CONSILIUL JUDEȚEAN A LANSAT PROIECTUL CENTURII OCOLITOARE A ORAȘELOR PUCIOASA ȘI FIENI ! PE UNDE VA TRECE NOUL DRUM!

Prima pagină » Administratie » CONSILIUL JUDEȚEAN A LANSAT PROIECTUL CENTURII OCOLITOARE A ORAȘELOR PUCIOASA ȘI FIENI ! PE UNDE VA TRECE NOUL DRUM!

Consiliul Județean Dâmbovița a lansat proiectul centurii ocolitoare a orașelor Fieni și Pucioasa. Este vorba de un drum de 15 km , cu patru benzi de ciruclație a câte 3,5 m fiecare.

“Orașele și comunele din această zonă au început să fie sufocate de creșterea valorilor de trafic pe Drumul Național DN 71 și nu în ultimul rând, pentru mașinile care străbat județul Dâmbovița dinspre zona montană dinspre Sinaia, spre București. Așa cum spuneam de anul trecut, principala mea misiune, a colegilor mei și a echipei mele este aceea de a dezvolta unitar toate zonele din județul Dâmbovița. Trebuie să fluidizăm circulația în interesul orașelor Pucioasa și Fieni, dar și al locuitorilor din zona periurbană și nu în ultimul rând al tuturor locuitorilor județului Dâmbovița. Scoatem traficul greu din afara centrelor civice pentru că oamenii trebuie să fie în siguranță zi de zi, șoferii și nu în ultimul rând populația care trăiește în această zonă. Pe de altă parte, un drum nou în această zonă este semnalul că județul Dâmbovița începe să implementeze un sistem de drumuri optimizat și la nivel de calitate similar traficului national și european. Pentru această zonă au fost analizate patru variante de drum de ocolire, iar în urma studiului de prefezabilitate care-l avem gata în Consiliul Județean Dâmbovița am ales varianta optimă atât din  punct de vedere al costurilor, cât și din punct de vedere al cerințeor tehnice. Acest drum, această centură ocolitoare pentru cele două orașe Pucioasa și Fieni, are o lungime de 15,13 km care se deprinde de DN 71 în apropierea Haltei Scârlența din comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540 000 de mp2. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea de 15,13 km cu excepția porțiunii între km 7 și km 11 care ocolește comuna Moțăieni, punctu de reintrare în centura ocolitoare fiind DN 71 la ieșirea din orașul Fieni , la intrare în comuna Buciumeni. La capetele traseului sunt prevăzute  2 noduri rutiere cu 4 bretele  astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare însă au fost asigurate și două noduri intermediare. Unul care va face legătura cu drumul communal 136  în Pucioasa  și altul care va face legătura cu DN 71 în orașul Fieni.” a declarat Corneliu tefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

Expoziție și concert la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi – Rânduiala ospețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principilor fanarioți”

O NOUĂ INVESTIȚIE PRIN PJDL A FOST INAUGURATĂ ÎN SATUL MĂRCEȘTI, DIN COMUNA DOBRA! VIDEO!

MOROENI: CEREMONIAL RELIGIOS ȘI DEPUNERI DE COROANE ÎN CINSTEA EROILOR NEAMUL

EROII NEAMULUI, COMEMORAȚI ÎN CUMONUA BUTIMANU, PRINTR-UN EVENIMENT EMOȚIONANT

EROII NEAMULUI, CINSTIȚI AȘA CUM SE CUVINE LA BUCȘANI

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.