CORNELIU ȘTEFAN, LIDERUL PSD: “AM CERUT MINISTRULUI TRANSPORTULUI SCOATEREA DIN NOU LA LICITAȚIE A DRUMULUI NAȚIONAL 71!”


„Partidul Social Democrat și-a asumat și a intrat la guvernare, și este o decizie pe care am luat-o cu responsabilitate pentru țară, în primul rând pentru a reduce și pentru a duce la normalitate viața românilor. Statul trebuie să aibă grijă de cetățenii săi, mai ales de cei vulnerabili, iar munca trebuie să fie încurajată și răsplătită în primul rând pentru familiile cu copii și pentru cei aflați în dificultate. PSD s-a angajat, din nou, să repare ce au stricat guvernele de Dreapta, să crească puterea de cumpărare, să stopeze prăbușirea nivelului de trai. Am venit în acest Guvern, după cum am spus, cu responsabilitate, și nu în ultimul rând cu un set de măsuri, care au fost prioritare din prima zi de guvernare:
Sănătate:
-medicamentele antivirale în farmacii, eliberate pe prescripție medicală pentru tratarea timpurile a persoanelor infectate cu COVID-19;
-testarea extinsă și anchete epidemiologice eficiente pentru restrângerea contaminării;
Muncă:
-creșterea salariului minim brut pe economie cu 11%, de la 2300 lei în prezent la 2550 lei de la 1 ianuarie 2022;
-creșterea punctului de pensie cu 10%, de la 1442 lei la 1586 lei, tot de la 1 ianuarie 2022;

 • creșterea pensiei minime cu 25%, de la 800 lei în prezent la 1000 lei de la 1 ianuarie 2022;
  Familie, Tineret și Egalitate de Șanse:
  -creșterea alocațiilor cu 40% pentru copiii sub 2 ani, de la 427 lei în prezent la 600 lei de la 1 ianuarie 2022;
  -creșterea alocațiilor cu 13,5% pentru copiii cu vârstele între 2 și 18 ani, de la 214 lei la 243 lei, tot de la 1 ianuarie 2022;
  Economie:
  -lansarea Programului „Cumpără românește”, pentru încurajarea achizițiilor de produse românești și implicit sprijinirea firmelor cu capital românesc
  Agricultură:
  -creșterea producției agricole autohtone pentru realizarea siguranței alimentare;
  -absorbția în întregime a tuturor fondurilor europene destinate agriculturii
  -plata la timp a tuturor categoriilor de subvenții
  Finanțe:
  -digitalizarea economiei și a plății obligațiilor fiscale pentru toți contribuabilii
  -reducerea taxelor pe venituri
  -creșterea deducerilor pentru persoanele cu venituri mici și cu mulți copii.
  Tot la capitolul Finanțe, în perioada următoare vrem să reducem derapajele pe care Guvernul PNL le-a avut în ultimii 2 ani și în primul rând pentru toți românii, nu pentru primari sau președinți de consilii județene din partea PSD, să aducem o reparație morală și să aducem la egalitate, prin rectificare bugetară, sumele care se cuvin tuturor unităților administrativ teritoriale care au fost văduvite de Guvernul PNL.
  Transporturi:
  -finalizarea autostrăzilor începute și a lucrărilor de modernizare pentru toate drumurile naționale pe care le avem în desfășurare.
  Legat de agricultură, astăzi vreau să vin și cu o veste bună pentru județul Dâmbovița, în primul rând pentru legumicultorii din bazinele Băleni și Lungulețu, la câteva zile de la intrarea la guvernare am hotărât relansare programelor de sprijin astfel încât asigurăm românilor mai multă hrană sănătoasă.
  De anul viitor, PSD va relua sprijinul acordat legumicultorilor pentru Programul Tomata, un program foarte bun pentru toți românii, care a fost desființat de guvernul anterior, când PNL conducea acest minister. Nu în ultimul rând vom sprijini în mod categoric programul strategic „Cumpără românește”.
  Încă un proiect pe care l-am lansat când PSD conducea Ministerul Agriculturii, și care a fost desființat de reprezentanți ai PNL, începând cu 1 ianuarie 2022 am decis redeschiderea Camerei de Comerț Unirea pentru produsele agricole românești.
  Pentru județul Dâmbovița, am spus-o și la întâlnirile pe care le-am avut cu noii miniștri, o spun și astăzi public, indiferent dacă se supără sau nu cineva, prioritățile noastre, ale mele în calitate de președinte al Consiliului Județean, ale tuturor primarilor și parlamentarilor, ale echipei PSD, sunt acelea de a sprijini proiectele pe care ni le-am asumat în fața dâmbovițenilor. Am așteptări foarte mari din partea Guvernului României, din partea colegilor pe care îi avem astăzi în Guvern și, o spun foarte clar, nu am renunțat la DN 71, am avut o discuție cu domnul ministru Sorin Grindeanu și i-am spus că prioritatea numărul 1 din partea Ministerului Transporturilor trebuie să fie aceea de a relua licitația pentru DN 71, de a semna cât mai repede protocoale de colaborare pentru centurile ocolitoare, proiecte pe care le-am inițiat din partea CJD, inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște, inelul de centură pentru orașele Pucioasa și Fieni, inelul de centură pentru orașul Găești și, când vom avea gata Studiul de prefezabilitate, inelul de centură pentru orașele Titu și Răcari. Nu în ultimul rând, i-am solicitat să scoatem cât mai curând la licitație Drumul express Găești-Ploiești, drum expres care astăzi este în stadiul final de Studiu de fezabilitate, cred că în prima partea a anului 2022 se va scoate la licitație acest drum expres.
  Acestea sunt cele mai importante proiecte pe care le așteptăm de la Guvernul României. Cu siguranță, împreună cu colegii parlamentari, nu vom sta cu mâinile în sân și vom lupta pentru toate proiectele de dezvoltare pentru județul Dâmbovița”
  „Am mai spus-o și anul trecut, o spun și astăzi, noi cei din PSD avem o singură alianță, alianță cu dâmbovițenii. Ca să lămurim lucrurile foarte clar… Dacă cei de la PNL doresc pot să vină alături de noi, pentru că le place sau nu le place, noi cei din Partidul Social Democrat suntem vioara întâi în județul Dâmbovița, am câștigat alegerile, și pe cele locale și pe cele parlamentare și avem o responsabilitate față de dâmbovițeni. Dacă vor să vină alături de noi pentru proiectele dâmbovițenilor nu avem nimic împotrivă, dacă vin doar pentru idei constructive. În ceea ce privește această alianță în județul Dâmbovița, nu avem nicio restricție din partea conducerii de la nivel național… Avem toată deschiderea, avem mână liberă pentru a face această alianță, bineînțeles pentru posturile care sunt cu determinare politică, nu intrăm în negocieri pentru posturi care nu au determinare politică, ca să nu creadă cineva că începem acum să negociem alte posturi pe care nu le avem în protocol.
  Liderului PNL Dâmbovița îi transmit că eu și colegii mei facem alianțe doar cu dâmbovițenii. Vioara întâi în Dâmbovița este Partidul Social Democrat. Le place sau nu le place, am câștigat alegerile”a susținut Corneliu Ștefan, liderul PSD Dâmbovița, în cadrul conferinței de presă a partidului.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook   
Share on whatsapp
Whatsapp    
Share on email
Email           

Află primul cele mai noi stiri din Dâmboviţa

Dă-ne un like pe FACEBOOKsau

S-ar putea sa te intereseze: