BUTIMANU: PROIECTUL DE INTRODUCERE A REȚELEI DE GAZE NATURALE INTRĂ ÎNTR-O NOUĂ ETAPĂ! SE SEMNEAZĂ PRECONTRACTELE!

“În urmă cu doi ani, am cerut realizarea unui Studiu de Fezabilitate, în vederea introducerii rețelei de distribuție a gazelor naturale pe teritoriul comunei Butimanu. De la acea dată, până în prezent, au apărut niște modificări ale situației, pe care voi încerca să le expun aici, în cele ce urmează.

Studiul de Fezabilitate (SF) are acum nevoie de un update, pentru că, între timp, rețeaua de distribuție a gazelor a devenit „rețea inteligentă”. Și sursa de finanțare de la data realizării SF-ului s-a schimbat. Dacă atunci banii veneau de la Guvern, acum ei vor proveni din fonduri europene.

Din această cauză, intervin schimbări generale, care cuprind titulatura, SF-ul și rețeaua, care așa cum am menționat, devine una inteligentă, capabilă să transmită singură, online, date despre starea ei, despre situația fiecărui consumator etc.

Problema care apare de această dată, problemă care de fapt nu este neapărat una nouă, deoarece indiferent ce s-a spus și s-a scris, comuna Butimanu se confruntă dintotdeauna cu ea, este cea a numărului de abonați. Conform Ghidului Uniunii Europene, fiecare localitate – pentru a fi eligibilă – trebuie să aibă minimum 1000 de abonați, consumatori ai rețelei de distribuție de gaze. După estimările noastre, comunei Butimanu îi este imposibil să atingă acestă cifră. De aceea, avem în vedere asocierea cu o comună învecinată, care se confruntă cu aceeași situație, cel mai probabil, comuna Ciocănești. 

Pentru a avea certitudinea realizarii numărului de abonati, ca și în celălalte localități unde se vrea implementarea rețelei de gaze naturale,  vom face niște precontracte privind branșarea la rețea, în vederea obținerii unei reprezentări cât mai exacte a numărului de viitori consumatori.

În acest sens, începând cu ziua de vineri, 29 ianuarie, ne vom deplasa în toată comuna pentru a încheia respectivele precontracte. Alăturat aveți și un model de precontract.

Precizăm că, în viziunea noastră, la această dată, branșarea conform legii este gratuită. De asemenea, precizăm și că acesta este doar un prim pas în vederea realizării acestui proiect care nu este deloc ușor de finalizat. Aceasta nu înseamnă că de vineri vom avea gaze naturale în comună, dar înseamnă că ne dăm interesul și că ne-am pus toată priceperea și voința în slujba realizării acestui proiect.

În plus, atât în mediul online cât și în cel viral rural, au ajuns niște informații false, care acreditează fel de fel de idei fantasmagorice precum că Butimanu este așezat pe o pungă de gaz natural și că accesarea acesteia ester o simplă formalitate sau că de fapt, există niște interese care se opun introducerii rețelei de gaze naturale în comună. Toate acestea sunt falsuri și zvonuri scoase de gurile rele, unele dintre ele, cu vechime în unicul domeniu în care sunt bune, adică acesta: „răspândacismul în zonele de șes”.  Rugăm toți „răspândacii” și „părerologii” din comună și nu numai, ca în cazul în care nu au ceva constructiv de adăugat, însoțit de argumente mai presus de „așa am auzit eu” sau „mi-a spus mie cineva”, să se abțină de la comentarii inutile și de la otrăvitul atmosferei pe care o respirăm cu toții, nu numai ei. COVID-19 este suficient, nu avem nevoie și de ei! În plus, informați-vă numai din surse credibile și autorizate! Ignorați Radio Șanțul!

Atât eu, ca primar, cât și întreg aparatul de specialitate pe care-l coordonez, facem tot ce este posibil și legal pentru a aduce gazele în comună.

Nu uitați, de vineri, 29 ianuarie, vă vom căuta cu precontractele și cu mai multe lămuriri, direct de la sursă. “ a scris pe Facebook, Gabriel Dragnea, primarul comunei Butimanu.

Share on facebook
Distribuie
Share on whatsapp
Trimite
Share on email
Trimite
S-ar putea sa te intereseze:

COMUNA RĂZVAD, LA UN PAS DE CARANTINĂ! APELUL PRIMARULUI PENTRU LOCALNICI!

„Dragii mei, am primit cu totii mesajul RO-ALERT!Ne aflam intr-o situatie delicata, de aceea vreau sa va rog pe toti sa luam cat mai in serios atentionarile autoritatilor!!!Va rog sa respectam masurile impuse! Suntem foarte aproape de a fi carantinata intreaga localitate!!!Purtati masca de protectie, evitati locurile aglomerate, dezinfectati mainile si suprafetele!!!” este mesjaul primarului Emanuel Spătaru, pentru toți răzvădenii.

Citeste in continuare »

INVESTIȚIE DE PESTE 7 MILIOANE DE LEI LA ȘCOALA SPECIALĂ DIN TÂRGOVIȘTE

„Astăzi, alături de directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, și primarul Muncipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, am semnat un contract foarte important pentru educația copiilor cu nevoi speciale: „Reabilitarea, refuncţionalizarea şi asigurarea dotării necesare pentru sporirea gradului de confort instituţional al persoanelor cu dizabilităţi la Școala Gimnazială Specială Târgovişte”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 10

Citeste in continuare »

ACCIDENT CU CINCI VICTIME ÎNCARCERATE LA MIRCEA VODĂ

Accident rutier pe DN 71, în localitatea Mircea Vodă, cu 5 victime încarcerateÎn această dimineață, în jurul orei 07:15, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervină în urma producerii unui accident rutier, ce a avut loc pe DN 71, pe raza localității Mircea Vodă, în care au fost implicate două autoturisme și un microbuz.La locul evenimentului, pompierii s-au deplasat cu 3 autospeciale de intervenție (două de la Detașamentul Titu și

Citeste in continuare »

POMPIER ÎN MISIUNE, ACCIDENTAT DE O MAȘINĂ

Pompierii târgovișteni au intervenit cu două autospeciale la Teiș, în urma unui apel la 112. Un bătrân a sunat și a anunțat că fiul său a intrat peste el în casă și că îi dă foc . Pompierii au intervenit prompt, însă când au ajuns, nu era niciun incendiu, ci doar scandal între cei doi. În timpul intervenției, pe șosea, un pompier a fost accidentat de o mașină condusă de

Citeste in continuare »