DESCINDERI DIICOT LA PUCIOASA, LA TRAFICANȚII DE DROGURI

Prima pagină » Actualitate » DESCINDERI DIICOT LA PUCIOASA, LA TRAFICANȚII DE DROGURI

La data de 02.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea a 7 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.
Din materialul probator administrat a reieșit faptul că, în  perioada ianuarie 2022- 01.06.2024, pe raza județului Dâmbovița a fost constituit și a  acționat un grup infracțional organizat,  pe o structură de tip piramidal, coordonat de către un lider, în scopul desfășurării de operațiuni de cultivare, vânzare și transport de droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină).  

Cercetările efectuate au condus la constatarea că liderul grupului infracțional, în scopul comercializării rapide de droguri și păstrarea anonimatului, a înființat, pe o platformă de comunicare online, grupul cunoscut sub denumirea de „Iarbă dulce”. De asemenea, acesta a coordonat și a desfășurat activități de vânzare de canabis și cocaină, prin intermediul altor inculpați, iar în perioada septembrie 2023 – 01 iunie 2024 a înființat  și întreținut cu sprijinul membrilor grupului,  într-un imobil aflat în proprietatea sa,  o cultură de canabis.
Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate în ziua de 01.06.2024, în clădirea (formată din mai multe corpuri) situată pe raza orașului Pucioasa deținută de liderul grupului infracțional organizat, au fost identificate 6 plantații de canabis indoor, formate din 8.797 plante, în diverse stadii de dezvoltare, sădite în ghivece, instalații complexe de ventilare, încălzire și udare,  pentru întreținerea culturilor, peste 600 de recipiente de diverse dimensiuni conținând substanțe de fertilizare, diverse cantități de fragmente vegetale, o presă destinată obținerii rezinei de canabis, utilaje pentru împachetat și vidat, stații de emisie-recepție și dispozitive anti-interceptare, pistoale și o pușcă tip air-soft, înscrisuri, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă.
În vederea asigurării continuității activității ilicite, 4 dintre inculpați locuiau în aceeași clădire, într-o zonă amenajată în acest scop.
În data de 02.06.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița a dispus arestarea preventivă a celor 7 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița.    
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul  Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog,  Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Ploiești, luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din IPJ Dâmbovița și jandarmilor din cadrul IJJ Dâmbovița și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

SC ECO LIFE STYLE, ANUNȚ DEPUNERE RAPORT PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI

UVT: FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE ADMINISTRATIVE ÎȘI DESCHIDE PORȚILE PENTRU O NOUĂ SESIUNE DE AMDITERE

CATD, UN NOU APEL PENTRU UTILIZAREA RESPONSABILĂ A APEI! SE VOR APLICA AMENZI!

UNIVERSITATEA “VALAHIA” TÂRGOVIȘTE ORGANIZEAZĂ CONCURS DE ADMITERE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL SUPERIOR

ACCIDENT GRAV LA ȘELARU! DOI COPII ȘI DOI ADULȚI AU AJUNS LA SPITAL!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.