de reprezentații cu artiști din 30 de țări

Începe magia BABEL la Târgoviște! Astăzi, 10 iunie, în Sala Mare de spectacole a Teatrului „Tony Bulandra”, a avut loc deschiderea oficială a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului BABEL, ediția a XII-a, organizat de Teatrul Municipal Tony Bulandra, cu sprijinul Primăriei Târgoviște, a Guvernului României și Ministerului Culturii.

La eveniment au fost prezenți Mihai Constantin Ranin, președintele Asociației Teatrelor din Coreea de Sud,  JeungWoo Son, ES Halka Kaiserova, ambasador al Republicii Cehe în România, Naito Yoshino, atașat cultural la Ambasada Japoniei în România, Jeungwoo Son, președintele Asociației Teatrelor din Coreea și Jinyoung Youn, președintele Asociației Teatrelor din Daejeon, Scott Johnston, regizor și profesor din Scoția, Dieter Topp, specialist teatral și jurnalist din Germania, aceștia din urmă făcând parte și din ,,boardul” festivalului. De asemenea, la deschidere a fost prezent și rectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, Corneliu Sălișteanu, criticul de film, Irina Margareta Nistor, numeroși voluntari și actori.

Liviu Cheloiu, producătorul executiv al Festivalului: „Începe cea de-a XII-a ediție a Festivalului Babel… Ea pare că acum începe, dar e începută de ceva timp, pentru că on parte din noi au fost pe metereze, parte din dumneavoastră cunosc asta pentru că ați comunicat cu noi. Ce putem să spunem este că de anul acesta suntem sub Înaltul Patronaj al Guvernului României.

Festivalul Artelor Spectacolului Babel este organizat de Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, finanțat de Primăria Municipiului Târgoviște, îi mulțumim domnului primar și îi urăm felicitări și un mandat extraordinar în continuare, și parte finanțat de Ministerul Culturii. Mulțumim și Ministerului Culturii din Republica Moldova care ne sprijină și de fiecare dată sunt alături de noi. Mulțumim și sponsorilor….

Halka Kaiserová, Ambasador al Republicii Cehe în România: „Mă simt foarte bine să fiu aici și vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru modul în care au pregătit totul, pentru cea de-a 12-a ediție a festivalului. Cu un astfel de festival, Târgoviștea devine un loc magic, unde schimbăm idei și emoții.”

Mihai Constantin Ranin, președintele Festivalului Babel: „Este normal să vorbesc după domnul Cheloiu, pentru că eu nu improvizez. Pentru mine, cuvintele sunt foarte importante. Pentru mine, cuvintele sunt cuvinte. Problema în teatru este că noi spunem cuvinte vorbite, fără să ne gândim la sensul acestora. Mă tem că este o problemă contemporană. Vă întrebați oare de ce tema din acest an a festivalului este „Conexiuni”? Pentru că, fără conexiuni, rămânem singuri. Bătrânii care rămân fără conexiuni ajung la azil. Așa este și cu teatrul… un teatru fără conexiuni este un teatru mort. O să spuneți că teatrul este imagine, teatrul este replică, teatrul este o exhibiție, dar teatrul este mult mai mult decât atât. Trebuie să privim cu inima atunci când vorbim despre teatru. Nu este vorba despre o poveste, ci despre o emoție și o întâlnire.”

Naito Yoshino, atașat cultural Ambasada Japoniei în România: „Este un festival minunat, mă simt onorată să fiu prezentă aici. De asemenea, mă bucură foarte mult că echipa teatrului din Japonia este prezentă aici. Avem spectacole din Japonia luni și miercuri, așa că vă urez deja tuturor vizionare plăcută.”

Îndrăgostiți iremediabil de Festivalul Babel, de Târgoviște, de Teatrul „Tony Bulandra” au transmis mesaje la început de festival și Scott Johnston, regizor și profesor din Scoția, Dieter Topp, specialist teatral și jurnalist din Germania, dar și Jeungwoo Son, președintele Asociației Teatrelor din Coreea și Jinyoung Youn, președintele Asociației Teatrelor din Daejeon.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ZILELE COMUNEI DĂRMĂNEȘTI VOR AVEA LOC ÎN ULTIMUL WEEKEND AL LUNII IULIE! CE ARTIȘTI VOR URCA PE SCENĂ!

ACCIDENT GRAV LA ȘELARU! DOI COPII ȘI DOI ADULȚI AU AJUNS LA SPITAL!

YNY SEBI, LORA, ELENA GHEORGHE ȘI MULȚI ALȚI ARTIȘTI VIN LA GĂEȘTI, PE 19 IULIE, DE ZIUA ORAȘULUI

FESTIVALUL PEȘTERA-PADINA VA AVEA LOC ÎN PERIOADA 16-17 AUGUST

Primăria Municipiului Târgoviște și Cinematograful Independența Târgoviste vă invită la deschiderea expoziției de pictură „Joie de Vivre”

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.