CONSILIUL JUDEȚEAN A ALINAT SUFERINȚA ȘI SINGURĂTATEA VÂRSTNICILOR DIN CENTRUL “FLOAREA SPERANȚEI” DE LA PUCIOASA CU MUZICĂ POPULARĂ. VÂRSTNICII AU PRIMIT ȘI DATURI!

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Direcția Județeană pentru Protecția Drepturilor Copilului Dâmbovița, au oferit astăzi, 27 aprilie 2021, în preajma Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului, un moment emoționant beneficiarilor Centrului de Îngrijire și Asistență Pucioasa și celor ai Centrului de Servicii Comunitare „Floarea Speranței”.

Acțiunea a avut loc la inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Sub genericul „Iubiți-vă părinții!”, evenimentul a debutat cu un concert susținut de Orchestra Populară Chindia Centrului Județean de Cultură Dâmbovița și interpreta Florentina Mâinea, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Pucioasa, unde sunt asigurate servicii de găzduire, îngrijire, consiliere și integrare socială pentru 50 adulţi și vârstnici cu dizabilități.

La activitate, au participat și beneficiarii de la Centrul de Servicii Comunitare ,,Floarea Speranţei” Pucioasa, unde 43 adulţi cu dizabilități primesc, de asemenea, servicii de găzduire, îngrijire, consiliere și integrare socială, în cadrul a 7 locuinţe protejate (situate în Pucioasa și Fieni), precum și servicii specializate în cadrul unui centru de criză, cu o capacitate de 12 locuri și a unui centru de zi, cu o capacitate de 20 locuri.

Beneficiarii din ambele centre au primit cadou dulciuri oferite de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială.

La eveniment, alături de președintele CJD, Corneliu Ștefan, au participat: vicepreședintele Luciana Cristea, administratorul public al județului, Cristian Avanu, directorul DGASPC Dâmbovița, Ionela Sandu, și managerul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Florin Georgescu.

                        Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis: „Sunt emoționat să mă aflu aici, la Pucioasa, alături de oameni care, deși instituţionalizaţi, își găsesc puterea să zâmbească în fața

unor momente artistice, lucru ce arată că emoția artistică a ajuns la sufletul lor. Consider că merită să facem toate eforturile pentru ca aceste mici gesturi să ofere bucurie bătrânilor, bunicilor sau părinților de aici, fiecare având o poveste a vieţii extrem de interesantă.

Scopul demersului pe care l-am inițiat – de a aduce aici instrumentiștii Orchestrei Populare Chindia – este unul prin care ne-am dorit să ne arătăm prețuirea și respectul cuvenit pentru persoanele în vârstă. Dacă avem grijă de semenii noștri, atunci cu toții vom fi mai buni, mai sensibili. Mi-am dorit să aducem un zâmbet pe fețele acestor oameni, să le fim aproape, să le deschidem ușa cu un strop de bucurie prin aceste momente cultural-artistice.

Mulțumesc atât domnului manager al Centrului Județean de Cultură, Florin Georgescu, cât și doamnei director al DGASPC, Ionela Sandu, pentru implicarea în această acțiune. Le urez din suflet atât beneficiarilor din cele două centre, cât şi personalului care se ocupă de ei, sărbători frumoase şi multă sănătate!”

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Share on facebook
Distribuie
Share on whatsapp
Trimite
Share on email
Trimite

Află primul cele mai noi stiri din Dâmboviţa

Urmăreşte pagina de Facebook

S-ar putea sa te intereseze:

ÎL RECUNOAȘTEȚI? ANUNȚAȚI POLIȚIA, PENTRU CĂ ESTE ACUZAT CĂ AR FI FURAT UN TELEFIN MOBIL DINTR-UN MAGAZIN DIN RĂCARI

Mai multe persoane din Răcari fac apel pe rețelele de socializare pentru a da de urma unui bărbat acuzat că ar fi sustras un telefon mobil dintr-un supermarket din oraș. Iamginile sunt capturi de pe filmările surprinse de camerele de supraveghere ale magazinului. Dacă îl recunoașteți, anunțați organele de poliție, care vor stabili dacă bărbatul se face vinovat de furt.

Citeste in continuare »

PROIECTE DE PESTE 100 DE MILIOANE DE EURO, IMPLEMENTATE ÎN ORAȘUL PUCIOASA-VIDEO!

Orașul Pucioasa arată în aceste momente ca un adevărat șantier. Se lucrează la asfaltarea mai multor drumuri, la betonarea șanțurilor, reabilitarea unor școli și în multe alte obiective. Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost astăzi pe mai multe șantiere din oraș. Edilul Constantin Ana a prezentat și proiectele viitoare pe care le are în vedere pentru modernizarea orașului. Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean, a anunțat mai multe noi proiecte importante

Citeste in continuare »

PSD, REACȚIE DUPĂ CE PARLAMENTARII PUTERII AU VOTAT ÎMPOTRIVA ÎNFIINȚĂRII COMISIEI DE ANCHETĂ PRIVIND DATELE DIN PANDEMIE

COMUNICAT DE PRESĂ Rușine PNL! Rușine USR-PLUS! Rușine UDMR! În această seară, PNL, USR-PLUS și UDMR au dat un vot pentru mușamalizarea adevărului: parlamentarii celor trei partide au votat împotriva constituirii comisiei de anchetă privind datele din pandemie. USR-PLUS, partid care clamează transparența și al cărui ministru al Sănătății a devoalat date controversate, precum că numărul morților de COVID ar fi mai mare decât cel raportat oficial, și-a dovedit fățărnicia,

Citeste in continuare »