CORNELIU ȘTEFAN: “JUDEȚUL DÂMBOVIȚA NU CONTEAZĂ PENTRU GUVERNUL CÎȚU”

Prima pagină » Politica » CORNELIU ȘTEFAN: “JUDEȚUL DÂMBOVIȚA NU CONTEAZĂ PENTRU GUVERNUL CÎȚU”

Bugetul propus de actualul Guvern înseamnă pentru județ doar TĂIERI și DIMINUĂRI.
Sumele alocate județului Dâmbovița sunt MAI MICI cu 20.000.000 de lei (200 de miliarde de lei vechi), față de anul 2020, iar acest lucru înseamnă următoarele:
❌ Mai puține investiții. Nu vor fi bani suficienți pentru drumurile din județul nostru și trebuie să amânăm reparațiile pe anumite tronsoane.
❌ Sunt proiecte cu fonduri europene care necesită cofinanțare. Se pot pierde finanțări europene pentru că administrația județului nu are suficienți bani pentru a achita cota ce îi revine.
❌ Programul Județean de Dezvoltare Locală va acoperi mai puțin din nevoile primăriilor dâmbovițene. Asta înseamnă că autoritățile locale vor fi văduvite de o parte a fondurilor pe care le-ar fi investit în infrastructura de drumuri, apă, canal, în mediu, sport, educaţie, sănătate, situaţii de urgenţă şi în alte domenii de dezvoltare din fiecare comunitate.
❌ Asocierile Consiliului Județean Dâmbovița cu primăriile dâmbovițene se vor diminua. Zeci de localități vor fi obligate să renunțe la asfaltări, la reabilitarea, modernizarea sau construirea de grădinițe și dispensare medicale.
❌ Din cauza lipsei banilor, vor fi diminuate drastic finanțările pentru fotbal, cultură și pentru biblioteci.
❌ Municipiile, orașele și comunele din Dâmbovița sunt și ele afectate de lipsa de responsabilitate a actualului Guvern. Acestea au primit cu 23.000.000 de lei, 230 de miliarde de lei vechi, mai puțin decât anul trecut.
❌ Și, cel mai grav, serviciile sociale cu rol în protecția copiilor au primit mai puțin decât s-a solicitat cu 37.000.000 de lei, 370 de miliarde de lei vechi.
Este inadmisibil ca un județ întreg să sufere din cauza lipsei de viziune a actualilor guvernanți. Bugetul trebuie construit astfel încât să răspundă nevoilor oamenilor însă, în acest moment, Guvernul Cîțu arată că nu este interesat de România reală și necesitățile acesteia.
Pe această cale, fac un apel către toți deputații și senatorii dâmbovițeni să amendeze proiectul de buget propus de actualul guvern. Sunt în Parlamentul României să-i reprezinte pe dâmbovițeni, indiferent de partidul din care fac parte.” este mesajul postat pe Facebook de Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

Partidul Național Liberal sărbătorește astăzi 148 de ani de liberalis

CONDUCEREA OFSD DÂMBOVIȚA, ÎNTÂLNIRI, ÎN TERITORIU, CU FEMEILE SOCIAL-DEMOCRATE

Delegația Parlamentului României în Republica Chile,condusă de deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban

PSD va cere în Coaliția de guvernare suspendarea importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina

“CĂȚELUȘUL CREȚ” AL POLITICII DÂMBOVIȚENE! S-A ÎNSCRIS ȚUȚUIANU ÎN PSD?

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.