COMUNA ȘELARU A GĂSIT CALEA SPRE DEZVOLTARE, ÎN MANDATUL PRIMARULUI MATEI GHEORGHIȚĂ! PROIECTE DE MILIOANE DE EURO!- VIDEO!
Primăria Șelaru se află printre administrațiile locale din județ care au înregistrat în ultimii ani o dezvoltare durabilă în mai multe domenii. În ultimii patru ani, la Șelaru s-au implementat proiecte de milioane de euro, pe mai multe axe de finanțare.
Comuna Șelaru este străbătută de două drumuri județene importante, DJ 611 și DJ 503, ambele fiind în aceste momente modernizate și reabilitate. Pe DJ 611 s-a reabilitat drumul prin asfaltare, s-au amenajat șanțuri betonate, s-au construit accese la proprietăți, semnalizare rutieră, stații de autobuz, s-au trasat marcaje noi și s-au montat limitatoare de viteză. Celălalt drum județean, DJ 503, s-a aflat și el în plin proces de modernizare, s-a asflatat întreg drumul, s-au construit accese la proprietăți și podețe și acum urmează trasarea marcajelor rutiere. Șanțurile vor fi reabilitate după ce se va introduce rețeaua de canalizare. Dacă vorbim de infrastructură rutieră, primarul Matei Gheorghiță a asfaltat drumul vicinal spre județul Argeș, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița. Acesta este un drum foarte important pentru că face legătura cu județul Argeș. Prin AFIR au fost reabilitate mai multe drumuri din comună.
Investiții serioase s-au făcut și în domeniul educațional. Aici putem vorbi despre modernizarea și reabilitarea Grădiniței Glogoveanu , unde se va construi și un loc de joacă pentru copii. De asemenea a fost construită Grădinița din satul Fierbinți și încă o grădiniță cu program normal în satul Șelaru. Primăria Șelaru se află în proces de achiziție pentru un proiect de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de ultimă generație pentru toate instituțiile de învățământ de pe raza comunei, dar și pentru achiziționarea unui microbuz electric nou. Tot vorbim de educație, primarul Matei Gheorghiță are în plan și consolidarea școlii din Șelaru, care a fost închisă pentru că are risc seismic 1.
Edilul Matei Ghoerghiță a avut o preocupare serioasă pentru tinerii din comună cărora le-a construit mai multe terenuri de sport și locuri de joacă pentru copii. Aici vorbim de terenurile sintetice multifuncționale de la Fierbinți și Glogovenau și de locul de joacă pentru copii amenajat în satul Șelaru. Chiar în aceste momente se lucrează la amenajarea a două locuri de joacă, unul la Fierbinți și unul la Glogoveanu, în curtea grădiniței, ambele realizate în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin PJDL. Tot prin PJDL, la Șelaru va fi construit un teren sportiv multifuncțional pentru tinerii din sat.
Pentru a ține pasul cu trendul actual, când tot mai mulți oameni aleg să achiziționeze mașini electrice, primarul Matei Gheorghiță a accesat un program prin care vor monta în comună stații de reîncărcare pentru mașinile electrice.
Un alt proiect important care se implementează în aceste momente în comună este cadastrarea gratuită. Practic, toate proprietățile atât din intravilan, cât și din extravilan vor fi cadastrate gratuit.
Totodată, Primăria Șelaru a depus deja și proiectul pentru inființarea rețelei de gaze în comună. Pentru a fi eligibil, Primăria Șelaru s-a asociat cu mai multe comune învecinate.
Matei Gheorghiță, alături de echipa sa, a depus un alt proiect extrem de important pentru comunitate, și anume “Înființarea și extinderea rețelei de apă uzată în comuna Șelaru.” Proiectul a fost depus pe programul Anghel Saligny și are o valoare de 40.000.000 lei. Rețeaua se va introduce în toată comuna și va avea 34 de kilometri.
Edilul s-a gândit și la siguranța cetățenilor și a montat un sistem de supraveghere video modern și performant , care cuprinde 40 de camere montate în toate satele. Toate imaginile sunt stocate într-un server special, la sediul Primăriei, unde se află și panoul de monitorizare.
Primarul Matei Gheorghiță a acordat o atenție deosebită și sportului, sprijinind mereu echipa de fotbal a comunei, dar și activitățile sportive și bisericile.