BUTIMANU: PROIECTUL DE INTRODUCERE A REȚELEI DE GAZE NATURALE INTRĂ ÎNTR-O NOUĂ ETAPĂ! SE SEMNEAZĂ PRECONTRACTELE!

Prima pagină » Actualitate » BUTIMANU: PROIECTUL DE INTRODUCERE A REȚELEI DE GAZE NATURALE INTRĂ ÎNTR-O NOUĂ ETAPĂ! SE SEMNEAZĂ PRECONTRACTELE!

“În urmă cu doi ani, am cerut realizarea unui Studiu de Fezabilitate, în vederea introducerii rețelei de distribuție a gazelor naturale pe teritoriul comunei Butimanu. De la acea dată, până în prezent, au apărut niște modificări ale situației, pe care voi încerca să le expun aici, în cele ce urmează.

Studiul de Fezabilitate (SF) are acum nevoie de un update, pentru că, între timp, rețeaua de distribuție a gazelor a devenit „rețea inteligentă”. Și sursa de finanțare de la data realizării SF-ului s-a schimbat. Dacă atunci banii veneau de la Guvern, acum ei vor proveni din fonduri europene.

Din această cauză, intervin schimbări generale, care cuprind titulatura, SF-ul și rețeaua, care așa cum am menționat, devine una inteligentă, capabilă să transmită singură, online, date despre starea ei, despre situația fiecărui consumator etc.

Problema care apare de această dată, problemă care de fapt nu este neapărat una nouă, deoarece indiferent ce s-a spus și s-a scris, comuna Butimanu se confruntă dintotdeauna cu ea, este cea a numărului de abonați. Conform Ghidului Uniunii Europene, fiecare localitate – pentru a fi eligibilă – trebuie să aibă minimum 1000 de abonați, consumatori ai rețelei de distribuție de gaze. După estimările noastre, comunei Butimanu îi este imposibil să atingă acestă cifră. De aceea, avem în vedere asocierea cu o comună învecinată, care se confruntă cu aceeași situație, cel mai probabil, comuna Ciocănești. 

Pentru a avea certitudinea realizarii numărului de abonati, ca și în celălalte localități unde se vrea implementarea rețelei de gaze naturale,  vom face niște precontracte privind branșarea la rețea, în vederea obținerii unei reprezentări cât mai exacte a numărului de viitori consumatori.

În acest sens, începând cu ziua de vineri, 29 ianuarie, ne vom deplasa în toată comuna pentru a încheia respectivele precontracte. Alăturat aveți și un model de precontract.

Precizăm că, în viziunea noastră, la această dată, branșarea conform legii este gratuită. De asemenea, precizăm și că acesta este doar un prim pas în vederea realizării acestui proiect care nu este deloc ușor de finalizat. Aceasta nu înseamnă că de vineri vom avea gaze naturale în comună, dar înseamnă că ne dăm interesul și că ne-am pus toată priceperea și voința în slujba realizării acestui proiect.

În plus, atât în mediul online cât și în cel viral rural, au ajuns niște informații false, care acreditează fel de fel de idei fantasmagorice precum că Butimanu este așezat pe o pungă de gaz natural și că accesarea acesteia ester o simplă formalitate sau că de fapt, există niște interese care se opun introducerii rețelei de gaze naturale în comună. Toate acestea sunt falsuri și zvonuri scoase de gurile rele, unele dintre ele, cu vechime în unicul domeniu în care sunt bune, adică acesta: „răspândacismul în zonele de șes”.  Rugăm toți „răspândacii” și „părerologii” din comună și nu numai, ca în cazul în care nu au ceva constructiv de adăugat, însoțit de argumente mai presus de „așa am auzit eu” sau „mi-a spus mie cineva”, să se abțină de la comentarii inutile și de la otrăvitul atmosferei pe care o respirăm cu toții, nu numai ei. COVID-19 este suficient, nu avem nevoie și de ei! În plus, informați-vă numai din surse credibile și autorizate! Ignorați Radio Șanțul!

Atât eu, ca primar, cât și întreg aparatul de specialitate pe care-l coordonez, facem tot ce este posibil și legal pentru a aduce gazele în comună.

Nu uitați, de vineri, 29 ianuarie, vă vom căuta cu precontractele și cu mai multe lămuriri, direct de la sursă. “ a scris pe Facebook, Gabriel Dragnea, primarul comunei Butimanu.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

PRIMĂRIA MOROENI ORGANIZEAZĂ O NOUĂ EDIȚIE A FESTIVALULUI COLINDELOR! INVITAT SPECIAL : FUEGO!

TÂRGOVIȘTEA ÎMBRACĂ HAINE DE SĂRBĂTOARE! PE 3 DECEMBRIE SE APRINDE ILUMINATUL FESTIV, IAR MOȘUL VA AJUNGE ÎN ORAȘ PE 15 DECEMBRIE

INCENDIU DEVASTATOR LA UN SERVICE AUTO DIN IONEȘTI! AU ARS 7 MAȘINI!

INVESTIȚII NOI ÎN GĂEȘTI! PRIMARUL GRIGORE GHEORGHE A MAI SEMNAT UN CONTRACT ÎN VALOARE DE 7,3 MILIOANE DE LEI!

CONDUCEREA PSD DÂMBOVIȚA, ÎNTÂLNIRE CU ACTIVUL DE PARTID DIN ORGANIZAȚIA PSD TÂRGOVIȘTE

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.