CORNELIU ȘTEFAN: „2022, ANUL PROIECTELOR PENTRU DÂMBOVIȚA”

Prima pagină » Administratie » CORNELIU ȘTEFAN: „2022, ANUL PROIECTELOR PENTRU DÂMBOVIȚA”

“Anul pe care ne pregătim să-l încheiem a fost unul dificil din cauza conflictului de la granițele țării noastre, dar și din cauza efectelor în lanț produse de majorarea prețurilor la combustibili și energie.

Însă, chiar și în aceste condiții, suma proiectelor aflate în diferite stagii de implementare la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița se ridică la peste 1 miliard de euro.

 Sunt contracte încheiate, sunt scoase la licitație lucrări, unele deja au intrat în execuție, iar altele sunt în fazele finale premergătoare proiectării tehnice și execuției.

Am reușit ca, în doar doi ani, să scoatem Dâmbovița din conul de umbră în care intrase.

A fost un efort comun, iar munca în echipă a făcut diferența: implicarea aparatului Consiliului Județean, a consilierilor județeni și locali, a primarilor, parlamentarilor și prefectului județului Dâmbovița, a tuturor instituțiilor și ministerelor a schimbat radical și în bine modul în care județul Dâmbovița este privit și perceput.

Toate proiectele de aici sunt rezultatele noastre, ale celor care cred în județul nostru, ale celor care cred în dâmbovițeni.

-???????????? ?? ???????????? ?? ???t?????? ?????̦??? ?? ??????̦?̆ ??̂??????̦??. Se lucrează, iar valoarea proiectului este 3,4 milioane euro.

-???????? ?? ??????? ??????̦? ??? ?????? ?????????? ?????̦??? ?? ??????̦?̆ ??̂??????̦??.  Se lucrează, investiția ridicându-se la 1,7 milioane euro.  

-Se extinde și dotează ????̦?? ??????????? ? ?????????? ?????̦??? ?? ??????̦?̆ ??̂??????̦?? – ? ???????? ?? ????. Datorită unui amendament depus la bugetul de stat de către parlamentarii PSD Dâmbovița, ???? ?????????̆ ???? ?? ?,? ???????? ?? ??? ?????? ???????̦?? ???? ?????? ?????????.

– ?????? ? ?? ???????̆ ?? ???????????? ??̂??????̦??!  Traseul final al celui mai important drum care se construiește de la zero în județul Dâmbovița este aprobat. Valoarea estimată este de aproximativ 147.000.000 de euro.

– ?????? ?? ???????̆ ???????? – ?????! Suma necesară pentru aceasta investiție se ridică la aproape 158.000.000 de euro. Suntem în etapa obținerii avizelor.

-??????? ???????????? ??????! Se lucrează la documentație pentru a se găsi cea mai bună variantă de traseu a drumului care va ușura foarte mult condițiile în care se circulă în Moreni, dar și în comunele Gura Ocniței și I.L. Caragiale. Estimăm că vom avea un drum de ocolire de aproximativ 15 km lungime, valoarea aproximată a întregului proiect fiind de 35.000.000 euro.

– ??????? ????̦???? ??̆??̦??, ??????? ?̂? ?????????? ?? ??????????? ?????̦??? ??̂??????̦? – 80.000.000 lei din investiția totală de 89.000.000 de lei sunt asigurați prin „Anghel Saligny”, Consiliul Județean Dâmbovița urmând să susțină diferența din diverse surse.

– ??????????? ?? ??? ?????? ??????? – ?????? ??? ??????? – ?????? ??̆???????. Contractul de finanțare este semnat și se lucrează pe acest drum important pentru turismul dâmbovițean în valoare de 9.830.000 lei;

– ??????????? ?? ???? ????? – ??̂? ???. Am semnat contractul de finanțare. Valoarea totală a proiectului este de 15.200.000 de lei, din care, prin „Anghel Saligny”, avem asigurată suma de aproximativ ?.???.??? ?? ???, Consiliul Județean Dâmbovița urmând să contribuie cu diferența de 6.100.000 de lei. 

–  „???????????? ?̦? ???????????? ?? ??? ???? ?? ????? – ???????” – finanțarea prin “Anghel  Saligny” este de aproape 41.000.000 de lei. Suntem la faza de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor, dosarul fiind în evaluare. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 74.000.000 de lei, diferența urmând să fie suportată de CJD.

??̦????, ??̆ ????? ??̆ ??̆ ?????????? ?????? ?ă, ???? „?????? ???????”, ?? ?? ?????̆??? ?̦? ????????? ?????̦??? ??̂??????̦? ??? ??????? ?.???.???.??? ?? ??? ?̂? ??? ?? ???????? ?? ???????, ??????, ???̦??? ?? ???̆ ?̦? ???̆ ?????̆, ???????? ?? ???? ??? ????????? ???̦? ??̂??????̦????.

 Sunt scoase la licitație lucrările pentru modernizarea a 60 de km de drumuri județene, în acest moment așteptându-se validarea procedurilor pentru cel mai mare proiect de acest tip din județul nostru. Totalul investiției pentru proiectul ,,??????????? ??????????????? ?? ????????? ?????̦??? ???? ??d????????? ?? ??? (???????? – ???̆???̦?? – ??????? ??????? – ?̦???̂??? – ??̂??????̦??), ?? ??? ? (???? ?????̦?? – ?????̦?) ?̦? ?? ??? ?(???? ?????̦?? – ???̂??? – ????̦??? – ??̆????̦?? – ????? – ?????̂????? – ?? ??)” ?? ??????̆ ?? ??????????? ??.???.??? ?? ???? (?? ???). În cel mai scurt timp, vor fi scoase la licitație și lucrările de execuție.

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru ???????????? ?? ??? ???? – ????????? ??????? – ??????? – ?????? – ???̦????.  Avem în vedere construirea unui ???? ??? cu o lungime de 3,7 km, care să lege DN71 de DJ714, dar și modernizarea traseului Glod-Sanatoriu Moroeni-Bolboci-Padina-Peștera. Acest tronson are o lungime de 19,11 km. Lucrările presupun și construirea unui pod nou peste Râul Ialomicioara. Valoarea estimată a proiectului se ridică la aproximativ 66.000.000 de euro, TVA inclus.

-????????? ???????? ?? ?????????? ? ??????????????? ?? ???̆ ?̦? ???̆ ?????̆ – ???.???.??? ?? ???????? ?? ????.  Sunt scoase la licitație 15 loturi de lucrări din totalul de 19, iar anul acesta au fost semnate contracte de aproximativ 83.000.000 de euro. Beneficiarii finali ai acestui mega-proiect vor fi 250.000 de dâmbovițeni.

Județul nostru este cu mulți pași în fața altor județe din țară în ceea ce privește gestionarea și colectarea selectivă a deșeurilor. Măsuri precum colectarea selectivă a deșeurilor din întreg județul, proiectul de peste ??.???.??? de euro, „????????̦?? ?? ??????? ? ???̦??????? ????????? ???????”, la a cărui documentație lucrăm acum, precum și ?????????? ?????̆?????? ??̂??????̦??? privitoare la o mai bună și mai consistentă colectare a deșeurilor au făcut din #Dâmbovița un exemplu pentru foarte multe administrații din țară.

Se lucrează la reabilitarea, refuncţionalizarea şi asigurarea dotării necesare pentru sporirea gradului de confort instituţional al persoanelor cu dizabilităţi la ?̦????? ??????????̆ ????????̆ ??̂??????̧?? – ?,? ???????? ?? ????.

???????????, ???????????, ????????????? ???̆????? „????? ?̦?????̆ ?? ?????????” în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița” – 2,5 milioane de euro. Se lucrează la documentații și se obțin ultimele avize pentru ca în februarie să scoatem la licitație execuția lucrărilor.

????????? ????ț??? ?? ?????????? ??????̆ ???? ? ????̦???̆. O demonstrează numărul de contracte încheiate în cei doi ani de când l-am lansat. Sunt 107 parteneriate încheiate cu 60 de primării, care au o valoare totală de peste 230.000.000 de lei.  Din această sumă, 97.000.000 de lei sunt asigurați de Consiliul Județean Dâmbovița. 

Mai sunt multe alte investiții pe care aș putea să le amintesc, investiții care vor transforma județul nostru într-un pol de dezvoltare al regiunii Sud-Muntenia.

Noul stadionul din Târgoviște pentru care a fost ?????? ?????????? de ?????????? ?̦? ?????????? ar fi una dintre ele. Valoarea acestuia este de 55.000.000 de euro, Consiliul Județean Dâmbovița contribuind cu aproximativ 5.000.000 de euro.

Totodată, am mai putea vorbi de asocierile administrației județene cu primăriile dâmbovițene, dar și cu Guvernul României.

Toate aceste proiecte mă fac să spun că anul 2023 va fi unul și mai bun din toate punctele de vedere! ???? ? ?????????? ?? ???? ? ??? ?????!” a anunțat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

GĂEȘTI: TREI BLOCURI ANL VOR FI DATE ÎN FOLOSINȚĂ ANUL ACESTA

ȘCOLILE DIN CRÂNGURILE VOR FI DOTATE CU ECHIPAMENTE IT DE ULTIMĂ GENERAȚIE ȘI MOBILIER NOU!

PRIMĂRIA MORTENI ORGANIZEAZĂ UN SPECTACOL EXTRAODINAR , DE ZIUA FEMEII!

PRIMARUL VLĂDUȚ NICULAE ORGANIZEAZĂ BALUL MĂRȚIȘORULUI LA ANINOASA, PENTRU DOAMNELE ȘI DOMNIȘOARELE DIN COMUNĂ

PRIMARUL DIN PRODULEȘTI INVITĂ TOATE DOAMNELE ȘI DOMNIȘOARELE DIN COMUNĂ LA BALUL MĂRȚIȘORULUI

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.