CRISTI STAN: ” FIRMA ATYC NU RESPECTĂ LEGEA PRIVIND GRATUITATEA TRANSPORTULUI PENTRU ELEVI”

Prima pagină » Administratie » CRISTI STAN: ” FIRMA ATYC NU RESPECTĂ LEGEA PRIVIND GRATUITATEA TRANSPORTULUI PENTRU ELEVI”


„Așa cum am anunțat, începând cu acest an școlar elevii care frecventează școlile din municipiul Târgoviște beneficiază de gratuitate la transportul public în comun, indiferent că domiciliază în alte unități administrativ teritoriale sau în municipiul Târgoviște.
Pe municipiul Târgoviște gratuitatea se suportă jumătate de către Primăria Târgoviște, jumătate de către Ministerul Educației, iar pe județ, jumătate de către Consiliul Județean, jumătate de către Ministerul Educației.
Fac un apel la toți transportatorii să respecte legislația în vigoare. Sunt transportatori, și am primit zeci de mesaje de la copiii de liceu, în principal, care domiciliază în alte unități administrativ teritoriale că un anumit transportator, Este vorba de Grup Atyc, nu respectă legea pe ceea ce înseamnă acordarea gratuității â. Mi se pare inadmisibil așa ceva și cer autorităților care au competență în domeniu să verifice de urgență acest lucru, în contextul în care discutăm până la urmă de copii, discutăm de elevi, discutăm de un cadru legal în vigoare care le acordă gratuitate, discutăm de niște angajamente pe care atât administrația locală, cât și Ministerul Educației și le-a luat față de acești copii, iar un operator, care nu are nici un fel de competență în afară de a respecta legea, deci nu poate să ignore niște dispoziții legale exprese, să se comporte la acest mod și pur si simplu să refuze acordarea gratuității pentru elevii acre frecventează unitățile de învățământ din Târgoviște. Este vorba de acele trasee pe care le face operatorul menționat pentru că pe ceea ce înseamnă zona Târgoviște și zona limitrofă municipiului Târgoviște, unde acționează operatorul Primăriei nu sunt probleme, nu există nici un fel de problemă. Începând cu luna noiembrie și până în martie, din momentul în are vor veni cele autobuze, voi face tot ceea ce pot să lărgim aria de activitate a operatorului municipiului Târgoviște astfel încât acest lucru să nu se mai întâmple, iar elevii să aibă alternative, pentru că sunt zone unde nu au alte alternative, iar operatorul județean de care am discutat este unic transportator pe anumite zone, lucru care mi-l spun și copiii. Am crezut că este o situație singulară inițial, dar s-au primit foarte multe sesizări, în fiecare zi le primesc, legate de acest subiect, iar Primăria Târgoviște nu are competențe pe ceea ce înseamnă tragerea la răspundere a transportatorului respectiv, nu noi acordăm licențe, nu noi îi verificăm activitatea, însă un semnal de alarmă îl pot trage. Fac un apel și la ARR să iasă din pasivitate pe acest subiect. Așa cum aș întreba ARR dacă a prelungit autorizația de autogară pentru operatorul menționat pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, un bulevard care este foarte aglomerat și pentru care administrația locală târgovișteană nu a dat avizul prevăzut de lege, pentru că intenția noastră este aceea de a determina operatorul să nu mai activeze într-o zonă foarte aglomerată, strada pe care se află spitalul, având posibilitatea, din câte am înțeles, să-și mute întreaga flotă la marginea orașului, la fosta autogară din microraionul III. Dar, din motive pe care nu le înțeleg, nu face acest lucru. Am încercat să discut cu cei de la ARR, ne-au dat niște răspunsuri echivoce și le solicit acum să ne spună dacă au avut avizul Consiliului Local Târgoviște în momentul în care au prelungit autorizația de autogară.
Sunt două chestiuni absolut importante, cu precizarea că nu vom mai tolera niciun transportator să facă acest lucru în municipiul Târgoviște, să se comporte ca și cum nu există legislație, vom asigura integral transportul în municipiul Târgoviște în momentul în care toate cele 28 de autobuze Mercedes Benz vor ajunge și nu vom mai permite niciunui alt transportator să facă transport local în Târgoviște. Vor avea stații de capăt unde vor putea să vină, însă de acolo operatorul târgoviștean va prelua călătorii și vom asigura un transport decent, un transport civilizat la costuri normale, de altfel aceasta fiind și o obligație prevăzută în ghidul de finanțare pe ceea ce înseamnă proiectul de modernizare a transportului public din municipiului Târgoviște, reducerea emisiilor poluante fiind o condiție pe care trebuie să o îndeplinim și pe care nu o să o putem îndeplini în condițiile în care vor mai fi acceptate în municipiul Târgoviște autobuze care vor polua.
Deci, încă o dată, fac un apel la toți operatorii de transport să respecte legislația în vigoare și să acorde gratuitate la transportul public pentru toți elevii, inclusiv pentru cei care domiciliază în alte unități administrativ teritoriale, dar care învață la școlile din municipiul Târgoviște. Nu există alternativă, nu există licee foarte multe, sunt foarte puține în județ, copiii trebuie să meargă la liceu și singura posibilitate pe care o au este în municipiul Târgoviște ș atunci să te trezești că nu beneficiezi de gratuitate în contextul în care atât primăria, cât și Ministerul Educației suportă aceste gratuități, mi se pare inadmisibil într-o țară în care regulile acestea r trebui să fie respectate. Fac un apel la autoritățile statului cu competențe în domeniu să intervină. Dacă la această situație nu reacționăm, în care un operator își bate joc de copii, atunci la ce reacționăm?” a precislzat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

PROIECTE FĂRĂ PRECEDENT IMPLEMENTATE ÎN COMUNA COBIA, CONDUSĂ DE PRIMARUL MARIN MANDA

CORNEȘTI: PRIMARUL RADU STANCU, VIZITĂ LA INVESTIȚII IMPORTANTE DIN COMUNĂ, AFLATE ÎN IMPLEMENTARE

CORNELIU ȘTEFAN: “Avem undă verde pentru a începe, în cel mai scurt timp, lucrările de extindere la 4 benzi a DN71, Bâldana – Târgoviște ”

GURA FOII! ÎNCEP LUCRĂRILE PENTRU INTRODUCEREA REȚELELOR DE APĂ ȘI CANALIZARE! CE ALTE PROIECTE SE AFLĂ ÎN CURS DE IMPLEMENTARE! VIDEO!

PRIMĂRIA TITU ANUNȚĂ ÎNTRERUPEREA CURENTULUI ELECTRIC ÎN MAI MULTE ZONE DIN ORAȘ!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.