CARMEN HOLBAN, DEPUTAT PSD: “Aproape că nu există nicio diferență între tandemul Băsescu-Boc și menajul politic Iohannis-Orban-Cîțu!”

Prima pagină » Politica » CARMEN HOLBAN, DEPUTAT PSD: “Aproape că nu există nicio diferență între tandemul Băsescu-Boc și menajul politic Iohannis-Orban-Cîțu!”

“România de după 1989 a mai cunoscut un moment la fel de greu precum cel prin care trecem acum doar în guvernarea Băsescu-Boc.

Aproape că nu există nicio diferență între tandemul Băsescu-Boc și menajul politic Iohannis-Orban-Cîțu.

Dacăîn 2008 au fost tăiate pensiile și salariile și au fost închise zeci de spitale, inclusiv spitalul de la Titu, actualii guvernanți sunt mult mai perfizi și mai agresivi decât rudele lor portocalii. Tupeul și caracterul strâmb al liberalilor de astăzi, replicifidele ale PDL, sunt  egalate însă doar de partenerii lor coaliție, habarniștii de la USRPLUS.

Am ajuns să retrăim teoria „pixelului albastru”. Acum,unei țări întregii se spune că tot ceea ce vedem nu-i adevărat, că totul este în imaginația noastră. PNRR-ul este bun, doar nouă ni se pare că e ceva în neregulă cu el.

Faptul că membrii Comisiei Europene au zeci de paginide observații pe margineaPlanului de Reziliență nu înseamnă că este un PLAN FOARTE PROST.

Bun! Toți am înțeles că planul nu a fost respins!

Dar când acesta va fi retrimis la Bruxelles, iar Comisia Europeană va fi mulțumită, ce vor spune cei de la guvernare? Cum se vor exprima domnul Ghinea, ministrul ZERO al fondurilor, și premierul Cîțu? Propunerea PNRR a României a fost agreată? Acceptată? Încuviințată? Sau PNRR-ul României a fost aprobat?

Indiferent ce formulare se chinuie să găsească liberalii și cei de la USRPLUS, la ceea ce s-a întâmplat până acum cu PNRR forma propoziției este un negativă.

Să nu ne împiedicăm însă în amănunte tehnice.

Avem 24 de pagini de observații făcute de Comisia Europeană asupra Planului de Reziliență. Sunt doar mici amănunte care trebuie reglate, neimportante. Chiar nu înțelegem de ce planul nu a fost încuviințat de Comisie.

Auzim veșnica placă: Nici alte țări nu îl au gata!

Motivele pentru care proiectele celorlalte țări au fost respinsesunt identice cu ale noastre?

Au celelalte țări prevăzute în planurile lor cheltuieli de 133.000 de euro, cost mediu, pentru pregătirea unei persoane?

La fel se întâmplă și în celelalte țări, domnule Ghinea? Au și ele profesioniști ca dumneavoastră care greșesc când e vorba de infrastructura spitalicească? Într-un document cer o sumă de bani, iar în alt document apare altă sumă?

Dar, după cum spuneați, domnule Ghinea, acestea sunt amănunte tehnice.

La capitolul amănunte treceți, domnilor guvernanți, și pe cei aflați aproape de vârsta de pensionare.

Zilele trecute, același ZERO ca ministru, Cristian Ghinea,a declaratcă, prin propunerile privind posibilitatea de a munci până la 70 de ani, autoritățile se gândesc, inclusiv, la scenariul ca unii dintre angajați să nu mai prindă pensionarea.

Întrebarea a fost următoarea: “Credeți că cineva vrea să iasă din câmpul muncii cu picioarele înainte?”

Răspunsul ministrului USRPLUS al Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a fost următorul: “Aceasta este prezumția pe care mergem și sunt foarte mulți oameni care vor opta așa”.

Răspunsul lui a venit în timp ce, tacticos, învârteaun pix. Este același pix cu care domnul Ghinea face adnotări pe marginea PNRR-ului și, probabil, își șoptește în barbă: „Dacă înghețăm pensiile și dacă le și impozităm, poate îi convingem să iasă cât mai târziu la pensie, spre 70 de ani. Și având în vedere care este speranța de viața a românilor… mulți nu vor apuca pensia sau se vor bucura prea puțin de ea”.

Oricât de cinic ar suna, așa gândesc actualii guvernanți. Totul pentru ca ei să iasă bine la calcule. La fel de bine au calculat și cele 2 miliarde de euro „planificate” în PNRR-ul guvernului Cîțu pentru”consultanții” de partid.

Mirosul banilor le-a luat mințile și nici măcar nu se mai chinuie să simuleze o minimă înțelegere a nevoilor românilor.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a venit zilele trecute cu o altă aberație, situație care devine marcă înregistrată a celor de la USRPLUS.

Doamna ministru ar dori ca la toamnă, atunci când copiii vor începe școala,  elevii care nu s-au vaccinat anti-Covid să fie obligați să poarte mască.

Lăsând la o parte discriminarea care s-ar putea produce din cauza acestei măsuri, Ioana Mihăilănici măcar nu a luat în calcul organizarea de testări periodice la nivelul școlilor, ca metodă de prevenție alternativă pentru elevii și profesorii care nu vor fi vaccinați din motive personale sau obiective.

Nu le este suficient faptul că țara noastră a rămas singurul stat din Uniunea Europeană care nu are o procedură clară de testare anti-Covid pentru sistemul de învățământ.

Pe de altă parte, nu ne mai miră faptul că peste 120.000 de români au ieșit din clasa de mijloc și au ajuns în zona sărăciei extreme, în ultimul an, așa cum arată datele Eurostat.

Până în 2019, Guvernarea PSD a reușit să scoată 1,9 milioane de români din sărăcie extremă. Au fost create politici de stimulare a ocupării forței de muncă, au fost gândite, de către PSD,politici care au dus la creșterea veniturilor și la ieșirea din cercul vicios al salariilor mici.

Iată-ne acum însă în România Normală a Dreptei. Guvernele de dreapta Orban și Cîțu, alături de colegii lor de la USRPLUS, au reușit performanțe „notabile”: PNRR nu a fost aprobat, dar nici nu a fost respins, românii nu sărăcesc, chiar se îmbogățesc, vârsta de pensionare nu va crește, ci va scădea, facturile de energie electrică și gaze nu s-au majorat, ba chiar se plătește mai puțin, pensiile nu au fost înghețate, ci au crescut și multe, multe altele.

Tot ce pot să spun este că inventatorul pixelului albastru este mic copil  pe lângă cei care ne conduc acum!” a declarat Carmen Holban, deputat PSD, în cadrul conferinței de presă.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

SCANDALUL GUNOAIELOR DIN GĂEȘTI IA AMPLOARE! ALEXANDRU IORGA FACE ACUZAȚII GRAVE LA ADRESA EDILULUI! “Credeți că oamenii nu văd sau nu ştiu că maşinile primăriei, ale cuscrului dumneavostră, transportă ilegal gunoi menajer pe care îl acoperă cu deşeu vegetal şi apoi îl aruncă pe câmp? ”

ACUZAȚII GRAVE LA LUNGULEȚU! CANDIDATUL PNL AR FI OFERIT BANI ÎN SCHIMBUL PROMISIUNII CĂ VA FI VOTAT! CETĂȚEANUL CĂRUIA I S-AR FI OFERIT MITA A MERS LA POLIȚIE UNDE A DAT DECLARAȚII!

SE ASCUT “CUȚITELE” ELECTORALE LA GĂEȘTI! ALEXANDRU IORGA, CANDIDATUL PSD, ÎL INVITĂ PE PRIMARUL GĂEȘTIULUI LA O DEZBATERE PUBLICĂ, LIVE CU GĂEȘTENII – VIDEO!

ALEXANDRU IORGA: “Nu mai putem accepta o administrație care minte, care vopsește gardul și ascunde gunoiul sub preș!”

GABRIEL PURCARU ȘI-A DEPUS CANDIDATURA PENTRU FUCNȚIA DE PRIMAR AL MUNICIPIULUI MORENI!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.