DEPUTATUL PSD CORNELIU ŞTEFAN: “INCOMPETENŢA PNL DISTRUGE ROMÂNIA”

Deputatul Cornliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa a criticat în termeni duri modul în care PNL gestionează criza provocată de pandemia COVID-19!

“Incompetența guvernării PNL distruge România. Cifrele, după 28 de zile de la instaurarea stării de urgență, sunt mai mult decât îngrijorătoare în contextul în care Guvernul PNL nu adoptă nici măcar o măsură care să reporneasca motoarele economiei.
Din cauza incapacității acestui Guvern, asistăm la un dezastru economic :

 • 35.000 hoteluri, pensiuni şi restaurante închise;
 • peste 200.000 de șomeri;
 • peste 1.000.000 de oameni trimiși în șomaj tehnic;
 • peste 9 miliarde de lei pierderi pe bursă;
 • peste 11.5 miliarde EURO pierderi ale companiilor.
  Chiar dacă cifrele sunt grăitoare, singura măsură pe care PNL o agreează este aceea de tăiere a unor salarii. Întrebarea este, dacă populația nu mai dispune de bani, cine mai consumă produsele sau serviciile necesare repornirii activității economice?
  Şi la nivelul județului Dâmbovița, incompetența Guvernului PNL a dus la o scădere dramatică a economiei județene. Astfel:
 • La 15 martie 2020, dintr-un total de 89.433 de contracte individuale de muncă, 3.908 erau suspendate (pentru diferite motive – ex: creștere copil sau concedii fără plată). La 10 aprilie 2020, dintr-un total de 88.500 contracte individuale de muncă, un minus de 933 față de acum aproximativ o lună, 14.520 erau suspendate;
 • 31 de hoteluri și pensiuni au fost închise;
 • 152 de restaurante închise;
 • 106 baruri închise;
 • peste 5.000 de locuri de muncă aflate în pericol ca urmare a suspendării activităților HORECA în Dâmbovița.
  Ținând cont de aceste aspecte, la nivelul județului #Dâmbovița, am inițiat trei campanii publice.
  În primul rând, le muțumesc tuturor celor care se implică în această perioadă – de la persoane fizice, juridice, instituții până la aleși locali.
  De asemenea, am inițiat și o campanie prin care susținem producătorii locali: de la micii producători până la marii contribuabili de pe raza județului nostru. De asemenea, în sprijinul acestora, vom lansa și o platformă on-line.
  La nivel național a fost lansată platforma http://www.xn--alturidetine-znb.ro/, prin intermediul căreia toate județele primesc solicitări din partea cetățenilor care au probleme sau au nevoie de ajutor. La nivelul județului Dâmbovița avem operatori care preiau problemele și care vin în sprijinul cetățenilor.
  Solicităm Guvernului și liderilor PNL, încă o dată, să participe cu soluții constructive care să nu agraveze situația economică a județului Dâmbovița și a țării.
  Guvernul liberal are datoria față de toți românii să răspundă apelului inițiat de către PSD, apel susținut de toate partidele parlamentare, și să participe la efortul comun al clasei politice în încercarea de a scoate țara din criza.”a declarat deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa
Share on facebook
Distribuie
Share on whatsapp
Trimite
Share on email
Trimite
S-ar putea sa te intereseze:

PERCHEZIȚII ÎN TÂRGOVIȘTE ȘI PUCIOASA , LA SUSPECȚI, ÎNTR-UN DOSAR DE CĂMĂTĂRIE ȘI ȘANTAJ

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au efectuat 10 percheziții domiciliare, pe raza localităților Târgoviște și Pucioasa, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de camătă și șantaj, faptele fiind săvârșite în perioada 2017-2020, respectiv 2019-2020. De asemenea, au fost puse în executare 6 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului

Citeste in continuare »

COMUNA VĂCĂREȘTI FACE FAȚĂ CU BRIO PANDEMIE

Comuna Văcărești face față cu brio pandemiei de coronavirus! În comună, la acestă oră nu sunt cazuri de localnici infectați cu coronavirus. Romică Stoica, primarul comunei, a luat totul în serios încă de la început și a acționat ca la carte pentru a preveni eventuale îmbolnăviri în comună. În localitate s-au făcut dezinfecții cu firme specializate, iar la primărie totul este bine organizat, exact cum impun normele de prevenire a

Citeste in continuare »

UN CIOBAN A FOST GĂSIT MORT ÎN PĂDURE

La data de 26 mai a.c., politistii din cadrul Politiei Orasului Fieni au fost sesizati de o femeie cu privire la faptul ca un barbat de 55 de ani, din localitatea Branesti, a plecat cu o turma de animale spre o stana din muntele Tataru-Masivul Bucegi, fara a ajunge la destinatie.Astazi, 28 mai, barbatul a fost gasit decedat. La o prima examinare, cadavrul nu prezinta urme vizibile de violenta.Politistii efectueaza

Citeste in continuare »

ÎNCONJURATĂ NUMAI DE LOCALITĂȚI CU CAZURI COVID-19, COMUNA BITIMANU FACE FAȚĂ CU BRIO PANDEMIEI

Comuna Butimanu face față cu brio pandemiei de coronavirus! În comună, la acestă oră nu sunt cazuri de localnici infectați cu coronavirus. Singura problemă din comună a fost în urmă cu câteva săptămâni, când o femeie care lucra la azilul din Răcari s-a infectat. Gabriel Dragnea, primarul comunei, a luat totul în serios încă de la început și a acționat ca la carte pentru a preveni eventuale îmbolnăviri în comună.

Citeste in continuare »