FLOREA MUȘAT, PRIMARUL COMUNEI BĂLENI, LĂMURIRI DESPRE CELE DOUĂ INVESTIȚII INAUGURATE ZILELE TRECUTE

Prima pagină » Actualitate » FLOREA MUȘAT, PRIMARUL COMUNEI BĂLENI, LĂMURIRI DESPRE CELE DOUĂ INVESTIȚII INAUGURATE ZILELE TRECUTE

“Stimați cetățeni, după cum știți, marți în data de 21.05.2024 a fost inaugurat centrul medical Băleni, o investiție în valoare de 1.664.282( 1.560.125 lei Buget de stat și 104.157 lei Buget local).

De asemenea, au fost inaugurate și atelierele destinate Liceului Tehnologic ,,Udrea Băleanu”, în valoare de 2.733.629 lei ( 1.508.607 lei Buget de stat și 1.265.02 Buget local.)

Finanțarea acestor obiective a fost realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar bugetul acestor obiective a fost stabilit anual de către Ministerul Dezvoltării.

Va aduc la cunoștință următoarele aspecte:

Centrul medical are un număr de 22 de încăperi, incluzând cabinete, săli de așteptare, săli de sterilizare, grupuri sanitare și centrale termice.

În perioada imediat următoare, se vor trimite solicitări de oferte la clinici și policlinici medicale care cuprind o gamă largă de servicii medicale de specialitate precum medicină internă, obstetrică și ginecologie, stomatologie. Aceste spații vor fi dotate de către ofertanți cu echipamente și aparatură medicală de specialitate, specifice servicilor medicale ofertate.

În ceea ce priveste cel de-al doilea obiectiv, acesta este compus din 5 săli de clasă, cancelarie, bibliotecă și grupuri sanitare. Aceste ateliere vor fi predate în administrare conducerii Liceului Tehnologic ,,Udrea Băleanu” în mod gratuit, care va avea obligația dotarii acestor spații cu mobilier școlar adecvat fiecărei profesii, fie croitorie, fie că vorbim despre mecanici auto, mecanici agricoli sau conducere auto.

Având în vedere discuțiile care au fost în spațiul public privind întârzierea realizării acestor obiective, vă precizez următoarele aspecte:

– fiind derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, anual, Ministerul Dezvoltării aloca finanțare conform bugetului acestei instituții, iar constructorul efectua lucrările în limita sumelor transmise către Primăria Băleni;

– ⁠sursele de energie electrică și gaze naturale, s-au realizat într-un timp de peste 14 luni, având în vedere că aceasta locație numită Curtea Boierilor Cantacuzino este monument istoric, iar în consecință, avizele și aprobările s-au obținut destul de greu;

Vă mulțumesc!”a anunțat Mușat Florea, primarul comunei Băleni

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

SC ECO LIFE STYLE, ANUNȚ DEPUNERE RAPORT PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI

UVT: FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE ADMINISTRATIVE ÎȘI DESCHIDE PORȚILE PENTRU O NOUĂ SESIUNE DE AMDITERE

CATD, UN NOU APEL PENTRU UTILIZAREA RESPONSABILĂ A APEI! SE VOR APLICA AMENZI!

UNIVERSITATEA “VALAHIA” TÂRGOVIȘTE ORGANIZEAZĂ CONCURS DE ADMITERE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL SUPERIOR

ACCIDENT GRAV LA ȘELARU! DOI COPII ȘI DOI ADULȚI AU AJUNS LA SPITAL!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.