FABRICA IVECO DE LA PETREȘTI A FOST INAUGURATĂ! PRINCIPALELE DECLARAȚII!

Prima pagină » Actualitate » FABRICA IVECO DE LA PETREȘTI A FOST INAUGURATĂ! PRINCIPALELE DECLARAȚII!

Evenimentul de astăzi este prilejuit de inaugurarea a unei noi capacități de producție a camioanelor tactice destinate armatei române. În cadrul acesteia se realizează deja cabinele blindate și neblindate a aferente acestor vehicule, integrarea acestora, cu toate dotările in conformitate cu specificațiile tehnice ale contractului și se vor realiza de asemenea toate operațiile aferente. În viitorul apropiat se vir realiza și capacitățile de testare dinamică a obiectivelor produse aici, Această inițiativă reprezintă  o confirmarea a angajamentului companiei noastre cu privire la realizarea unor capacități naționale de producție aferente vehiculelor care fac obiectul contractului deja în derulare cu Ministerul Apărării Naționale. Totodată IVECO a creat condițiile pentru a asigura o foarte bună conlucrare între Ministerul Apărării Naționale, la nivelul industriei de apărare românești, atât cu privire la realizarea în țară a unor produse care răspund pe deplin necesităților și cerințelor armatei române, dezvoltarea unor noi piețe și oportunități, cât și a permite o mai bună și eficientă participare în cadrul programelor europene de apărare. Pentru realizarea acestui program am reușit să găsim în România societăți cu un grad ridicat de competență în domeniul industrial și militar., de la producția de suprastructuri și sisteme integrate până la servicii complexe de mentenanță, întreținere și reparații. Investiția de la Petrești a fost realizată într-un timp foarte scurt, în doar 6 luni și afirm cu mândrie că astfel am reușit să introducem pe lista țărilor cu situl de producere IVECO și România, fiind a 4-a țară, după Italia, Germania și Brazilia în care IVECO are capacitate de producție de vehicule militare la nivel global. Pe o suprafață de 9000 de metri pătrați, această fabrică, cu o capacitate de producție de 440 de vehicule pe an este compusă din 5 linii de producție cu 25 de zone de lucru, din care o linie completă de tinichigerie și vopsitorie, precum și spații destinate activităților logistice de testare, control al greutății. Suntem convinși că această investiție este începutul unui solid parteneriat strategic cu MAPN în cadrul industriei de apărare în ansamblul ei. Doresc să aduc mulțumiri tuturor instituțiilor care au contribuit la obținerea avizelor și autorizațiilor necesare, permițându-ne astfel să putem finaliza în doar 6 luni această investiție.”, precizează reprentanțul Iveco.

„Am urmărit cu admirație și interes zi de zi finalizarea acestei construcții și îmi imaginam momentul când primele camioane vor ieși pe poarta acestei fabrici. Iată că acest moment îl trăim astăzi împreună… Îi felicit pe investitori pentru că au reușit într-un timp foarte scurt să realizeze o investiție de asemenea anvergură. Fabrica IVECO de la Petrești deja se constituie într-un pol de dezvoltare, în viitor creând noi locuri de muncă, în continuare bunăstare socială și economică”, -Lucian Daniel, primar Petrești. 

„Inaugurarea fabricii de la Petrești este un moment de referință pentru economia dâmbovițeană și, implicit, pentru România. Obiectivul IVECO reprezintă în primul rând o recunoaștere a potențialului economic pe care îl are județul nostru din toate punctele de vedere, fie că vorbim de personalul specializat, fie că vorbim de infrastructura necesare dezvoltării unei afaceri , indiferent de specificul acesteia. La fel de îmbucurătoare este și capacitatea autorităților de a participa la un astfel de proiect, într-un efort comun, în interesul comunității noastre, în interesul județului Dâmbovița. Vreau să vorbesc în numele tuturor reprezentanților autorităților locale dâmbovițene și vreau să-i asigur pe toți partenerii noștri și în special pe cei de la IVECO DEFENCE, dar și pe viitorii investitori de toată disponibilitatea și susținerea noastră, a autorităților locale. Pentru a întări cele spuse mai devreme, țin să vă anunț că acum 4 zile am luat hotărârea în plenul Consiliului Județean Dâmbovița de a mă asocia cu comuna Petrești și să realizăm centura ocolitoare a comunei Petrești, un proiect major în primul rând pentru această investiție și nu în ultimul rând pentru zona de sud a județului Dâmbovița. Îi felicit pe toți cei care au pus umărul la această investiție și să le urez mult succes”, -Corneliu Ștefan, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

„Printr-o voință colectivă, în nici un an de zile, s-a demonstrat că se poate și în România. Cred că este un exemplu cam unic și trebuie urmat dacă vrem să ajungem o țară dezvoltată. Trebuie să felicităm pe investitor, constructorii, sincer să fiu nu am mai văzut un volum de muncă atât de rapid în ultimul timp. În același timp trebuie să mulțumim și reprezentanților armatei române pentru că dezvoltă astfel de activități off-set și o să vedeți că, pe orizontală, câteva mii de români vor avea de lucru și vor avea și salarii mai bune decât în alte părți, pentru că prin ceea ce s-a realizat acum, trebuie să o spunem cu mândrie, dâmbovițenii, Dâmbovița a fost așezată pe harta constructorilor de camioane”-Virgil Guran, senator PNL Dâmbovița.

„Această investiție este rezultatul unui contract între Armata Română și IVECO, un contract prin care Armata achiziționează un număr foarte important de vehicule de la IVECO și prin intermediul off-set-ului practic IVECO trebuie să producă o parte din camioanele achiziționate, într-un procent semnificativ, aici, în România. O parte se realizează aici, în Dâmbovița, la Petrești, o parte se realizează la Mediaș, o parte la București. În perspectivă, ne dorim ca IVECO să dezvolte afacerile în România, practic ei au luat decizia să deschidă un centru regional și suntem convinși că vor continua investițiile și ceea ce ne interesează pe noi este ca o parte cât mai mare din ceea ce se produce să se producă în România, să genereze dezvoltare, locuri de muncă, venituri pentru bugetul local și pentru bugetul național”, -Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților.

La eveniment a fost prezentă și Anca Dragu, președinta Senatului, dar și Ambasadorul Italiei în România, ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei dar și parlamentari ai județului Dâmbovița și șefi de deconcentrate.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

LEONARDO BADEA, VICEPREȘEDINTELE BNR,A PRIMIT TITLUL DE CETĂȚEAN DE ONARE AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

SPECTACOL EXTRAORDINAR DE ZILELE COMUNEI LUCIENI!

Expoziție și concert la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi – Rânduiala ospețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principilor fanarioți”

CATD: A fost semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Măsuri de digitalizare necesare pentru eficientizarea și sustenabilitatea investițiilor realizate de Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A.”

PANICĂ LA GĂEȘTI, SEARA TRECUTĂ! UN URS A FOST VĂZUT ÎNTR-UN CARTIER DIN ORAȘ

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.