Cel mai important proiect de dezvoltare regională din județul Dâmbovița avansează în ritm susținut. Peste 250.000 de dâmbovițeni vor fi beneficiarii direcți ai acestuia

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, a participat astăzi, 8 noiembrie 2021, alături de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, la conferința de presă găzduită de managerul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, Adrian Dumitru, cu prilejul semnării contractului de furnizare „DB-CF-02-Furnizare utilaje si echipamente operationale” – Lot 2: 42900000-5 – Diverse utilaje de uz general şi special, din cadrul „Proiectului Regional de dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Dâmbovița, în perioada 2014-2020”, în valoare de 124.000.000 lei.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița” beneficiază de o finanțare în valoare de 449.874.319 Euro, echivalentul a 2.225.573.245,96 lei, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și prevede reabilitarea, extinderea și înființarea de rețele noi de alimentare cu apă și canalizare în 52 de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) – comune, orașe, municipii – și realizarea de investiții complementare în alte 9 UAT-uri.

Cu acest prilej, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a vorbit despre impactul uriaș pe care proiectul îl va avea  pentru județul nostru, atât  prin amploarea lucrărilor, cât și prin numărul localităților beneficiare: „Cel mai mare proiect cu fonduri europene din judetul nostru avansează. Astăzi, se semnează contractul de furnizare echipamente cu o valoare de aproximativ 30.000.000 de lei și, în momentul de față, sunt în desfășurare alte 5 licitații pentru surse de apă, rezervoare, stații de clorinare și aducțiuni de peste 124.000.000 de lei. Vorbim aici despre investiții care vor duce la îmbunătățirea condițiilor de operare și întreținere ale sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în 31 de localități dâmbovițene din cele 52 care sunt incluse în proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul nostru. Beneficiarii acestui proiect sunt peste 250.000 de dâmbovițeni. Se vor realiza peste 300 de km de rețele noi de apă, dar și sute de km de rețele de canalizare. La acestea se adaugă alte 9 localități cu investiții complementare. În mai puțin de un an, am reușit deblocarea acestui proiect foarte important pentru Dâmbovița”.

Dintre obiectivele principale ale  proiectului, amintim: 300,5 km de rețea nouă de distribuție a apei potabile și 59,9 km de rețea de apă – reabilitată; 198 km de conducte de aducțiune extinse și reabilitate; 8 stații de tratare nou-construite; 11 rezervoare de înmagazinare reabilitate; 17 rezervoare de înmagazinare a apei potabile, nou-construite.

În ceea ce privește apa uzată, proiectul se va concretiza în înființarea, dar și extinderea rețelelor de canalizare cu 448 km; realizarea unei conducte colectoare de transfer – refulare sub presiune, în lungime de 133 km; construirea a 2 stații de epurare; extinderea a 7 stații de epurare existente. Totodată, vor fi înființate un dispecerat regional SCADA și 18 dispecerate locale.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Cu ocazia semnării în data de 04.11.2021 a contractului de furnizare DB-CF-02-Furnizare utilaje si echipamente operationaleLot 2: 42900000-5 Diverse utilaje de uz general şi special, din cadrul “Proiectului Regional de dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Dâmbovița, in perioada 2014-2020″, proiect cofinantat din fonduri de coeziune, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), în data de 08.11.2021, a fost susținută o conferință de presă la sediul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, cu participarea directorului general – domnul Adrian Dumitru, primarului municipiului Târgoviște – domnul Daniel Cristian Stan, președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – domnul Corneliu Ștefan și a domnului Claudiu Popescu – Administrator Public ADI APA.

In cadrul acestei conferințe de presă, directorul general al CATD a prezentat contractul de furnizare CF02, care presupune furnizare de utilaje si echipamente pentru operarea si intretinerea retelelor de alimentare cu apa si de canalizare din aria de operare a Operatorului Regional S.C. Compania de Apa Târgoviște-Dâmbovița S.A., montaj (dupa caz), punere in functiune, instruirea personalului de exploatare al achizitorului, asistenta tehnica pentru intretinere si reparatii in perioada de garantie, conform prevederilor Caietului de sarcini.

Procedura de achiziții a contractului DB-CF-02-Furnizare utilaje si echipamente operationaleeste împărțită în 2 loturi, având o valoare totală de 24.242.620 RON (fără TVA), din care valoarea contractului pentru lotul 2, este de 21.653.925 RON (fără TVA).

In cadrul contractului, vor fi furnizate următoarele utilaje și echipamente operaționale:

Autospecială vidanjoare combinată, 2 buc.

Autocurățitoare mică (voma), 2 buc.

Hidrocurățitor combinat, 4 buc.

Motopompă remorcabilă, 2 buc.

Pompe autoamorsante 90 mc/h, 3 buc.

Aspirator excavator, 1 buc.

Miniexcavator cu picon, 2 buc.

Buldoexcavator pe roți, 3 buc.

Miniîncărcător pe roți 75CP, 2 buc.

Instalație foraj orizontal D>200 mm, 1 buc.

Picamer demolator + motocompresor, 1 buc.

Tractor cu remorca basculabilă (5 tone), 2 buc.

Autoutilitară 5 locuri, 3 buc.

Autoutilitară cu platformă (4×4), 3 buc.

Autobasculantă 7,5 tone, 2 buc.

Platformă pentru transport utilaje minim 10 tone, 1 buc.

Cilindru compactor 1,5 tone, 2 buc.

Excavator multifuncțional pe roti, 1 buc.

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook   
Share on whatsapp
Whatsapp    
Share on email
Email           

Află primul cele mai noi stiri din Dâmboviţa

Dă-ne un like pe FACEBOOKsau

S-ar putea sa te intereseze: