DEPUTATUL PSD CARMEN HOLBAN, LĂMURIRI DESPRE MODIFICĂRILE LEGISLATIVE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CONCEDIUL PATERNAL

„La propunerea ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela FIREA, și a ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Marius BUDĂI, în ședința de ieri a Guvernului au fost aduse mai multe modificări în ceea ce privește concediul paternal.

Prima dintre ele se referă la creșterea duratei concediului de la 5 la 10 zile. Perioada poate crește cu încă 5 zile dacă proaspeții tătici au și un atestat de absolvire cursuri de creștere a bebelușilor. De menționat este și faptul că toate acestea vor fi valabile pentru nașterea fiecărui copil, nu doar la venirea pe lume a primului copil.

Dacă tăticii sunt militari în termen, cresc și zilele de permisie, de la 7 la 10 zile lucrătoare.

Totodată, din punct de vedere financiar, pentru concediul paternal a fost prevăzută și acordarea unei indemnizații tuturor taților angajați în baza unui contract de muncă sau o altă formă de angajare încheiată conform legilor în vigoare.

Mai nou, de ieri se vor bucura de aceste drepturi bănești și sunt incluși lucrătorii și persoanele cu contracte din activitate sportivă, cele care au convenții de muncă individuale (cooperații) sau activează cu contracte de mandat ori management, dar și persoanele cu funcții de demnitate publică, cu contracte de management și de administrare. Tăticii vor beneficia, pe toată durata concediului paternal, de o indemnizaţie egală cu salariul corespunzător acelei  perioade. Sumele necesare vor fi susținute din fondurile salariale ale angajatorului.” a anunțat deputatul PSD, Carmen Holban

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook   
Share on whatsapp
Whatsapp    
Share on email
Email           

Află primul cele mai noi stiri din Dâmboviţa

Dă-ne un like pe FACEBOOKsau

S-ar putea sa te intereseze:

PRIMĂRIA CRÂNGURILE anunță deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ: proiect de hotărâre privind aprobarea actualizării indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție ”Teren sintetic Pătroaia Vale”

PRIMĂRIA COMUNEI CRÂNGURILE Astăzi, 23.09.2022 Primăria comunei Crângurile, anunță deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ: proiect de hotărâre privind aprobarea actualizării indicatorilor

Citeste in continuare »

PRIMĂRIA CRÂNGURILE: ANUNȚĂ DESCHIDEREA PROCEDURII DE TRANSPARENȚĂ PENTRU PROIECT HOTĂRÂRE PRIVIND APROBAREA ACTUALIZĂRII INDICATORILOR TEHNICO-ECONOMICI PENTRU OBIECTIVUL DE INVESTIȚII “TEREN SINTETIC PĂTROAIA VALE”

A N U N Ț PRIMĂRIA COMUNEI CRÂNGURILE Astăzi, 22.09.2022 Primăria comunei Crângurile, anunță deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ: proiect de

Citeste in continuare »