DEPUTATUL PSD CARMEN HOLBAN, LĂMURIRI DESPRE MODIFICĂRILE LEGISLATIVE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CONCEDIUL PATERNAL

Prima pagină » Politica » DEPUTATUL PSD CARMEN HOLBAN, LĂMURIRI DESPRE MODIFICĂRILE LEGISLATIVE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CONCEDIUL PATERNAL

„La propunerea ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela FIREA, și a ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Marius BUDĂI, în ședința de ieri a Guvernului au fost aduse mai multe modificări în ceea ce privește concediul paternal.

Prima dintre ele se referă la creșterea duratei concediului de la 5 la 10 zile. Perioada poate crește cu încă 5 zile dacă proaspeții tătici au și un atestat de absolvire cursuri de creștere a bebelușilor. De menționat este și faptul că toate acestea vor fi valabile pentru nașterea fiecărui copil, nu doar la venirea pe lume a primului copil.

Dacă tăticii sunt militari în termen, cresc și zilele de permisie, de la 7 la 10 zile lucrătoare.

Totodată, din punct de vedere financiar, pentru concediul paternal a fost prevăzută și acordarea unei indemnizații tuturor taților angajați în baza unui contract de muncă sau o altă formă de angajare încheiată conform legilor în vigoare.

Mai nou, de ieri se vor bucura de aceste drepturi bănești și sunt incluși lucrătorii și persoanele cu contracte din activitate sportivă, cele care au convenții de muncă individuale (cooperații) sau activează cu contracte de mandat ori management, dar și persoanele cu funcții de demnitate publică, cu contracte de management și de administrare. Tăticii vor beneficia, pe toată durata concediului paternal, de o indemnizaţie egală cu salariul corespunzător acelei  perioade. Sumele necesare vor fi susținute din fondurile salariale ale angajatorului.” a anunțat deputatul PSD, Carmen Holban

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

SCANDALUL GUNOAIELOR DIN GĂEȘTI IA AMPLOARE! ALEXANDRU IORGA FACE ACUZAȚII GRAVE LA ADRESA EDILULUI! “Credeți că oamenii nu văd sau nu ştiu că maşinile primăriei, ale cuscrului dumneavostră, transportă ilegal gunoi menajer pe care îl acoperă cu deşeu vegetal şi apoi îl aruncă pe câmp? ”

ACUZAȚII GRAVE LA LUNGULEȚU! CANDIDATUL PNL AR FI OFERIT BANI ÎN SCHIMBUL PROMISIUNII CĂ VA FI VOTAT! CETĂȚEANUL CĂRUIA I S-AR FI OFERIT MITA A MERS LA POLIȚIE UNDE A DAT DECLARAȚII!

SE ASCUT “CUȚITELE” ELECTORALE LA GĂEȘTI! ALEXANDRU IORGA, CANDIDATUL PSD, ÎL INVITĂ PE PRIMARUL GĂEȘTIULUI LA O DEZBATERE PUBLICĂ, LIVE CU GĂEȘTENII – VIDEO!

ALEXANDRU IORGA: “Nu mai putem accepta o administrație care minte, care vopsește gardul și ascunde gunoiul sub preș!”

GABRIEL PURCARU ȘI-A DEPUS CANDIDATURA PENTRU FUCNȚIA DE PRIMAR AL MUNICIPIULUI MORENI!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.